کد مطلب: ۲۳۹۳۳
لینک کوتاه کپی شد

نخستین موتور ایرانی هواپیما

پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.

تریبون اقتصاد_در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

به گزارش اقتصادنیوز، روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

29 فروردین 1375؛ ارز قابل تخصیص به امور کشور 19 میلیارد دلار تعیین شد

در جلسه دیروز تنظیم بازار ارز که به ریاست دکتر حبیبی، معاون اول رئیس‌جمهوری تشکیل شد، میزان ارز قابل تخصیص برای امسال با توجه به تخمین ارز حاصل از صادرات غیرنفتی، در مجموع به 19 میلیارد دلار مورد تصویب قرار گرفت.

در این جلسه، همچنین مقرر شد سهمیه‌های مربوط به دستگاه‌ها و مصارف مختلف اقتصادی شامل تولید، خدمات، سرمایه‌گذاری و سایر مصارف اعلام شده و اقدام لازم به‌منظور تخصیص ارز به آنها صورت گیرد.

موضوع اولویت بازپرداخت بدهی‌های خارجی نیز در جلسه کمیته تنظیم بازار ارز مورد تاکید قرار گرفت و برای کاهش رقم بدهی‌های مزبور براساس قانون بودجه سال جاری کشور، تمهیدات لازم در نظر گرفته شد.

29 فروردین 1385؛ نخستین موتور ایرانی هواپیما ساخته شد

اولین موتور هواپیما به‌ دست متخصصان کشورمان طراحی و ساخته و موفق به دریافت گواهینامه تولید صنعتی ازسوی سازمان هواپیمایی کشور باشد.

علیرضا منظری، معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری افزود: یکی از واحدهای صنعتی شرکت صنایع هواپیمایی ایران فعالیت‌هایی را در زمینه ساخت موتورهای توربینی انجام داده است.

وی گفت: سازمان هواپیمایی کشوری نیز پس از بررسی فعالیت این شرکت و تطابق آن با آیین‌نامه‌های اجرایی مربوط نسبت به اعطای گواهینامه به آن شرکت اقدام کرده است.

منظری بیان کرد: این موتور می‌تواند برای هواپیمایی همچون ایران – 140 و همچنین انواع هلی‌کوپترهای ساخت ایران به کار رود.

وی افزود: با تولید انبوه این موتور درکشور می‌توان موتورهای هواپیمای سنگین‌تر را نیز طراحی و تولید کرد.

اسکناس‌های 5 و 10 هزار تومانی منتشر می‌شود

پیگیری چاپ اسکناس‌های درشت‌تر یکی از اولویت‌های بانک مرکزی در سال‌جاری است.

مدیر اداره چاپ و نشر اسکناس بانک مرکزی با تاکید بر ضرورت اصلاح ساختار ترکیب اسکناس‌های موجود کشور، اسکناس‌های باارزش اسمی بیشتر را در کشور ضروری دانست و گفت: از سال 1350 که برای نخستین بار 1000 تومانی در ایران منتشر شد تاکنون قیمت‌ها 270 برابر شده و ضروری است اسکناس‌های درشت‌تر شود.

سیدجلال جلیلیان با بیان اینکه پس از انتشار اسکناس‌های 2000 تومانی از ماه‌ها پیش کارشناسان بانک مرکزی ضرورت و توجیه اقتصادی چاپ اسکناس‌های درشت‌تر را تدوین کردند، افزود: به تازگی تقاضای دریافت مجوز انتشار اسکناس‌های 5 و 10 هزار تومانی نیز به شورای پول و اعتبار ارسال شده است که امیدواریم بتوانیم مجوز انتشار این نوع اسکناس‌ها را نیز دریافت کنیم.

29 فروردین 1395؛ برقراری پروازهای ایرفرانس به ایران از امروز

پس از اجرای برجام، شرکت‌های هواپیمایی خارجی که در زمان تحریم‌ها پروازهای خود را به ایران لغو کرده بودند، خواستار ازسرگیری این پروازها شدند.

ایرفرانس، بریتیش‌ایرویز و کی‌ال‌ام از جمله شرکت‌هایی بودند که پس از لغو تحریم‌ها خواهان همکاری با ایران شدند.

در این میان ژاپنی‌ها نیز از قافله عقب نمانده و آمادگی خود را برای انجام پروازهای مستقیم توکیو-تهران اعلام کردند.

در همین راستا، امروز شرکت هواپیمایی ایرفرانس پس از 8 سال، اولین پرواز خود را انجام خواهد داد و همکاری‌اش را با شرکت‌های ایرانی از سر خواهد گرفت.

رازگشایی از «تقریبا هیچ» رئیس‌کل بانک مرکزی

رئیس‌کل بانک مرکزی در جریان سفر به آمریکا از قدرت‌های جهانی طرف مذاکره با ایران خواست به تعهدات خود عمل کنند و در مواردی که لازم است قوانین خود را تغییر دهند تا زمینه برای ارتباط بانک‌های جهانی با نظام مالی ایران فراهم شود.

این سخنان سیف در داخل با واکنش‌های متفاوتی روبرو شد. از یکسو منتقدان داخلی دولت از سخنان سیف به عنوان «اعترافات مهیب» نام بردند و اظهار کردند: «این اعترافات بی‌آبرویی بزرگی است برای منادیان و مدعیان برجام» به گفته آنان «سیف، بی‌پرده گفته است ایران به همه تعهداتش عمل کرده، اما در زمینه تحریم‌ها هیچ اتفاقی نیفتاده است.»

همین طور به نظر برخی از کارشناسان باعث شد که شاخص کل بازار بورس افت قابل‌توجهی داشته باشد. هرچند کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند که شاخص بازار در این روزها پتانسیل کاهش دارد، اما سخنان رئیس‌کل بانک مرکزی نیز به‌عنوان یک عامل روانی در این ریزش اثر داشته است.

هرچند برخی سخنان سیف را دلیلی بر عملی نشدن تعهدات طرف‌های خارجی می‌دانند، اما موافقانی نیز وجود دارد که می‌گویند حرف‌های سیف در جهت حداکثر کردن دستاوردهای برجام بوده و روی صحبت رئیس‌کل، طرف‌های مذاکره‌کننده بوده است.

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین