کوکو مرغ زعفرانی با سبزیجات؛ یک شام خوشمزه و آسان
کوکو مرغ زعفرانی با سبزیجات نوعی کوکو خوشمزه و آسان است که برای وعده شام یا ناهار یک غذای مناسب است.
تریبون اقتصاد- کوکو برای ما ایرانیها حکم عصای دستمان است. هر وقت خسته و کوفته از کار به خانه برمیگردیم و وقت چندانی برای غذا پختن نداریم، کوکو اولین و بهترین گزینهای است که به دادمان میرسد تا در مدت کوتاهی آن را بپزیم و یک شام یا ناهار فوری را آماده کنیم. ایرانیها معمولا کوکوی سیب زمینی و کوکوی سبزی را بیشتر از سایر کوکوها دوست دارند و این دو مدل کوکو محبوبتر هستند. اما کوکوی بادمجان، کوکوی کدو، کوکوی سبزیجات، کوکوی مرغ و... هم در دسته کوکوها هستند که درست کردنشان دنگ و فنگ بیشتری نسبت به کوکو سبزی یا سیب زمینی دارد. شما میتوانید همین کوکوی سیب زمینی خودمان را کمی ترگل و ورگل کنید و با اضافه کردن چند قلم مواد آن را به یک کوکوی خوشمزهتر تبدیل کنید. ما در این مطلب میخواهیم آموزش نوعی کوکو سیب زمینی خوشمزه را به شما آموزش بدهیم که از ترکیب سیب زمینی با مرغ، تخم مرغ، زعفران و سبزیجات تهیه میشود و بسیار خوشمزه و ترد است، پس در ادامه این مطلب با آموزش کوکو سیب زمینی زعفرانی همراه ما باشید.
مواد لازم
سینه مرغ: نصف ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیب زمینی متوسط: ۴ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
جعفری و پیازچه خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای قرمز: نصف ۱ عدد
آرد سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این کوکو خوشمزه ابتدا سینه مرغ را همراه با پیاز، سیر، نمک، فلفل و زردچوبه و یک و نیم لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید. نیم ساعت بعد سیب زمینیهای پوست شده را به مرغ اضافه کنید و اجازه بدهید با هم بپزند. بعد از اینکه سیب زمینیها و سینه مرغ کاملا پخت، آنها را از قابلمه خارج کنید و به صورت داغ سیب زمینیها را پوره و سینه مرغ را ریش ریش کنید، طوری که کاملا خرد شود. اجازه بدهید مواد کاملا خنک شوند، سپس تخم مرغ، آرد سوخاری، فلفل دلمهای نگینی خرد شده، جعفری و پیازچه خرد شده، نمک، فلفل، زردچوبه و دو قاشق زعفران دم کرده غلیظ را به مواد اضافه کنید و خوب با دست مواد را هم بزنید تا به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا مقداری روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. روغن باید به اندازهای باشد که کوکو کاملا غوطهور باشد. حالا از مایه کوکو مقداری بردارید و کف دستتان به صورت دلخواه شکل بدهید و داخل روغن داغ قرار بدهید تا سرخ شود. بعد از اینکه هر دو طرف کوکو سرخ شد، آن را روی کاغذ مخصوص روغن قرار بدهید تا روغن اضافه کوکو گرفته شود، سپس میل کنید. نوش جان.
نکات مهم
ـ برای درست کردن این کوکو سعی کنید روغن به اندازهای باشد که کوکو در روغن غوطهور شود. در این صورت روغن کمتری مصرف میشود و کوکو به صورت تردتر سرخ میشود. یکی از مهمترین نکاتی که موجب میشود کوکو به ماهی تابه نچسبد و وا نرود، داغ بودن روغن است. حتما زمانی که روغن کاملا داغ شده است، کوکو را داخل روغن بگذارید.
ـ برای تهیه کوکو سیب زمینی بهتر است هرگز از پیاز استفاده نکنید. پیاز باعث شل شدن و وا رفتن کوکو سیب زمینی میشود. اگر دوست دارید کوکو شما طعم پیاز داشته باشد، از پودر پیاز به جای خود پیاز استفاده کنید که در عطاریها موجود است.
ـ تعداد تخم مرغ به مقدار سیب زمینی بستگی دارد. برای چهار عدد سیب زمینی متوسط دو عدد تخم مرغ ریز کافی است. اگر تخم مرغ شما درشت است، به جای دو تا تخم مرغ از یک تخم مرغ استفاده کنید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
منبع: فرارو