بیوگرافی علی اکبر ولایتی و همسرش لیلا عنایت

بیوگرافی کامل علیاکبر ولایتی و همسرش؛ به همراه نگاهی به زندگی شخصی، فرزندان، فعالیتهای سیاسی و نقش پدر در تربیت او خواهیم داشت.
تریبون اقتصاد_در این گزارش به بیوگرافی کامل علیاکبر ولایتی میپردازیم.
نام:علی اکبر
نام خانوادگی:ولایتی لواسانی
تاریخ تولد: تیرماه ۱۳۲۴
محل تولد:لواسانات تهران
پیشه:سیاستمدار و پزشک متخصص بیماری های عفونی
همسر اول و سابق:مریم خوشنویسان
همسر دوم و فعلی :لیلا عنایت
فرزندان :3 پسر و 1 دختر
بیوگرافی علی اکبر ولایتی
زندگی شخصی و سن علی اکبر ولایتی
به گزارش نمناک، علی اکبر ولایتی با نام کامل علیاکبر ولایتی لواسانی، سیاستمدار و پزشک متخصص بیماری های عفونی، اهل لواسانات تهران است. او متولد تیرماه ۱۳۲۴ است و از چهرههای شناخته شده جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود. ولایتی بیش از هر چیز به خاطر دوران طولانیاش به عنوان وزیر امور خارجه ایران (از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶) شناخته شده و در حال حاضر مشاور امور بینالملل رهبر جمهوری اسلامی است. جایگاه سیاسی اش در حوزه روابط خارجی، او را به یکی از افراد تأثیرگذار در سیاست خارجی کشور تبدیل کرده است.
خانواده و پدر علی اکبر ولایتی
علیاکبر ولایتی در خانوادهای مذهبی و فرهنگی در رستم آباد شمیرانات تهران به دنیا آمد. پدرش، میرزا اصغر ولایتی، از افراد باسواد و قابل احترام محله بود که به عنوان کارمند ساده دولت مشغول به کار بود و همچنین به آموزش قرآن می پرداخت.
شغل پدر علی اکبر ولایتی بیشتر به عنوان آموزگار قرآن و کارمند دولت شناخته می شد. مادرش خانهدار بود، اما اطلاعات دقیقی از نام یا فعالیتهای او در دست نیست.
ولایتی تنها پسر خانواده بود و پنج خواهر داشت که متأسفانه دو نفر از آنها درگذشتهاند. از اعضای نزدیک خانوادهاش، میتوان به داماد علیاکبر ولایتی یعنی محمدرضا جعفرآقایی اشاره کرد که در بخش های مدیریتی اقتصادی فعال است و سابقه مدیریت در شرکت های مهمی چون آتیه خواهان بانک ملت را نیز دارد.
ازدواج علی اکبر ولایتی
نخستین بار در سال ۱۳۴۸ با مریم خوشنویسان، نوه یکی از استادان بزرگ خوشنویسی ازدواج کرد.
بعد از فوت همسر اولش در سال ۱۳۸۳، او در سال ۱۳۸۶ با لیلا عنایت ازدواج کرد. گفته میشود لیلا عنایت همسر علیاکبر ولایتی خانهدار است و فعالیتی در عرصههای سیاسی یا اجتماعی ندارد.
بیوگرافی لیلا عنایت همسر دوم دکتر ولایتی اطلاعات زیادی در اختیار نمیگذارد، اما مشخص است که از ازدواج قبلیاش یک پسر و یک دختر دارد.
عکس علی اکبر ولایتی و همسرش
فرزندان علی اکبر ولایتی از همسر اولش
حاصل ازدواج اول عنایتی چهار فرزند بود؛ سه پسر به نام های محمد، میثم و علیاصغر و یک دختر به نام فاطمه.
فرزندان ولایتی نیز هر کدام در حوزههای مختلف مشغولاند؛ محمد دکترای مدیریت بازرگانی دارد و مدیرعامل یک شرکت فعال در حوزه نفت و گاز است و علی اصغر هم با مدرک مهندسی عمران، ریاست هیئت مدیره همان شرکت را بر عهده دارد.
عکس فرزندان علی اکبر ولایتی
تحصیلات علی اکبر ولایتی
علیاکبر ولایتی در سال ۱۳۴۳ وارد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران شد و پس از هفت سال، در سال ۱۳۵۰ دوره طب عمومی را به پایان رساند. او سپس تخصص بیماری های کودکان را در مرکز طبی کودکان دانشگاه تهران گذراند و برای فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان به دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا رفت.
تحصیلات پزشکی او زمینه ساز فعالیت هایش در حوزه درمان و مدیریت بیمارستانی شد و او هماکنون رئیس بیمارستان مسیح دانشوری است. علاوه بر پزشکی، تحصیلات او در سیاست نیز تأثیرگذار بود و به یکی از چهره های برجسته دیپلماسی ایران تبدیل کرده است.
شروع حرفهای و سوابق علی اکبر ولایتی
علیاکبر ولایتی فعالیت حرفهای خود را در حوزه پزشکی آغاز کرد و پس از دریافت مدرک تخصصی بیماریهای کودکان از دانشگاه تهران، به عنوان پزشک مشغول به کار شد. او سپس برای فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان به دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا رفت.
در کنار فعالیتهای پزشکی، او وارد عرصه سیاست شد و در سال ۱۳۵۹ به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی انتخاب شد. پس از آن، در سال ۱۳۶۰ به عنوان وزیر امور خارجه ایران منصوب شد و به مدت ۱۶ سال این سمت را بر عهده داشت.
ولایتی در طول دوران فعالیت خود، نقش مهمی در سیاست خارجی ایران ایفا کرد و به عنوان مشاور امور بینالملل رهبر جمهوری اسلامی ایران فعالیت داشته است. او همچنین عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس بیمارستان مسیح دانشوری است.
از جمله دستاورد های او می توان به نقش آفرینی در مذاکرات بینالمللی و توسعه روابط دیپلماتیک ایران اشاره کرد.
بیماری علی اکبر ولایتی
در فروردین ۱۴۰۴، علی اکبر ولایتی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری بستری شد. در آن زمان حال عمومی او خوب گزارش شده بود و مراحل درمان را با موفقیت پشت سر گذاشت. بعد از چند روز مراقبت پزشکی، با بهبود نسبی از بیمارستان مرخص شد.
طبق اعلام منابع رسمی، علت بیماری علیاکبر ولایتی ابتلا به ویروس کرونا بود که با توجه به سن و شرایط جسمیاش، نیاز به مراقبت ویژه داشت. خوشبختانه روند درمان مؤثر بود و وضعیت او به حالت پایداری رسید.
خانه ولایتی متعلق به کیست؟
گفته شده است خانه علیاکبر ولایتی در منطقه سعدآباد تهران قرار دارد و حدود هزار متر مربع وسعت دارد اما توضیحات خود دکتر ولایتی به گونه ای دیگر است. این ملک در گذشته در اختیار بنیاد شهید بوده و در دهه ۱۳۶۰، به دلایل امنیتی با خانه قبلی ولایتی تعویض شده است.
توضیح علی اکبر ولایتی درمورد خانه 1000 متری اش
ولایتی در سال ۹۵ و در گفتوگو با هفتهنامه پنجره بهطور مبسوط به این موضوع پرداخته بود.
سال ۵۳ یک روز موجر ما بلایی سرما آورد که من مصمم شدم به هر قیمت که شده، یکخانه بخرم. بالاخره ما سه نفر شدیم. با کسی که زمینی داشت شریک شدیم و یک ساختمان دوطبقه درست کردیم.
سال ۶۰ یا ۶۱ بنده مطبم را فروختم. چون انفجارها و ترورهای منافقین پیشآمده بود و دیگر نمیتوانستیم به مطب برویم. یکخانه کلنگی در تجریش خریدم. برای این خانه کلنگی، یک میلیون تومان از آقای عسگراولادی وام گرفتم و بههرحال خانه ای ساختیم.
آقای دعاگو که الان امامجمعه شمیرانات است، آن زمان رییس کمیته بود. به من گفت خانه شما امنیت ندارد و مصلحت نیست شما اینجا باشید. گفتیم کجا برویم؟
کاخ سعدآباد شده بود محل کمیته. خانه ای نزدیک به کمیته وجود داشت که متعلق به بنیاد شهید بود. من با آقای کروبی وارد مذاکره شدم که این خانه را با خانه قبلی معاوضه کند.
آمدند خانه را ارزیابی کردند ۳۶میلیون تومان و خانه بنیاد شهید را ارزیابی کردند ۵۱ میلیون تومان و ۱۵میلیون تومان ما باید سر میدادیم. مدت طولانی باید ماهی۷۰۰هزار تومان میدادیم.
خانه ای که گرفتیم ۱۰۰۰متر بود. ۲۲۴متر از این خانه را حسینیه کردیم. اخیرا که دیدم این حسینیه احتیاج به توسعه دارد، ۲۰۰متر دیگرش را هم وقف کردیم.
پس، از ۱۰۰۰متر ۶۰۰متر برای ما مانده است. در دوطبقه بالا ۴ تا از فرزندانمان که ازدواج هم کرده اند زندگی میکنند. ما هم که پایین مینشینیم؛ پس در این ۶۰۰ متر ۵ خانواده زندگی میکنند.