رهبر انقلاب: یکی از مشکلات ما وابستگی به دلار است
صبح امروز (چهارشنبه) جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی در ادامه رویداد «پیشگامان پیشرفت»، در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر انقلاب دیدار و ۱۰ نفر از آنها به ارائه دیدگاه و نظرات خود پرداختند.
تریبون اقتصاد، رهبر انقلاب تاکید کردند: «رئیسجمهور محترم هم گفتند که بهدنبال این کار هستند. کاری بزرگ و مهم و در کارزار اقتصادی، حرکتی بسیار قاطع و تعیینکننده است و بانک مرکزی باید میدان را برای تخصیص ارزهای دیگر باز کند.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، در ادامه گزیده سخنان رهبر انقلاب را میخوانید:
ما به یک کار مهم رسانهای نیاز داریم. آیا این پیشرفتهایی که شما اینجا گزارش دادید و ما شنیدیم، جوانهای ما و دانشجویان ما میدانند؟ کسانی که مایلاند در کشور فعالیت کنند، اثر بگذارند و تواناییهایی در خود میبینند، آنها میدانند که میتوان یک واحد کوچکی را مثلاً در یک شهر کوچک به وجود آورد و بعد از مدتی آن را به چندین ده برابر افزایش داد؟ پیشرفت این را خبر دارند؟...
ما در زمینهی نشان دادن «پیشرفتها و تحقق آرزوها» کم کاریم. یک کار رسانهای لازم است. این یک فصل جداگانهایست که باید بنشینند در این زمینه بحث کنند و فکر کنند.
نمایشگاهی دیروز مشاهده کردم، در حالی که بخش کوچکی از واقعیت کشور را نمایش میداد، نشان داد که بخش خصوصی به رغم فشارهای خارجی و تحریم و تهدید تحریمهای بیشتر، توانسته به سطح قابل قبولی از پیشرفت برسد.
من متأسفانه مشاهده میکنم یک جاهایی دستگاههای دولتی یا دستگاههای نظارتی نقش سرعت گیر را ایفا میکنند.
انسان شرمنده میشود وقتی میشنود رقم مالی واردات یک کارخانه حدود سی یا ۴۰ درصد بیشتر از رقم واردات تولید آن کارخانه است؛ یعنی رقیب برای کارگر ایرانی و سرمایهگذار ایرانی!
البته من توصیه به سهلانگاری در مقابل بد عملها نمیکنم، برخی به عنوان سرمایهگذار وارد میشوند و در واقع سوء استفاده میکنند، در قضیه ارز ترجیجی این قضیه ملاحظه شد و سوءاستفادههای زیادی صورت گرفت
مراقبت را زیاد کنید اما کمک به بخش خصوصی را هم افزایش دهید.
مصداق مهم مانعزدایی از تولید عمل به سیاستهای اصل 44 است. به این سیاستها به درستی عمل نشد. یکی از علل تنزل اقتصادی کشور در دهه نود همین مسئله بود.
تعدادی از صاحبنظران برای تحقق رشد۸درصداقتصاد، ظرفیتها و تواناییها را شناسایی، طرحهای سرمایهگذاری را تعریف و راهحل مشکلات را احصاء کردهاند، مسئولان دولتی باید جدّاً دنبال و این موارد را اجرا کنند،نگویند نمیشود و به فلان قدر سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد که معلوم است تحقق نمییابد، در این پیشنهادها تحقق رشد به امر نشدنی معلّق نشده است.
رشد ۸ درصد اقتصاد در یک سال معجزه نمیکند، بلکه باید استمرار داشته باشد و عوائد آن عادلانه تقسیم شود تا در زندگی مردم اثر محسوس داشته باشد، از حضور در مجامع مانند بریکس حداکثر استفاده بشود.
یکی از مشکلات ما، وابستگی به دلار است. سامانه مالی بریکس و تبادلات مالی با ارزهای کشورهای عضو آن که قرار است انجام شود کمک بزرگی به حل این مشکل خواهد کرد.
امروز جنگ ما جنگ اقتصادی است
دیدار امروز پنجمین دیداری است که ما با مجموعه کارآفرینان و سرمایهگذاران در این چند سال داشتهایم. بسیاری از شماها در این جلسات در سالهای قبل نیز حضور داشتید.
در سال ۹۸، در اوج تحریمها و تهدیدهای مضاعف، ما این جلسه را تشکیل دادیم تا از کسانی که در کشور دامن همت به کمر زدند و تولید و پیشرفت کشور را وجهه همت خودشان قرار دادند، تشکر کنیم. به آنها گفتیم: شما فرماندهان خط مقدم جنگ اقتصادی هستید.
امروز جنگ ما جنگ اقتصادی است و از مهمترین بخشهای آن محسوب میشود. ما گفتیم رشد تولید باید پیگیری شود. در هر سال که این جلسه تشکیل شده، مشاهده کردیم که نه فقط گزارش صرف، بلکه اطلاع پیدا کردیم که بخش خصوصی خلاقیتش افزایش پیدا کرده و قویتر شده است.
قبلاً دغدغه ما این بود که بخش خصوصی را وارد میدان کنیم، اما امروز ملاحظه میکنیم که بخش خصوصی با تجربهای که از ورود در میدان پیدا کرده، با انگیزه و شوق به دنبال گسترش تولید و سرمایهگذاری است. معنای این حرف آن است که ما در این ۵ سال پیش رفتهایم.