کد مطلب: ۴۹۵۵
لینک کوتاه کپی شد

سوءاستفاده ایران خودرو و سایپا از رکود بازار؛ این افزایش قیمت عادلانه نیست

اخیرا بازار خودرو یک ثباتی پیدا کرده بود که متاسفانه نگذاشتند این ثبات ادامه داشته باشد. از آنجا که عرضه از تقاضا پیشی گرفته بود و بازار خودرو تقریبا به سمت رکود می‌رفت. خودروسازان از این فرصت استفاده کردند و قیمت را افزایش دادند

فیروز نادری کارشناس حوزه خودرو در مورد افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا می‌گوید: اخیرا بازار خودرو یک ثباتی پیدا کرده بود که متاسفانه نگذاشتند این ثبات ادامه داشته باشد. از آنجا که عرضه از تقاضا پیشی گرفته بود و بازار خودرو تقریبا به سمت رکود می‌رفت. خودروسازان از این فرصت استفاده کردند و قیمت را افزایش دادند. 

به گزارش بازتاب، وی افزود: این افزایش قیمت اصلا خوب نیست، درست است که کارخانه ۱۰۰ و خرده‌ای میلیون قیمت بعضی خودروها را افزایش داد ولی در بازار آزاد هم یکسری از خودروها مثل ۲۰۷و دنا پلاس اتومات که زمینه کمتری داشتند ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان گران شدند و شاید طی یکی دو روز آینده این قیمت‌ها را فاکتور کنند. 

من فکر می‌کنم این قیمت‌های بازار طی دو سه روز آینده کاهشی شود ولی خودروسازان و خصوصا ایران خودرو خیلی سوءاستفاده کرد و این افزایش قیمت اصلا عادلانه نبود. 

بنظر می‌رسد پشت این افزایش قیمت دولت است و خودروسازان حمایت رئیس جمهور را دارند. چرا که هیچ افزایش قیمتی بدون اطلاع رئیس جمهور عملی نمی‌شود. 

هیچ نهادی روی این افزایش قیمت نظارت ندارد و این دولت است که تصمیم می‌گیرد و دستور افزایش قیمت می‌دهد، اینها بدون اجازه دولت نمی‌توانند افزایش قیمت دهند. شاید دولت با این روش می‌خواهد بخشی از بودجه خود را تامین کند. 

این افزایش قیمت تاثیر زیادی بر قیمت خودروهای دسته دوم نخواهد داشت و شاید حدود ۵ درصد بر قیمت این خودروها تاثیر گذار باشد. ضمن اینکه تاثیری که بر خودروهای صفر گذاشته موقتی است چون الان بقدری عرضه خودرو داریم که تقاضا کم است، تقاضای امروز نیز کاذب است. 

منظور از کاهش قیمت، ارزان شدن نیست بلکه بازگشت قیمت به چند روز پیش است. م ثلا قیمت دنا در بازار آزاد یک میلیارد بود و امروز شد یک میلیارد و ۵۰ میلیون و این ۵۰ تومان بر خواهد گشت. 

دولت قصد دارد با این روش فاصله قیمت بازار و کارخانه را کم کند. اتفاقی که در مورد خودروهای مونتاژی افتاد و این روزها کسی خودروهای مونتاژی را برای سرمایه‌گذاری خریداری نمی‌کند و خیلی‌ها برای حواله‌ها انصراف می‌دهند. /

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین