کد مطلب: ۲۴۹۰۴
لینک کوتاه کپی شد

«روستای سبز» جایگزین نفت و گاز می‌شود

پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس طرح «روستای سبز» را پیشنهاد دادند؛ طرحی که قرار است با توجه به انرژی‌های پاک، روستاهای بدون نیاز به نفت و گاز را در ایران بسازد

تریبون اقتصاد_ رئیس پژوهشکده انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه تربیت مدرس با ضروری خواندن جایگزینی انرژی‌های رایج با انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر اظهار داشت: در گذشته، انرژی‌های تجدیدپذیر به لحاظ پیشرفت و توسعه فناوری و به لحاظ گران بودن این انرژی نمی‌توانستند با انرژی‌های فسیلی رقابت کنند.

به گزارش ایرنا، برات قبادیان افزود: اما در سال‌های اخیر دنیا به این سمت حرکت می‌کند که انرژی تجدیدپذیر جایگزین سوخت‌های فسیلی شود زیرا این انرژی‌ها پایان‌ناپذیر هستند و به زودی تمام نخواهند شد و به دلیل پاک بودن، آلاینده محیط زیست نیستند و به آنها انرژی‌های سبز نیز می‌گویند.

قبادیان گفت: امروزه انرژی‌های تجدیدپذیر جایگزین خوبی برای برق، بنزین، گازوئیل و گاز هستند و بسیاری از کشورها در زمینه استفاده از این نوع انرژی‌ها پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند. با توجه به گران بودن منابع فسیلی، پایان‌پذیری آنها، آلایندگی این منابع، گرمایش کره زمین به دلیل استفاده از منابع انرژی فسیلی و گازهای گل‌خانه‌ای در کشور، اگرچه رتبه سوم را از جهت دارا بودن نفت و گاز در دنیا داریم اما درصدد استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر برآمده‌ایم.

رئیس پژوهشکده انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه تربیت مدرس گفت: با تشدید مشکل ناترازی انرژی، دولتمردان و سیاستگذاران به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر علاقه‌مند شده‌اند و برای اینکه به راهکارهای مناسبی در زمینه استفاده از این منابع انرژی دست یابند از پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها خواستند در این زمینه کمک‌های لازم ارائه شود.

وی اظهار داشت: یکی از این راهکارها ایجاد روستای سبز بود که از سوی پژوهشگران پژوهشکده انرژی دانشگاه تربیت مدرس مطرح و قرار شد پژوهش‌های لازم درباره کلبه سبز در مزرعه یا ویلایی در وسط جنگل یا روستایی در حومه شهر که امکان دسترسی به شبکه برق، گاز و منابع فسیلی ندارند، انجام گیرد تا انرژی این مکان‌ها توسط انرژی‌های تجدیدپذیر فراهم شود.

قبادیان گفت: البته در این سال‌ها کشورهایی همچون چین و هندوستان نیز ایده‌هایی در خصوص جایگزینی بنزین و گازوئیل در مصارف کشاورزی داشتند و برزیل چند دهه است که از محصولات قندی مانند مشتقات نیشکر، سوخت جایگزین بنزین تولید می‌کند.

وی توضیح داد: در پژوهشکده انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه تربیت مدرس به لحاظ دستیابی به فناوری اقدامات لازم انجام شده است تا کل انرژی یک روستا تامین شود به این صورت که انرژی برق از انرژی خورشیدی و باد و از پسماند دانه‌های روغنی گازوئیل و ضایعات و پسماندهای محصولات کشاورزی و دامی بیوگاز که جایگزین گاز طبیعی است، تامین شود و روستاهایی داشته باشیم که از همه جنبه‌های تامین سوخت از منابع فسیلی بی‌نیاز باشند.

رئیس پژوهشکده انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه تربیت مدرس در خصوص مکان اجرای پروژه روستای سبز گفت: برخی روستاهای سیستان و بلوچستان به دلیل دسترسی نداشتن به برق پایدار و دارا بودن انرژی خورشیدی به وفور در این منطقه، گزینه خوبی برای اجرای این طرح است.

2337650_772

وی ادامه داد: البته سواحل مکران نیز گزینه دیگری است که به دلیل قرار گرفتن در نوار ساحلی خلیج فارس و دریای عمان و وفور انرژی خورشیدی و سایر منابع تجدیدپذیر، مکان مناسبی برای این پژوهش محسوب می‌شود.

قبادیان تاکید کرد: ایده روستای سبز مطرح شده است و به زودی طرح کامل را تقدیم دانشگاه تربیت مدرس و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواهیم کرد و آماده هستیم این طرح را در روستای تعیین‌شده اجرا کنیم و باید بگویم این ایده و فناوری وجود دارد و باید به مرحله اجرایی برسد.

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین