طلا تحت فشار دلار؟
در معاملات روز سهشنبه، دلار در بازار آزاد یک کانال عقبنشینی و در کانال ۸۱ هزار تومان نوسان کرد؛ ضمن اینکه شاخص کل بورس نیز در این روز با رشد ۰.۹ درصدی همراه شد.
تریبون اقتصاد- ماحصل معاملات امروز سهشنبه بورس تهران، ثبت ارزش معاملات ۱۵ هزار و ۹۰ میلیارد تومانی و خروج ۳۶ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی بود؛ کما اینکه صندوقهای طلا برای چهارمین روز پیاپی با خروج پول همراه شدند.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، خروج پول از صندوقهای طلا برای چهارمین روز متوالی گویای این نکته است که معاملهگران بازار طلا و سکه همچنان به قیمتهای کنونی دلار در بازار آزاد اعتماد ندارند و احتمال کاهش قیمت دلار را در روزهای آتی محتمل میدانند.
در معاملات امروز 339 میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای طلا خارج شد و ارزش معاملات هزار و 764 میلیارد تومانی در این صندوقها به ثبت رسید؛ ضمن اینکه در معاملات امروز صندوقهای طلا، دو صندوق طلای لیان و درخشان بازگشایی شدند تا تعداد صندوقهای طلای فعال در بازار به 16 برسد.
مجموع ارزش داراییهای صندوقهای طلا به مرز 100 همت رسیده است و با احتساب دلار 80 هزار تومانی، بیش از یک میلیارد دلار دارایی در دل این صندوقها نهفته است. با توجه به هجوم و تحمیل انواع ریسکهای سیاسی و سیستماتیک به اقتصاد ایران، در سنوات اخیر بازدهی فوقالعادهای در بازار طلا و سکه به ثبت رسیده است و به همین دلیل شرکتهای تامین سرمایه و سبدگردان ترجیح میدهند تا از فرصتهای موجود در بازار طلا و سکه نیز بهره ببرند و در راستای متنوعکردن سبد خدمات مالی خود، به پذیرهنویسی صندوقهای طلا مبادرت میورزند.
در معاملات امروز بورس تهران، نماگر هموزن تغییر خاصی را تجربه نکرد، اما شاخص کل با رشد 0.9 درصدی همراه شد. اما صندوقهای اهرمی با توجه به رشدهای چند وقت اخیر، همچنان در مدار نزولی به سر میبرند.
در جریان دادوستدهای امروز، هر 7 صندوق اهرمی بازار با افت قیمت همراه شدند. در معاملات امروز، ارزش معاملات 4 هزار و 257 میلیارد تومانی در صندوقهای اهرمی به ثبت رسید و 7 میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد این صندوقها شد.
در معاملات چهارمین روز معاملاتی هفته صندوقهای بخشی، ارزش معاملات 641 میلیارد تومانی به ثبت رسید و 9 میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد این صندوقها شد. همچنان بیشترین میزان ارزش معاملات در صندوق های بخشی پتروشیمی به ثبت رسید.
پتروآگاه، اکتان و اتوآگاه صندوقهای دارای بیشترین میزان ارزش معاملات و پتروآگاه، سمان و پتروداریوش صندوقهای با بیشترین ورود پول حقیقی لقب گرفتند.