کد مطلب: ۱۰۴۸۷
لینک کوتاه کپی شد

میل به سرمایه‌گذاری در بورس وجود دارد

میانگین ارزش معاملات بورس از ابتدای آذر، ۱۲‌ هزار و ۸۰۰‌ میلیارد‌ تومان بوده‌ و این موضوع گویای این نکته است که همچنان میل به خرید در تالار شیشه‌ای وجود دارد.

تریبون اقتصاد، شاخص‌کل بورس پس از تجربه سه روز متوالی منفی در ابتدای هفته، در دو روز پایانی هفته به مسیر صعودی بازگشت و مجددا در آستانه ورود به کانال تاریخی ۲‌ میلیون و  ۸۰۰‌ هزار‌ واحدی قرار گرفته‌است.

به گزارش دنیای اقتصاد، شاخص‌کل در معاملات روز چهارشنبه پنجم دی ماه توانست تا سطح ۲‌ میلیون و ۸۷۱‌ هزار‌ واحدی پیشروی کند؛ اما با رشدی که در سهام شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ساز بازار در دو ماه گذشته تجربه‌شده‌بود، نیاز به اصلاح قیمتی در تالار شیشه‌ای احساس می‌شد و این موضوع موجبات افزایش عرضه را در معاملات بازار فراهم کرد.

شاخص بورس در سه روز متوالی، با افزایش عرضه در نمادهای شاخص‌‌‌‌‌ساز در مسیر نزولی قرار گرفت و تا کف ۲‌ میلیون و ۷۳۴‌ هزار‌ واحدی عقب‌نشینی کرد، اما در دو روز پایانی هفته شاخص توانست رشد ۱.۹۵‌ درصدی را به‌ثبت برساند و عزم جدی خود را برای دستیابی به سطوح بالاتر نشان دهد. در معاملات روز گذشته، ارزش معاملات ۱۱‌ هزار و ۶۳۶‌ میلیارد‌ تومانی در بازار به‌ثبت رسید‌ و ۳۰۲‌ میلیارد‌ تومان پول حقیقی نیز وارد بازار شد. شاخص‌کل پس از ۷ هفته متوالی که در مقیاس هفتگی با رشد همراه می‌شد، در معاملات هفته‌ای که گذشت با افت  ۲.۱۳‌درصدی همراه شد تا پس از هفت هفته جامه سرخ بر‌تن کند.

صندوق‌های طلا نیز در معاملات روز گذشته با خروج پول حقیقی همراه شدند تا صندوق‌های طلا در هر پنج روز معاملاتی هفته‌ای که گذشت، با خروج پول حقیقی را ثبت کنند.

 میل به خرید سهام

میانگین ارزش معاملات بازار سهام از ابتدای آذر، ۱۲‌ هزار و ۸۰۰‌ میلیارد‌ تومان بوده‌ و این موضوع گویای این نکته است که همچنان میل به خرید در تالار شیشه‌ای وجود دارد. اگر بازه مورد بررسی به دی ماه تقلیل داده شود، میانگین ارزش معاملات بازار رقم ۱۴‌ هزار و ۲۰۰‌ میلیارد‌ تومان را نشان خواهد داد. این موضوع بدین معناست که در دی ماه استقبال از بازار بیش از آذر بوده‌است. میانگین ارزش معاملات بازار در هفت ماهه نخست سال‌۳‌ هزار و ۴۰۰‌ میلیارد‌ تومان بود و مقایسه ارقام کنونی ارزش معاملات با ۷ ماهه نخست سال‌نشان می‌دهد که میل به خرید در بازار به‌طور قابل‌توجهی افزایش‌یافته‌  و طبیعتا نقدشوندگی بازار نیز به‌تبع این موضوع زیاد شده‌است.

 اخبار مثبت بنیادی در حوالی بورس

صبح روز سه‌شنبه، عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در توییتی مدعی شد؛ بنا بر گفته‌های رئیس‌جمهور، رهبر انقلاب در موضوع FATF با طرح مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت‌نظام موافقت کرده‌‌‌‌‌اند. بعد از انتشار این توییت و دست به‌دست‌شدن آن در رسانه‌‌‌‌‌ها و فضای‌مجازی، موجی از تقاضا روانه بازار شد و گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری به دلیل ارتباط با این موضوع از استقبال قابل‌توجهی میان فعالان بازار همراه شد و نمادهای این گروه شاهد رنج‌‌‌‌‌های مثبت پیاپی بودند و صندوق دارایکم نیز که سبد سهام خود را به نمادهای بانکی تخصیص داده، به سقف قیمتی روزانه رسید.

همچنین بعد از انتشار این توییت، تغییرات قابل‌توجهی در میزان ارزش سفارش‌های خرید و فروش بازار صورت‌گرفت. دقایقی بعد از انتشار این خبر مهم، ارزش سفارش‌های خرید و فروش به یک مرتبه روند معکوسی به خود گرفتند و سفارش‌های خرید از سفارش‌های فروش بیشتر شد.

 اثر شروع مذاکرات بر بورس

همچنین روز گذشته، کاظم غریب‌‌‌‌‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزیرخارجه از بر‌‌گزاری دور جدید گفت‌وگو‌‌‌‌‌های ایران و سه کشور اروپایی در تاریخ ۱۳ ژانویه خبر داد. طبیعتا خبر مذکور نیز یک خبر بنیادی مثبت برای بازار سهام تلقی می‌شود.

 اقتصاد ایران در سال‌های اخیر با تحریم‌های گسترده‌ای همراه بوده‌است؛ اگرچه آغاز تحریم‌های آمریکا علیه ایران به سال‌۱۳۵۸  بازمی‌گردد، اما اوج‌گرفتن شدت تحریم‌های بین‌المللی علیه بانک‌ها، صنایع، شرکت‌ها به واسطه مشکلات به‌وجود آمده در اثر پرونده هسته‌ای ایران بود که در سنوات اخیر رخ‌داده‌است. بازار سرمایه ایران نیز از این تحریم‌ها در امان نبوده‌است و بسیاری از صنایع و گروه‌های فعال در آن به اشکال مختلف از این سازوکار آسیب دیدند.

تحریم سبب شده‌است تا شرکت‌های بورسی، قادر به‌فروش عمده محصولات خود در بازارهای جهانی و به قیمت جهانی نباشند و حتی در صورت پیدا‌کردن مشتری، محصولات خود را با اعمال تخفیف‌های زیاد و با ضرر و زیان سنگین به‌فروش برسانند. همچنین برخی شرکت‌ها به دلیل تحریم قادر به‌دستیابی به تکنولوژی روز دنیا در زمینه‌‌‌‌‌های مختلف نیستند و همچنان از روش‌های زمانبر و هزینه‌‌‌‌‌زا در خط‌تولید استفاده می‌کنند که منجر به تحمیل انواع و اقسام هزینه‌ها به شرکت‌های تولیدی شده‌است.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین