پروژه ال 90 چطور متوقف شد

پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخصهای اقتصادی چه نگاهی داشتهاند.
تریبون اقتصاد_در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
به گزارش اقتصادنیوز، روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار میگیرد.
30 فروردین 1355؛ مترو تهران 4 هزار نفر استخدام میکند
شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) چهار هزار مهندس و کارشناس استخدام خواهد کرد.
هیاتمدیره شرکت راهآهن شهری تهران و حومه به بررسیهای خود در مورد استخدام و معاملات این شرکت پایان داد و آییننامههای استخدامی و معاملات مترو را تهیه کرد.
در آییننامه استخدامی شرکت راهآهن پیشبینیهای لازم بعمل آمده تا به هنگام استخدام مهندسان و کارشناسان موردنیاز شرکت از تشریفات دست و پاگیر جلوگیری شود.
براساس همین پیشبینی، در آییننامه به هیاتمدیره شرکت مترو اجازه داده شده است در صورت لزوم بتواند پیشنهاد تعیین حقوق و دستمزد برای افراد متخصص داوطلب خدمت در شرکت را به شورای حقوق و دستمزد بدهد.
30 فروردین 1365؛ مساله اراضی کشاورزی باید هرچه سریعتر حل شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با اعضای هیاتهای هفت نفره واگذاری زمین ضمن اظهار ضرورت حل مساله اراضی کشاورزی از کلیه مسوولان ذیربط خواست با حل این مشکل، کشاورزان را به آینده کار خود علاقهمند نمایند.
حجتالاسلام هاشمیرفسنجانی ضمن توصیف اهمیت کار هیاتهای واگذاری زمین و نقشی که این هیات میتوانند همراه با دیگر سازمانهای مرتبط با امور کشاورزی کشور انجام دهد، اظهار کرد: اگر اقداماتی که توسط شما و دیگر ارگانها در زمینه کشاورزی کشور صورت میگیرد، روزی به ثمر کامل خود بنشیند حتی اگر شرایط جوی نیز کاملا مساعد نباشد، ما از نظر تولید محصولات کشاورزی به خودکفایی خواهیم رسید.
30 فروردین 1385؛ بنزین از نیمه دوم سال سهمیهبندی میشود
معاون وزیر نفت از سهمیهبندی بنزین در 6 ماه دوم سال خبر داد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی افزود: با توجه به کاهش بودجه ارزی پیشنهادی دولت برای واردات بنزین و تفویض اختیار سهمیهبندی به دولت، سازمان مدیریت و برنامهریزی با همکاری وزارتخانههای نفت، صنایع، اقتصاد در حال تهیه آییننامهای برای چگونگی توزیع بنزین در نیمه دوم سالجاری است.
محمدرضا نعمتزاده خاطرنشان کرد: نظر دولت این است که از طریق کارت هوشمند کنترل و سهمیهبندی بنزین اعمال شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنیبر اینکه براساس آمارهای موجود سال گذشته از محل اعطای یارانه سوخت و نفت خام تحویلی به پالایشگاهها 35 میلیارد دلار پرداخته است حال آیا این روند باید تداوم یابد یا خیر، تاکید کرد: تصمیم دوباره ارائه یارانه به 4 فرآورده اصلی سوخت با مجلس است و مجلس میتواند این سیاست را ادامه دهد، اما وزارت نفت پیشبینی برنامه چهارم برای عرضه بنزین، نفت گاز، نفت سفید و نفت کوره براساس نرخهای خلیج فارس را مناسب میداند.
سکه را به 145 هزار تومان میرسانیم
بانک مرکزی در اولین واکنش به تحولات بازار سکه، برنامه افزایش عرضه سکه را در دستور کار قرار داد.
مدیرکل اداره چاپ و نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی گفت: اگر نرخ جهانی طلا به همین وضع بماند، تلاش میکنیم قیمت سکه را به 144 تا 145 هزار تومان برسانیم تا قیمت بازار با قیمت تمامشده سکه بیشتر از 5 هزار تومان نوسان نداشته باشد.
این مقام بانک مرکزی افزود: روند صعودی قیمت طلا انتظار افزایش قیمت را به وجود آورده و تقاضا را برای سکه بالا برده است، چنانکه در روز بیست و چهارم بهای هر سکه بهار آزادی 154 هزار و 500 تومان، در روز بیست و ششم 158 هزار تومان، روز بیست و هشتم 175 هزار تومان و در روز بیست و نهم فروردین به 195 هزار تومان رسید.
به گفته وی، انتظار افزایش قیمت سبب شد مقداری از نقدیگی جامعه به این بخش هدایت شود و عدهای برای سوداگری و دسترسی به سودهای بیشتر به خرید سکه اقدام کنند.
جلیلیان افزود: بانک مرکزی برای پاسخگویی به تقاضا از دیروز فروش سکه را از سه روز در هفته به شش روز و ساعت حراج را نیز به 3 ساعت افزایش داد.
