کد مطلب: ۱۴۰۶۶
لینک کوتاه کپی شد

صادرات فرش دستباف ۸۰ درصد کاهش یافت

مد‌‌‌‌یرعامل اتحاد‌‌‌‌یه سراسری تعاونی های تولید‌‌‌‌کنند‌‌‌‌گان فرش د‌‌‌‌ستباف ایران با اشاره به کاهش صادرات فرش گفت: با مشکلات در صنعت فرش سالانه ۲۰درصد صادرات داریم و ۸۰درصد آن را از دست داده ایم.

تریبون اقتصاد- عبداله بهرامی، مد‌‌‌‌یرعامل اتحاد‌‌‌‌یه سراسری تعاونی های تولید‌‌‌‌کنند‌‌‌‌گان فرش د‌‌‌‌ستباف ایران با اشاره به اینکه ایران در بخش صنعت به شیوه سنتی رتبه اول را در جهان دارد، گفت: به دلایل بسیار روشن، آمار بافندگان فرش دستباف از 2 میلیون به یک میلیون نفر رسیده و تولید نیز از 6 میلیون متر مربع به 2 میلیون متر مربع و صادرات 2 میلیارد دلاری دهه هفتاد نیز به 50 میلیون دلار رسیده است.

به گزارش تسنیم، وی افزود: کشور همسایه‌مان ترکیه به دلیل عدم حمایت ما از استادکاران این حوزه، با حمایت و سرمایه گذاری در حوزه فرش موفق شده است که  تولیدات خود  در این فرش را بسیار متنوع و افزایش دهد.

بهرامی با اشاره به اینکه در کشور 15 هزار کارشناس ارشد در حوزه فرش دستباف وجود دارد، گفت: فرش کالایی هنری است و پروسه فروش آن از کشوری به کشور دیگر خواهد بود و در حال حاضر نیز کمتر از 10 صادرکننده وجود دارد.

مد‌‌‌‌یرعامل اتحاد‌‌‌‌یه سراسری تعاونی های تولید‌‌‌‌کنند‌‌‌‌گان فرش د‌‌‌‌ستباف ایران افزود: به دلایل گوناگون این هنر ارزشمند ایرانی به نابودی کشیده شده است و این در حالی‌ست که سالانه 60 میلیون تن پشم در کشور تولید می‌شود که از این میان متأسفانه کمتر از یک درصد از آن فرآوری می‌شود.

عضو اصلی هیات رییسه اتاق تعاون استان تهران با تاکید بر اینکه نیازمند حمایت رسانه ها در تولید و اقتصاد و اشتغال هستیم، گفت: صنعت فرش هیچ مدافعی نداشته و این در حالی‌ست که در نزدیکی ما همسایگان‌مان برای کالاهای تولیدی نه چندان مهم خود، وزارت خانه ایجاد کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون سالانه 20 درصد صادرات داریم و 80 درصد آن را از دست داده‌ایم.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف نبود بیمه را از جمله مشکلات قالیبافان برشمرد و گفت: به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، تولید فرش برای قالیبافان مقرون به صرفه نیست.چرا که هیچ حمایت دولتی ندارند؛ صنعت فرش تمام مولفه‌های اقتصاد مقاومتی را دارد و باید بیش از پیش به آن توجه شود.
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین