شوک به بازار رمزارزها؛ عصر افول بیتکوین فرا رسید؟

طبق گزارشهای اخیر، ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال، افت کرده است.
گزارش اخیر صرافی رمزارزی کوین بیس نشان میدهد که بازار ارزهای دیجیتال به دلیل فشارهای اقتصادی به زمستان جدیدی نزدیک میشود.
به گزارش تریبون اقتصاد، به نظر میرسد زمستان جدید بازار رمزارز در حال ظهور است، چرا که فشارهای ساختاری و کلان اقتصادی به شدت بر روی اکوسیستم داراییهای دیجیتال تأثیر میگذارد.
بر اساس گزارش اخیر صرافی کوین بیس، ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال (بدون احتساب بیتکوین) به ۹۵۰ میلیارد دلار کاهش یافته است که نشاندهنده افت ۴۱ درصدی از اوج خود در دسامبر ۲۰۲۴ و معادل ۱.۶ تریلیون دلار است. این کاهش، قیمتهای فعلی را حتی پایینتر از سطوح مشاهده شده در بازه زمانی آگوست ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲ قرار میدهد و نشاندهنده این است که احساسات سرمایهگذاران به شدت تضعیف شده است.
گزارش صرافی کوین بیس به موجهای مخالف اقتصادی جهانی، بهویژه احیای تعرفهها و تنگ شدن سیاستهای مالی، که به عنوان عوامل کلیدی در کاهش قیمتهای بازار محسوب میشوند، اشاره میکند. این عوامل عدم قطعیت را تشدید کرده و نگرش ریسکگریز را در بازارهای مالی به وجود آوردهاند که به نوبه خود، ورودیهای جدید سرمایه به بازار رمزارز را مختل کرده است.
با وجود افزایش فعالیت سرمایهگذاری ریسکپذیر در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵، کوین بیس مشاهده کرده است که تأمین مالی همچنان ۵۰ تا ۶۰ درصد زیر اوجهای چرخه صعودی ۲۰۲۱-۲۲ قرار دارد. این موضوع بهویژه به پروژههای آلتکوین که به ورود سرمایههای سفتهبازانه متکی هستند، آسیب زده است.
سیگنالهای نزولی و شکستهای تکنیکی
علاوه بر این، سیگنالهای نزولی بیشتری به وجود آمده است، چرا که هم بیتکوین و هم شاخص COIN50، که ۵۰ توکن برتر از نظر ارزش بازار را ردیابی میکند، به زیر میانگینهای متحرک ۲۰۰ روزه خود (۲۰۰DMA) شکستهاند که معمولاً به عنوان یک علامت تکنیکی از روند نزولی طولانیمدت دیده میشود. در حالی که امیدواری برای تثبیت در اواسط تا اواخر سه ماهه دوم ۲۰۲۵ وجود دارد، اما مسیر بهبود قیمتی بیشتر تحت تأثیر عدم قطعیتهای کلان اقتصادی و عملکرد ضعیف بازارهای سهام سنتی قرار دارد.
عدم تقاضا و عدم رشد بازار رمزارز
Ecoinometrics نیز نگرانیهای مشابهی را از منظر نهادی ابراز کرده و به تقاضای ضعیف و شرایط مالی سختتر اشاره میکند، در حالی که بانک مرکزی آمریکا هیچ نشانهای از تغییر رویه نشان نمیدهد. طبق گزارش این پلتفرم دادههای رمزارزی، این وضعیت هیچگونه زمینهای برای موج خرسی در بازار ایجاد نمیکند.
جریانهای ETF نیز این موضوع را تأیید میکند چرا که خروج مداوم سرمایهها از اواخر مارس رخ داده و ورودیها جزئی بودهاند. جریانهای خالص در ۳۰ روز گذشته به صفر نزدیک است. به این ترتیب، امکان رشد کوتاهمدت محدود باقی میماند. این زمینه شکننده میتواند قیمت بیتکوین را در صورت بازگشت نوسانات بازار آسیبپذیر کند.
منبع: تجارت نیوز