تتلو چطور به اعدام محکوم شد؟

پس از صدور حکم اعدام به اتهام سبالنبی، وکلای تتلو با ارائۀ استفتائات مراجع و دفاعیات جدید در تلاشند تا قضات دیوانعالی کشور را به نقض حکم مجاب کنند.
تریبون اقتصاد- پرونده امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو اینروزها در حساسترین مرحله رسیدگی قرار دارد و این قضات دیوانعالی کشور هستند که باید درباره سرنوشت او تصمیمگیری کنند.
به گزارش همشهری، تتلو از آذرماه سال ۱۴۰۲ و زمانی که به ایران برگشت و در مرز بازرگان تحویل پلیس کشورمان شد، به زندان رفت و از همان زمان رسیدگی به پروندههایش شروع شد. او دارای ۳ پرونده در مراجع قضایی بود که مهمترین آنها در دادگاه کیفری استان تهران رسیدگی شد. تتلو در ۲ پرونده دیگر محکوم به حبس شد؛ اما در مهمترین پروندهاش که در آن با اتهام سبالنبی روبهرو بود، به اعدام محکوم شد.
چرا تتلو به اعدام محکوم شد؟
اتهام سبالنبی که این خواننده جنجالی با آن روبهرو بود، مربوط به پستهایی بود که حدود ۷ سال پیش در صفحهای منتسب به تتلو با فالوئرهای میلیونی منتشر شد.
مجید نقشی، وکیل تتلو میگوید: در آن زمان ۲ پست نوشتاری در صفحه منتسب به امیر تتلو در اینستاگرام منتشر شد. در این پستها که در واکنش به حوادثی در آن زمان منتشر شده بود، به ائمه و مقدسات توهین شده بود. این پستها تنها پس از چند ساعت حذف شدند؛ اما همانها باعث شدند که تتلو با اتهام سبالنبی روبهرو شود. وی ادامه داد: در آن زمان موکلم پیج رسمی نداشت.
حتی زمانی که پیج داشت هم چند نفر ادمین پیج بودند. ما در دفاعیاتمان اعلام کردیم که مطالب مورد نظر از سوی افرادی جز تتلو منتشر شدهاند. حتی گفتیم که پیج مورد نظر اصلا متعلق به موکل ما نبوده و یکی از دهها پیج جعلی بوده که با نام تتلو فعال بوده است؛ چراکه این پیج حتی تیک آبی که نشان دهد پیج رسمی تتلو است هم نداشت.
حکم اول
محاکمه خواننده جنجالی به اتهام سبالنبی در دادگاه کیفری استان تهران آغاز شد. براساس ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی، هر کس پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله وسلم، یا هریک از انبیای عظام الهی را دشنام دهد یا قذف کند، سبالنبی است و به اعدام محکوم میشود. بااینحال قضات دادگاه بعد از بررسی پرونده و شنیدن اعترافات متهم و دفاعیات وکلای وی، تتلو را از اتهام سبالنبی تبرئه، اما از بابت اتهام توهین به مقدسات به ۵سال حبس محکوم کردند.
با صدور این حکم، درحالیکه بهنظر میرسید خواننده جنجالی از مجازات مرگ گریخته است، پرونده با اعتراض نماینده دادستان به صدور رأی تبرئه متهم به دیوانعالی کشور فرستاده شد و قضات دیوان پس از بررسی حکم، آن را نقض کردند و بهاینترتیب قرار شد تتلو بار دیگر محاکمه شود.
حکم دوم
زمستان سال گذشته امیرحسین مقصودلو برای دومین بار پای میز محاکمه قرار گرفت و همان دفاعیات قبلی را به زبان آورد؛ اما این بار قضات دادگاه او را سبالنبی تشخیص دادند و بهاینترتیب حکم اعدام او صادر شد. حکم او این بار با اعتراض متهم و وکلایش به دیوانعالی کشور فرستاده شد و آنطور که وکیل وی میگوید، هنوز قضات دیوانعالی کشور درباره آن اظهارنظر نکردهاند.
مجید نقشی ادامه میدهد: ما در این مدت تلاش زیادی برای جلوگیری از تأیید حکم اعدام موکلم کردیم. از چند تن از مراجع عظام استفتا کردیم و برای آنها توضیح دادیم که آیا فردی در چنین شرایطی سبالنبی محسوب میشود؟ همه مراجع متفقالقول اعلام کردند که چنین فردی سبالنبی نیست و نباید به اعدام محکوم شود. ما هم همه این استفتائات را در اختیار دیوانعالی کشور قرار دادیم و امیدواریم که شاهد نقض حکم اعدام موکلم باشیم.
براساس این گزارش، پرونده تتلو همچنان در دیوانعالی کشور است و قرار است قضات عالیرتبه دیوان درباره آن تصمیمگیری کنند.