تهران چند مسیر برای ورود و خروج دارد؟
تهران به دلیل پایتخت بودن روزانه ۲۰ میلیون تردد شهروندان را تجربه میکند، اما این همه ورودی و خروجی بطور یقین مشکلاتی را برای تردد مردم بویژه ترافیک و حجم بالای خودرو در معابر کلانشهر ایجاد میکند، جالب این است بدانید که تهران ۱۸ ورودی و خروجی در مناطق مختلف دارد.
تریبون اقتصاد_ آخرین آمارهای موجود نشان میدهد در شهر تهران که جمعیت شناور در ساعات روز و شب دارد، روزانه ۲۰ میلیون تردد انجام میشود که همه این ترددها از ورودیها و خروجیهای منتهی به استان انجام میشود.
به گزارش ایرنا، برخی آمارها نشان میدهد که ۱۶.۶ درصد جمعیت کل کشور در استان تهران در ۲۲ منطقه زندگی میکنند و این موضوع به وضوح نشان میدهد بخش عمدهای از مردم کشور بواسطه شرایط مناسب اشتغال، زندگی در این استان را انتخاب میکنند به دلیل همین موضوع، تهران بیشترین نرخ جمعیت را در کشور دارد.
اگر چه تهران این میزان جمعیت از کشور را در خود جای داده است اما گسیل شدن مردم استانهای مختلف برای کارهای اداری، آموزشی، درمانی و هزاران برنامه دیگر باعث شده پایتخت ایران روزانه شاهد حضور میلیونها نفر در دل خود باشد که حجم زیادی از ترافیک را هم بوجود میآورند.
براساس برآوردهای مرکز آمار ایران، جمعیت تهران در سال ۱۴۰۳ با تفاوت جمعیتی حدود یک میلیون و ۱۵۷ هزار و ۳۶۳ نفر به ۱۴ میلیون و ۴۲۵ هزار نفر رسیده است، دادههای آماری رشد نشانگر این موضوع است که نرخ جمعیت در این کلانشهر روند افزایشی دارد و حضور شهروندان دیگر استانها در پایتخت به حجم این جمعیت افزوده است.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ با توجه به اهمیت ایمنی در ترددهای شهری گفت: روزانه بیش از ۲۰ میلیون سفر درون شهری در این کلانشهر انجام میشود و براساس اطلاعات موجود ۳۵۰ هزار خودرو تنها از مسیر آزادراه تهران - کرج و بالعکس عبور میکنند که این موضوع اهمیت ایمنی در سفرها و رفت وآمدهای روزانه را بهخوبی نشان میدهد.
سردار سید ابوالفضل موسویپور اظهار کرد: ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت ثابت شهر تهران است و حدود چهار میلیون نفر نیز جمعیت شناور داریم که در حال تردد هستند اگر این موارد، آمارها و عددها را کنار هم بگذاریم نتیجه میگیریم که اهمیت ایمنی در این سفرها بسیار مشخص و مهم است.
۱۸ ورودی و خروجی در تهران
ورودیها و خروجیها به تهران با ۱۸ مورد شامل جاده کن، بزرگراه خرازی، آزادراه کرج، جاده مخصوص، جاده اندیشه، سه راه شهریار، جاده احمدآباد مستوفی، آزادهراه ساوه، جاده ساوه، آزادراه قم، جاده قدیم قم، دورسون آباد، جاده ورامین، جاده شمس آباد، بزرگراه امام رضا (ع)، جاده هزار(دماوند)، جاده تلو و جاده فشم است.
تهران از ۱۰۹۶ کیلومتر آزادهراه و بزرگراه، ۱۳۴۷ کیلومتر خیابان اصلی، ۱۹۵۶ کیلومتر خیابان فرعی و ۶۴۳۸ کیلومتر کوچه و بنبست تشکیل شده است که این همه معابر بزرگ و کوچک روزانه ۲۰ میلیون نفر را از خود عبور میدهند و همین موضوعات حتی میتواند در بروز مشکلات و حتی تصادفات رانندگی و دیگر حوادث هم تاثیرگذار باشد.
یکی از مهمترین موضوعات در این زمینه وقوع انواع تصادف رانندگی است که براساس برخی آمارهای موجود، ۱۸ درصد تصادفات خسارتی، ۱۷ درصد تصادفات منجر به جرح و ۱۳ درصد تصادفات منجر به مرگ در تهران به خودروهای پلاک شهرستان اختصاص دارد.
اگر چه همه شهر تهران در روزهایی که تردد بالای خودروها را شاهد است اما بیشترین تردد و اشباع شدن ظرفیت خودروها در معابر مناطق ۲، ۳، ۹ و ۱۰ مشاهده میشود که بسیاری از این معابر حتی ظرفیت حجم ترافیکی بسیار بالا را ندارند و باید برای حل مشکل آلن معابر فکری کرد.
۶۱ درصد خودروها از غرب و جنوب وارد میشوند
رییس اداره کل تصادفات و مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: ۱۸ ورودی در اطراف تهران وجود دارد که در بخش غربی و جنوبی بیشترین آمارهای ورودی و خروجی وجود دارد که خودروهای ساکنان شهرکهای اقماری و اهالی سایر استانها برای سفر روزانه به این کلانشهر، از آنها عبور میکنند.
سرهنگ مصطفی زینیوند اظهار کرد: این سفرها به دلایل مختلف از جمله کاری، آموزشی و درمانی انجام میشود که باید برنامهای برای آن در نظر گرفته و از حجم این ورودیها به شهر کم شود تا مشکلاتی که به واسطه اشباع ظرفیت معابر در تهران وجود دارد، حل گردپ.
وی ادامه داد: براساس دادههای آماری موجود در بخش غربی و جنوبی، بیشترین آمار ورودی و خروجی به تهران را به خود اختصاص دادهاند که شامل ۶۱ درصد این آمارهاست و در نهایت ۳۰ درصد خودروها از غرب و ۳ درصد نیز از مسیرهای جنوبی وارد تهران میشوند.
روزانه پنج میلیون نفر شناور در تهران تردد میکنند
جمعیت شناور ورودی به پایتخت بطور یقین مشکلاتی را برای تهران به همراه دارند بطوریکه فرمانده انتظامی تهران بزرگ پیشتر در ابن خصوص گفته بود: بین ۲۰ تا ۲۷ درصد موضوعات کشور در تهران رخ میدهد، براساس آمارهای موجود ۱۹ درصد جرایم سایبری، ۲۷ درصد تماسهای ورودی ۱۱۰ و ۲۰ درصد کل جرایم سرقت در تهران است.
سردار عباسعلی محمدیان افزود: بطور میانگین موضوعات انتظامی ۲۰ تا ۲۵ درصد در تهران رخ میدهد، با توجه به اینکه در پایتخت جمعیت شناور زیاد است (روزانه پنج میلیون نفر شناور دارد) به عنوان نمونه در محدوده بازار حدود سه میلیون نفر در شب عید ورودی و خروجی دارد و این نشان میدهد که این استان پذیرای مسافران است.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: بحث ترافیک و حمل و نقل به عنوان یک اولویت برای پلیس است زیرا ۲۰ میلیون سفر در روز دارد و چهار میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو و چهار میلیون و ۴۰۰ هزار موتورسیکلت در پایتخت تردد دارند.
وی اظهار کرد: روزانه سه هزار پرونده قضایی در تهران تشکیل میشود، همچنین روزانه ۲ هزار تصادف خسارتی و تعداد محدودی جرحی داریم و چند مورد تصادف فوتی هم در پایتخت رخ میدهد با این اعداد و ارقام و حجم عملیات، پلیس تهران تنها ۸۰ کلانتری برای امور انتظامی دارد.
همه این آمارها و ارقام نشان میدهد که به دلیل حجم بالای ترافیک در تهران مشکلات زیادی برای شهروندان ایجاد میشود که باید در راستای حل آنها اقدامات اساسی از جمله توسعه زیرساختها و افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی انجام شود.