کد مطلب: ۱۷۹۱۱
لینک کوتاه کپی شد

برداشت یک میلیاردی دلاری برای کالا برگ اضطراری بود / بلاعوض نیست، دولت پس می‌دهد

معاون صندوق توسعه ملی با بیان اینکه تصمیم برداشت یک میلیارد دلاری از صندوق برای کالابرگ با توجه به شرایط اضطراری گرفته شد، گفت: این برداشت در قالب تسهیلات است و قطعا بلاعوض نخواهد بود.

تریبون اقتصاد- با مصوبه هیات وزیران به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با عنایت به موافقت مقام معظم رهبری ماه گذشته، با برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای پرداخت کالابرگ موافقت شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، بنابراین بر اساس مصوبه دولت، یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای پرداخت کالابرگ برداشت و صرف پرداخت کالابرگ ۵۰۰ هزار تومانی به سه دهک کم‌درآمد و کالابرگ ۳۵۰ هزار تومانی به چهار دهک متوسط خواهد شد. براساس ماده یک این مصوبه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است از محل منابع موضوع استجازه صدر الذکر که حداقل طی دو مرحله در اختیار آن وزارت قرار میگیرد نسبت به حمایت معیشتی از هفت دهک پایین درآمدی شصت میلیون نفر از طریق کالابرگ الکترونیکی اقدام کند.

این برداشت یک میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی برای توزیع کالابرگ در حالی به اجرا می‌رسد که ریس صندوق توسعه ملی بارها نسبت به برداشت‌ دولت‌ها از صندوق انتقاد کرده و گفته تامین مالی این نیازها با ماموریت‌های اصلی صندوق توسعه ملی در تضاد است چراکه صندوق توسعه ملی برای نسل‌های آینده تأسیس شده و وظیفه آن حفظ و افزایش ثروت ملی است. وی همواره به عدم بازپرداخت مطالبات معوق صندوق هم انتقاد می‌کند و آن را رفتاری غیرحرفه‌ای می‌داند که منجر به تاخیر در ایفای وظایف صندوق توسعه ملی می‌شود.

«علیرضا صالح»، معاون صندوق توسعه ملی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه برداشت یک میلیارد دلاری از صندوق برای کالابرگ فاصله زیادی با اهداف و ماموریت‌های صندوق دارد،‌ چرا با این تصمیم موافقت شد؟ گفت: این تصمیمات و اقدامات قطعا با توجه به شرایط اضطراری اتخاذ و به اجرا می‌رسند و حتما با صلاحدید مقامات عالی رتبه کشور بوده است.  

وی تاکید کرد: البته این برداشت در قالب تسهیلات است و قطعا بلاعوض نخواهد بود.

معاون صندوق توسعه ملی درباره زمان برگشت تسهیلات یک میلیاردی به صندوق ادامه داد: مدت زمان برگشت آن با توافقی بین دولت و صندوق توسعه ملی تعیین می‌شود که هنوز تاریخ و مدت زمانی تعیین نشده است و البته طی توافقات، قطعا تاریخی اعلام می‌شود که دولت هم بتواند در بازه زمانی مقرر بتواند وام یک میلیارد دلاری را بازگرداند.  

صالح در پاسخ به این سوال که یک میلیارد دلار با چه نرخی به ریال تبدیل خواهد شد و عدد ریالی آن چقدر خواهد بود، اظهار داشت: تعیین نرخ ریالی یک میلیارد دلار بر عهده صندوق توسعه ملی نیست و بانک مرکزی نرخ ریالی آن را تعیین می‌کند. 

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین