جنگ هند و پاکستان بیخ پیدا کرد؛ پیشبینی نیویورک تایمز از احتمال حمله هوایی

همزمان با تنشهای شدید بین هند و پاکستان پس از حادثه تروریستی پهلگام، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی گزینههای پیش روی دهلینو مقابل اسلام آباد را بررسی و از احتمالی حملات هوایی محدود از سوی هند نوشت.
تریبون اقتصاد_این روزنامه آمریکایی امروز شنبه نوشت: آخرین باری که تنشهای همیشگی بین هند و پاکستان به رویارویی تبدیل شد، مقامهای دهلی نو با یک واقعیت ناخوشایند مبنی بر اینکه ارتش دارای ناوگان قدیمی و فاقد آمادگی است، روبرو شدند. سرنگونی یک جنگنده هندی توسط پاکستان در سال ۲۰۱۹، به تلاشهای ایجاد نوسازی در ارتش هند اضطرار بخشید.
به گزارش ایرنا، نارندرا مودی نخست وزیر هند در این راستا اقدامهایی از جمله تزریق میلیاردها دلار به ارتش، جستجو بین شرکای بینالمللی برای خرید سلاح و گسترش ظرفیت تولید دفاعی در داخل، انجام داد. اینکه این اقدامها چقدر نسبت به قبل تفاوت ایجاد کرده، ممکن است به زودی مورد آزمایش قرار گیرد.
این روزنامه آمریکایی معتقد است: هند و پاکستان در آستانه یک درگیری نظامی دیگر قرار دارند، درحالیکه دهلی نو وعده داده است که به خاطر حمله تروریستی مرگبار در کشمیر که مقصر آن را پاکستان میداند، تلافی کند.
تنشها به شدت افزایش یافته است، به طوری که هند اعلام کرده جریان آب یک رودخانه بزرگ به سمت پاکستان را مختل میکند. این اقدام پیشتر هرگز، حتی در طول جنگهایی که دو کشور طی دههها با هم داشتهاند، انجام نشده بود. پاکستان که دخالت در حمله کشمیر را انکار میکند، تصمیم در مورد آب را «اقدام جنگی» توصیف کرده است.
به نوشته نیویورک تایمز، کشتار هفته گذشته در منطقه کشمیر، مودی را تحت فشار داخلی شدیدی برای حمله به پاکستان قرار داده است. تحلیلگران نسبت به چشمانداز یک بنبست طولانی و خطرناک هشدار میدهند، زیرا کانالهای دیپلماتیک بین این دو کشور دارای سلاح هستهای سالها پیش از بین رفته و قدرتهای جهانی اکنون درگیر بحرانهای دیگر هستند.

اما تحلیلگران میگویند هند ممکن است برای اینکه وضعیت پیشرفت ارتش همچنان نامعلوم بماند، خود را در تنشها با اسلام آباد مهار کند. در سال ۲۰۱۸، یک گزارش پارلمانی، ۶۸ درصد از تجهیزات نظامی این کشور را «قدیمی»، ۲۴ درصد را «جدید» و تنها هشت درصد را «پیشرفته» طبقهبندی کرد. پنج سال بعد، در یک بهروزرسانی، مقام های نظامی اعتراف کردند که به دلیل حجم چالش آنها، تغییرات کافی صورت نگرفته است.
بر اساس این گزارش، در حالی که سهم تجهیزات پیشرفته هند حدود ۲ برابر شده بود، طبق مشاهدات پارلمان این کشور در سال ۲۰۲۳، این میزان هنوز بسیار کمتر از آن چیزی بود که در یک ارتش مدرن مورد نیاز است و بیش از نیمی از تجهیزات قدیمی باقی ماندهاند.
کارشناسان به نیویورک تایمز گفتند که این محدودیتها میتواند مودی را به سمت انتخاب گزینهای محتاطانهتر مانند حملات هوایی محدود یا حملات نیروهای ویژه در نزدیکی مرز با پاکستان سوق دهد که منجر به آرام کردن خشم عمومی، کاهش خطر وقوع حوادث پیچیده و جلوگیری از تلافیجوییهای تشدیدکننده میشود. دولت پاکستان اعلام کرده است که به هرگونه حمله هند پاسخ مشابه میدهد.
به نوشته این روزنامه، در حالی که احساسات عمومی ممکن است به مودی در حمله به پاکستان کمک کند اما دموکراسی هند نیز میتواند به او فشار بیاورد تا اطمینان حاصل کند که اوضاع از کنترل خارج نمیشود. در پاکستان، جایی که تشکیلات نظامی مدتهاست کشور را از پشت صحنه هدایت میکند، رهبری دست بازتری دارد و ممکن است از گسترش این رویارویی، منافع داخلی بیشتری به دست آورد.
هند با اعتماد به نفس نشان میدهد که میتواند به راحتی ارتش پاکستان را خنثی کند. اگر این ادعا به بوته آزمایش گذاشته شود، یکی دیگر از همسایگان هند یعنی چین، از نزدیک اوضاع را زیر نظر خواهد داشت.
در سالهای اخیر، به ویژه پس از درگیری مرگبار بین نیروهای هند و چین در ارتفاعات هیمالیا در سال ۲۰۲۰، دهلی نو، پکن را به عنوان یک چالش مرزی مهمتر از اسلام آباد در نظر گرفته است. از این رو، سران نظامی هند مجبور بودهاند برای چشمانداز یک جنگ دو جبههای آماده شوند؛ یک اقدام تحریکآمیز که منابع را به هدر میدهد.