وی یادآور شد: در حال حاضر در جامعه 800 هزار میلیارد ریال نقدینگی داریم که هر جا افزایش قیمت بیرویهای را مشاهده کند مانند یک سیل ویرانگر عمل میکند. از جلیلیان سوال شد: پرونده هستهای ایران تا چه حد در افزایش تقاضا برای سکه تاثیر داشته است؟
وی گفت: من چنین اعتقادی ندارم. پرونده هستهای ایران موضوع جدیدی نیست، اما سیر صعودی سکه طی 4 روز گذشته اتفاق افتاده است.
پروژه ال-90 متوقف شد
به گفته مدیرکل روابط عمومی وزارت صنایع و معادن دستور توقف پروژه ال-90 از سوی وزیر صنایع و معادن صادر شده و تا زمانی که شرکت رنو نظرات این وزارتخانه را در مورد پروژه ال-90 تامین نکند، اجرای این پروژه همچنان متوقف خواهد بود.
محمد کریمی اظهار کرد: سیاست و نظرات وزارت صنایع و معادن، مجلس و مرکز پژوهشها در مورد قرارداد ال-90 که قبلا نیز بارها اعلام شده، شرایط بازار در مقابل بازار است.
وی تاکید کرد: طرف فرانسوی باید بخشی از بازار صادراتی خود را در قالب پروژه ال-90 در اختیار طرف ایرانی قرار دهد و اجرایی شدن این قرارداد منوط به انجام این کار خواهد بود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز گفت: وزیر صنایع طی نامهای به شرکت پارسخودرو و ایرانخودرو دستور توقف قرارداد ال-90 را صادر کرد.
30 فروردین 1395؛ تحویل 5 تا 8 فروند هواپیمای ایرباس به ایران
قائممقام وزیر راه و شهرسازی در امور بینالملل و تامینمالی از تبدیل پیشقرارداد خرید 118 فروند ایرباس به قرارداد نهایی تا یک ماه آینده به ایران خبر داد و گفت: در سالجاری میلادی 5 تا 8 فروند از هواپیمای خریداریشده به ایران تحویل داده میشود.
اصغر فخریه کاشان با تشریح دستاورد سفر وزیر راه و شهرسازی به آلمان گفت: در این سفر تفاهمنامه ای با شرکت زیمنس آلمان امضا شد تا این شرکت شبکه حمل و نقل ریلی کشور بهویژه شبکه حمل و نقل ریلی پایتخت را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد.
وی ادامه داد: مطالعه شبکه حمل و نقل ریلی پایتخت توسط زیمنس با هدف رفع مشکلات ترافیکی تهران با ایجاد خطوط ریلی حومهای انجام میشود تا تردد از مسیر شرق به غرب و شمال به جنوب پایتخت با ایجاد خطوط حمل و نقل ریلی حومهای تسهیل شود.
حمایت ایران از طرح فریز نفتی
وزیر نفت کشورمان که شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی شرکت کرده بود، از طرح فریز نفتی حمایت کرد و آن را اقدامی مهم ارزیابی کرد که میتواند برای ثبات بخشی بازار مفید باشد. با این حال زنگنه این تایید را دال بر کاهش سهم نفت ایران در بازار ندانست و اعلام کرد ایران تحت هر شرایطی از سهم خود در بازار صرفنظر نمیکند.
تحلیل زنگنه از طرح فریز نفتی و عدم مشارکت وی در نشست دوحه نشاندهنده دو واقعیت است؛ نخست آنکه از منظر زنگنه ایران در به وجود آمدن شرایط مقصر نیست تا بخواهد در چنین طرحی مشارکت کند و دوم آنکه زنگنه این طرح را عاملی برای کنترل مازاد عرضه در بازار نفت میپندارد. با این حال آنطور که وزیر نفت اعلام کرد: در این طرح برای نخستین بار یک همکاری جدی، موثر و سازنده میان تولیدکنندگان اوپک و بخشی از تولیدکنندگان غیرعضو این سازمان به وجود آمده است.
پای خودروهای آمریکایی به ایران باز شد
وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز واردات خودرو از پنج شرکت خودروساز آمریکایی و اروپایی را صادر کرد تا مقدمه ورود برندهای جدید به خیابانهای کشور فراهم بیاید.
آن طور که در سایت سازمان توسعه تجارت آمده، طی سال گذشته مجوز ورود انواع خودرو از شرکتهای فولکس واگن، شورولت، اوپل، اشکودا و دی اس صادر شده و این خودروسازان میتوانند نسبت به صادرات محصولات خود به ایران اقدام کنند.
این اتفاق یکی از اثرات توافق هستهای به شمار میرود، چه آنکه خودروسازان خارجی پس از اطمینان یافتن از به سرانجام رسیدن مذاکرات، قصد بازار ایران را کرده و در این بین برخی از آنها توانستند نظر مثبت وزارت صنعت، معدن و تجارت را (برای صدور خودرو به کشور) جلب کنند.