کد مطلب: ۱۱۸۶۸
لینک کوتاه کپی شد

آیا غمگین بودن بدون دلیل، طبیعی است؟ پاسخ کارشناسان

غم و اندوه بی‌دلیل ما را به پیچیدگی احساساتمان یادآور می‌شود. این احساس پیامی است از سوی بدن و ذهن شما که نیاز به توقف، تأمل و مراقبت از خود وجود دارد. آگاهی از اینکه این لحظات بخشی طبیعی از زندگی هستند و برداشتن گام‌های پیشگیرانه در مواقع ضروری، بسیار مهم است.

غم و اندوه بی‌دلیل ما را به پیچیدگی احساساتمان یادآور می‌شود. این احساس پیامی است از سوی بدن و ذهن شما که نیاز به توقف، تأمل و مراقبت از خود وجود دارد. آگاهی از اینکه این لحظات بخشی طبیعی از زندگی هستند و برداشتن گام‌های پیشگیرانه در مواقع ضروری، بسیار مهم است.

به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ همه ما روزهایی داریم که احساس می‌کنیم ابر سیاهی بالای سرمان است. گاهی اوقات، احساس غمگینی به‌گونه‌ای بر ما مسلط می‌شود که به نظر می‌رسد بی‌دلیل باشد و با هیچ رویداد یا شرایط خاصی مرتبط نباشد. اگر تا به حال خودتان را در حالتی پیدا کرده‌اید که بدون دلیل خاصی احساس ناخوشایندی دارید و از خود می‌پرسید که آیا این مسئله طبیعی است. باید بگوییم که بله، این طبیعی است.

در گفت‌وگویی اختصاصی با دکتر نیکیل نایر، روانپزشک بیمارستان شردا - نواحا، علت‌های این احساسات را جویا شدیم و ایشان روانشناسی پشت این لحظات غم و اندوه بی‌دلیل را برای ما توضیح دادند. این چیزی است که با ما به اشتراک گذاشت:

علم پشت غم و اندوه و احساسات بی‌دلیل

احساسات عوامل گوناگونی مانند ترکیبات شیمیایی مغز، محیط و زندگی شخصی دارند که ماهیت اساسی زندگی انسان را شکل می‌دهند. طبق مطالعه‌ای که در مجله رومانیایی مورفولوژی و جنین‌شناسی منتشر شده است، تغییرات در نوروترانسمیترها می‌تواند به تغییرات خلقی منجر شود. این تغییرات گاهی اوقات می‌توانند غم و اندوهی بدون دلیل محسوس ایجاد کنند. این عدم تعادل‌های شیمیایی ممکن است به دلیل تغییر در تعادل هورمونی، یا حتی استرس در محیط کار و کمبود خواب به وجود آیند.

علل شایع غم و اندوه بی‌دلیل

علیرغم ابهامی که پیرامون توضیح غمگینی بی‌دلیل وجود دارد، یک یا چند مورد از عوامل زیر ممکن است دخیل باشند. دکتر نایر به موارد زیر اشاره کرد:

  1. عامل بیولوژیک عدم تعادل هورمونی، مانند تغییرات در چرخه قاعدگی یا تغییرات در فعالیت تیروئید، می‌تواند بر روحیه فرد تأثیر بگذارد.

2. استرس و خستگی

علیرغم عدم آگاهی فرد از اینکه تحت استرس قرار دارد، فشار مداوم یا کمبود استراحت ممکن است به احساسات بار عاطفی منجر شود.

3. اختلال عاطفی فصلی (SAD)

برای برخی، تغییرات فصلی و کاهش مواجهه با نور خورشید ممکن است باعث تغییرات خلقی شود.

4. محرک‌های ناخودآگاه

خاطرات، احساسات حل‌نشده یا عدم خاتمه می‌توانند به‌طور ناخودآگاه فعال شوند و به واکنش‌های عاطفی ظریفی منجر شوند.

 آیا غمگین بودن بدون دلیل، طبیعی است؟

بیشتر از آنچه تصور می‌کنید، این اتفاق می‌افتد. احساس غمگینی بدون دلیل مشخص، پدیده‌ای رایج در تجربه انسانی است. این مسئله کاملاً طبیعی است اگر به‌صورت گاه به گاه رخ دهد. اما اگر این احساسات هفته‌ها ادامه دارند یا در فعالیت‌های روزانه شما اختلال ایجاد می‌کنند، ممکن است نشان‌دهنده یک وضعیت اساسی مانند افسردگی یا اضطراب باشد که نیاز به توجه دارد.

چه کاری می‌توانید برای جلوگیری از غم و اندوه بی‌دلیل انجام دهید

اگر خود را در حالتی پیدا کردید که بدون دلیل آشکار غمگین هستید، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

- احساسات خود را بپذیرید
- مراقبت از خود مانند مراقبت از پوست، رقصیدن یا رفتن به باشگاه را تمرین کنید
- با دوستان و خانواده خود تماس گرفته و احساسات خود را با آنها در میان بگذارید
- در صورت نیاز به کمک از یک متخصص بهداشت روان مراجعه کنید

در حالی که احساس غمگینی گاهی ‌اوقات طبیعی است، بسیار مهم است که به احساسات خود گوش فرا دهید و الگوها را شناسایی کنید. به آنچه ممکن است در خلق و خوی شما نقش داشته باشد تأمل کنید. نوشتن، تمرینات ذهن‌آگاهی یا حتی پیگیری احساسات خود با یک اپلیکیشن می‌تواند به شما در به‌دست‌آوردن بینش کمک کند.

نتیجه‌گیری

غم و اندوه بی‌دلیل به ما پیچیدگی احساساتمان را یادآوری می‌کند. این علامتی است از بدن و ذهن شما برای توقف، تأمل و مراقبت از خود. آگاهی از اینکه این لحظات بخشی طبیعی از زندگی هستند و برداشتن گام‌های پیشگیرانه در مواقع ضروری می‌تواند ما را در پیمایش نوسانات دنیای عاطفی خود با مقاومت و توانایی بیشتر توانمند کند.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین