کد مطلب: ۱۰۷۴۸
لینک کوتاه کپی شد

پروژه بلندپروازانه اپل و سامسونگ

همان‌طورکه احتمالاً می‌دانید، برندهای چینی درحال‌حاضر دستگاه‌های خود را به باتری‌هایی با ظرفیت بیش از ۶,۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی مجهز کرده‌اند. در مقابل، سامسونگ و اپل حتی در مدل‌های پرچم‌دار خود، مانند گلکسی S24 اولترا، همچنان به باتری‌هایی با حداکثر ظرفیت ۵,۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی محدود هستند.

بااین‌حال، شایعه‌های جدید حاکی از این هستند که سامسونگ و اپل می‌کوشند تا این محدودیت را با توسعه‌ی فناوری باتری‌های سیلیکون‌کربن (Si-C) پشت‌سر بگذارند. طبق گزارش یکی از کاربران پلتفرم وبلاگ‌نویسی کره‌ای Naver، سامسونگ مستقیماً در توسعه‌ی مواد مورد نیاز برای باتری‌های سیلیکون‌کربن مشارکت می‌کند. باوجوداین، هنوز مشخص نیست این فناوری چه زمانی به محصول تجاری تبدیل خواهد شد.

به گزارش زومیت، بااین‌همه، اپل طبق رویه‌ی معمول خود که در پذیرش فناوری‌های جدید با احتیاط عمل می‌کند، رویکردی محافظه‌کارانه در پیش گرفته است. باتری‌های سیلیکون‌کربن چگالی انرژی بیشتری دارند. این یعنی می‌توان ظرفیت باتری بیشتری را در همان ابعاد فیزیکی جا داد. این ویژگی به یکی از نگرانی‌های اصلی گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار پاسخ می‌دهد؛ یعنی ایجاد تعادل میان عمر باتری و عملکرد و قابلیت‌های پیشرفته.

دستگاه‌های پرچم‌داری مانند آیفون ۱۶ پرو مکس و گلکسی S24 اولترا به تعداد زیادی از قطعات داخلی مجهز شده‌اند و فضای کمی برای باتری باقی می‌ماند. مهندسان باید فضای محدود داخلی را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که باتری‌های بزرگ‌تر عملکرد و مدیریت حرارتی یا دیگر قابلیت‌های حیاتی دستگاه را تحت‌تأثیر قرار ندهند.

اگرچه باتری‌های سیلیکون‌کربن راه‌حل مناسبی برای این مشکل به شمار می‌آیند، سامسونگ و اپل احتمالاً با مشکلات بزرگی درزمینه‌ی به‌کارگیری این فناوری در مدل‌های پرچم‌دار خود مواجه خواهند شد. علاوه‌بر مشکلات مهندسی برای جای‌دادن باتری‌های بزرگ‌تر در طراحی‌های باریک، هزینه‌های توسعه و تولید این فناوری نیز بسیار زیاد خواهد بود.

هرچند شرکت‌های سازنده‌ی گوشی با بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری و استفاده از قطعات کم‌مصرف عمر باتری‌ها را افزایش داده‌اند، محدودیت‌های فناوری فعلی باتری‌های لیتیوم‌یونی روزبه‌روز آشکارتر می‌شود. برای سامسونگ و اپل پذیرش باتری‌های سیلیکون‌کربن گامی ضروری به نظر می‌رسد؛ اما اینکه این نوآوری در آینده‌ای نزدیک به واقعیت تبدیل شود یا خیر، هنوز مشخص نیست.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین