کد مطلب: ۴۲۶۰
لینک کوتاه کپی شد

چگونه در بورس طلا بخریم و سود کنیم؟

علت رویین‌تن بودن صندوق سرمایه‌گذاری طلا به شرایط اقتصادی کشور برمی‌گردد و این اصل تقریباً خدشه‌ناپذیر که سرمایه‌گذاری روی طلا در بلندمدت همیشه سودآور است

تریبون اقتصاد – صندوق‌ طلا یک روش سرمایه‌گذاری در بورس است. انواع متنوعی از صندوق‌ سرمایه‌گذاری طلا در بورس وجود دارد اما باتوجه‌به شرایط اقتصادی حال حاضر، بیشتر توجهات به صندوق‌های پربازده صندوق طلا دوخته شده است.

به گزارش تریبون اقتصاد؛ صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، یکی از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک و قابل‌معامله در بورس کالا هستند. این صندوق‌ها سرمایه مشتریان خود را به‌جای خرید سهام، روی وجه نقد و اوراق مبتنی بر سکه طلا سرمایه‌گذاری می‌کنند.

صندوق سرمایه‌گذاری از طلا قانونی است؟

صندوق سرمایه‌گذاری طلا طبق قانون اجازه دارد، حداقل ۷۰ درصد از دارایی خود را در خرید سکه و طلا و مابقی آن را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌کند. مدیر صندوق، سکه‌های موردنظر خود را از بازار یا بانک کارگشایی می‌خرد و در یک بانک خاص (باتوجه‌به نوع سرمایه‌گذاری، بانک نیز متفاوت است) سرمایه‌گذاری می‌کند.

سرمایه‌گذاری در صندوق طلا، بیشتر روی گواهی سکه تأکید دارد. چون قیمت طلا به دو مؤلفه نرخ دلار و اونس جهانی وابسته است، خرید صندوق طلا یک سرمایه‌گذاری غیرمستقیم روی ارز و طلای جهانی به‌حساب می‌آید و سود آن نیز وابسته به این دو پارامتر است.

مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق طلا

سرمایه‌گذاری در صندوق‌ طلا مزایای زیادی دارد؛ از جمله اینکه مشکلات خرید فیزیکی طلا و احتمال کلاهبرداری از بین خواهد رفت. همچنین کارمزد معاملات برای صندوق‌های طلا تنها مبلغ 15 صدم درصد است. یکی دیگر از مزایای صندوق‌های طلا، خریدوفروش آسان و غیرحضوری است. همچنین این صندوق‌ها نقدشوندگی بسیار بالایی دارند. فقدان محدودیت در مبلغ سرمایه‌گذاری نیز جزو مهم‌ترین مزیت‌های این صندوق‌هاست. برای نمونه هر فرد با حداقل مبلغ ۵۰۰ هزار تومان می‌تواند در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری داشته باشد. مدیریت حرفه‌ای نیز از مزایای سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها به‌حساب می‌آید.

معایب سرمایه‌گذاری در صندوق طلا

صندوق طلا به ذات عیب‌وایراد خاصی ندارد؛ تقریباً بی‌خطر است. علت رویین‌تن بودن صندوق سرمایه‌گذاری طلا به شرایط اقتصادی کشور برمی‌گردد و این اصل اساسی و تقریباً خدشه‌ناپذیر که سرمایه‌گذاری روی طلا در بلندمدت همیشه سودآور است.

سرمایه‌گذاری روی صندوق طلا، گاهی مواقع ضرر و زیان هم دارد. مثلاً اگر به شکل کوتاه‌مدت وارد آن شوید به‌واسطه نوسان قیمت طلا، ضرر و زیان‌دادن صندوق طلا محتمل به نظر می‌رسد. نکته اساسی اینجاست که سود صندوق طلا بر اساس نوسان قیمت سکه و طلا تعیین می‌شود و سود تضمین شده‌ای ندارند.

صندوق طلا را به‌طورکلی می‌توان یکی از سودآورترین و مهم‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری دانست که با استفاده از طلا سرمایه‌گذاری غیرمستقیم اما سودآوری برای سهام‌داران بورسی به ارمغان می‌آورد.

سرمایه‌گذاری در صندوق طلا را از کجا شروع کنم؟

سرمایه‌گذاری روی صندوق طلا در بورس را می‌توان با کمک بیش از 10 صندوق رسمی که در بازار سرمایه فعالیت دارند شروعه کرد. نماد صندوق‌های قابل معامله در بازار سرمایه، شامل طلا، عیار، زر، کهربا، گوهر، مثقال، ناب، گنج، نفیس و زرفام هستند. صندوق طلا و صندوق عیار، فعلا بین صندوق‌های طلای فعال در بورس، بیشترین ارزش معاملاتی را دارند.

گواهی سپرده سکه طلا، گواهی سپرده شمش طلا، قرارداد آتی، اختیار معامله و سلف دیگر روش‌های سرمایه‌گذاری بورسی روی طلا هستند که به‌عنوان رقیب صندوق طلا فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین