کد مطلب: ۱۴۴۸۳
لینک کوتاه کپی شد

نشنال اینترست: ترامپ با اعمال تعرفه‌ها فاجعه ایجاد خواهد کرد

نشریه نشنال اینترست در مطلبی با اشاره به وعده‌های انتخاباتی «دونالد ترامپ» مبنی بر اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی، پیامدهای عمل به این تعهدات را فاجعه‌بار خواند و نوشت: مشخص است که رئیس‌جمهوری آمریکا هیچ درسی از دولت نخست خود نگرفته و از عواقب آن هم اطلاعی ندارد.

تریبون اقتصاد_این نشریه آمریکایی در مطلبی با عنوان «تعرفه‌های ترامپ فاجعه بار خواهد بود»، نوشت: پیامد کاهش مالیات همزمان با اعمال تعرفه افزایش بدهی ملی و تورم است.

به گزارش ایرنا، این نشریه با بازخوانی تاریخ در مورد اقدامات خاندان «بوربن ها» به عنوان یکی از سلسله‌های حاکم بر بخش های گسترده‌ای از اروپا (از ۱۵۸۹ تا ۱۷۹۲) آورده است: این خاندان اروپایی پس از انقلاب فرانسه و حکومت ناپلئون بناپارت نه چیزی آموختند و نه چیزی را از یاد بردند. اکنون ترامپ هم به نظر می‌رسد مانند بوربن ها نه از دولت نخست خود چیزی آموخته و نه ذره ای فراموش کرده است.

نویسنده سپس با اشاره به نخستین روز از آغاز به کار ریاست جمهوری ترامپ، خاطرنشان کرده است که وی مانند دولت نخست خود بار دیگر بر اعمال تعرفه تاکید کرد؛ طرحی که در آن زمان هم به شکست انجامید.

از دیدگاه نویسنده این مطلب، نکته‌ای که ترامپ در نخستین روز از آغاز به کار دولت جدید خود باز هم نیاموخته، آن است که کسری تجاری یک کشور اساسا در نتیجه پیشی گرفتن هزینه از تولید است. یا همانگونه که جان مینارد کینز فیلسوف و اقتصاددان برجسته انگلیسی به ما آموخت، نتیجه ذخایر کمتر یک کشور در مقایسه با سرمایه گذاری آن است. به این ترتیب، کشوری که سرمایه گذاریش از پس انداز پیشی بگیرد، کسری تجاری خواهد داشت.

نشنال اینترست می افزاید: ترامپ در دولت نخست خود نتوانست این اصل اساسی اقتصادی را درک کند و بر این گمان بود که اعمال تعرفه راهی مطمئن برای رهایی از کسری تجاری است. او در آن زمان اعمال تعرفه های ۱۰ تا ۲۵ درصدی را بر روی نزدیک به ۳۸۰ میلیارد دلار واردات کالا از چین آغاز کرد و سبب شد تا کسری تجاری ایالات متحده به ۴۰ درصد برسد و از ۴۸۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ به ۶۸۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ افزایش یابد.

نویسنده در عین حال خاطرنشان کرده است: دلیل اصلی کسری بودجه در آن فاصله زمانی نه تنها اعمال تعرفه که کاهش مالیات نیز بود. ترامپ در سال ۲۰۱۷ قانون کاهش مالیات در مقیاس بزرگ را در قالب قانون کاهش مالیات و مشاغل (TCJA) تصویب کرد. بر اساس گزارش «دفتر بودجه کنگره»، در طول دهه بعد، این قانون کسری بودجه را بین ۱ تا ۲ تریلیون دلار افزایش داد.

حال اینبار هم ترامپ با تکرار اشتباهات گذشته اعلام کرده است که ترکیب قبلی را بار دیگر بکار می‌گیرد و همزمان با اعمال تعرفه، مالیات را هم کاهش می‌دهد. وی در زمان مبارزات انتخاباتی، متعهد به اعمال تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین و ۱۰ تا ۲۰ درصدی بر سایر شرکای تجاری شد.

براساس اعلام نویسنده، کسری بودجه ایالات متحده در حال حاضر نزدیک به ۶.۵ درصد تولید ناخالص داخلی و بدهی ملی بیش از ۱۰۰ درصد تولید ناخالص داخلی است.

در این مطلب خاطرنشان شده است که همه موارد ذکر شده پرسش‌های جدی در مورد خطرات طرح ترامپ برای اقتصاد ایالات متحده و جهان ایجاد می کند. بنابراین ترامپ باید بداند که این سیاست‌ها نخست، باعث افزایش بیشتر کسری تجاری می شوند. دوم؛ وظیفه فدرال رزرو برای کاهش تورم را پیچیده می کند. سوم، ترامپ به دنبال وضع تعرفه بر دوست و رقیب، باید منتظر تعرفه‌های تلافی جویانه باشد که می‌تواند ایالات متحده را به سمت سیاست‌ «همسایه ات را گدا کن» (راهبردی که مطابق آن یک کشور تلاش می‌کند برای حل مشکلات اقتصادی خود، اقتصاد کشورهای دیگر را تضعیف کند) سوق دهد که بسیار مخرب است. چهارم، این خطر وجود دارد که تعرفه های ترامپ، اقتصاد چین و اروپا را به سمت رکود سوق دهد که این وضعیت به نوبه خود می تواند بر بخش صادرات، سیستم مالی و سودآوری شرکت های آمریکایی تاثیر منفی بگذارد.

نگارنده در پایان ابراز امیدواری کرده است که با وجود دلایل یاد شده، ترامپ تعهدات داده شده در کارزار انتخاباتی را در خصوص افزایش اعمال تعرفه و کاهش مالیات تنزل دهد. هرچند باتوجه به اقدامات وی در چند روز گذشته از آغاز به کار دولت دوم هیچ امیدی نیست که او این کار را بدون فروپاشی بازارهای مالی انجام ندهد.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین