کد مطلب: ۱۵۴۵۱
لینک کوتاه کپی شد

۲۰ درصد دعاوی تامین اجتماعی مربوط به لیست حق بیمه است/فراربیمه‌ای ۵۵ درصد کارگاه‌ها

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه طبق ماده ۱۴۸ کارفرمایان مشمول مکلف هستند براساس قانون تامین اجتماعی نسبت به بیمه کارگران واحد خود اقدام کنند، گفت: ۲۰ درصد از حجم دعاوی این سازمان در مراجع شبه قضایی دیوان عدالت اداری، مربوط به نحوه ارسال لیست توسط کارفرما است.

تریبون اقتصاد_ابراهیم کشاورز اظهار داشت: در صورت ارسال نکردن لیست و واریز حق بیمه توسط کارفرما، کارگر می تواند نسبت به شکایت از کارفرما از طریق هیات های تشخیص و حل اختلاف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام کند و یا شخصا با مراجعه به شعبه تامین اجتماعی در محدوده کارگاهی که در آن کار می کند نسبت به تکمیل درخواست ادعای اشتغال در کارگاه مورد نظر اقدام کند.

به گزارش ایرنا، مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: همچنین برابر ماده ۳۹ قانون، کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هرماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان تامین اجتماعی بپردازد.

کشاورز در پاسخ به این سوال که چند درصد از شکایات، مربوط به عدم ارسال لیست بیمه است؟ گفت : طبق آمار ماخوذه تقریبا ۲۰ درصد از حجم دعاوی این سازمان در مراجع شبه قضائی دیوان عدالت اداری مربوط به نحوه ارسال لیست توسط کارفرما است.

حدود ۵۵ درصد کارگاه‌ها دچار فرار بیمه‌ای هستند

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی در خصوص سوابق بیمه ای و عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما تصریح کرد: طبق اطلاعات ماخوذه حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صنفی در سطح کشور فعال است.

کشاورز ادامه داد: در زمان حاضر یک میلیون و ۳۶۸ هزار کارگاه لیست حق بیمه خود را به سازمان تامین اجتماعی ارسال می کنند که در صورت دارا بودن بیمه شده در کل کارگاه ها می توان تخمین زد که تقریبا حدود ۵۵ درصد کارگاه ها دچار فرار بیمه ای هستند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان ایجاد سوابق بیمه به صورت غیرقانونی وجود دارد و با متخلفان چه برخوردی می شود؟ تاکید کرد: طبق ماده ۹۷ قانون تامین اجتماعی هرفردی به استناد اسناد و گواهی های خلاف واقع یا با توسل به عناوین و وسایل تقلبی از مزایای مقرر در این قانون به نفع خود استفاده و یا موجبات استفاده افراد خانواده خود یا شخص ثالث را از مزایای مذکور فراهم کند به پرداخت جزای نقدی معادل ۲ برابر خسارات وارده به سازمان تامین اجتماعی و در صورت تکرار به حبس جنحه ای از ۶۱ روز تا ۶ماه محکوم خواهد شد.

‌ماده ۹۷ قانون تامین اجتماعی: هر کس به استناد اسناد و گواهی‌های خلاف واقع یا با توسل به عناوین و وسائل تقلبی از مزایای مقرر در این قانون به نفع خود استفاده‌ نماید یا موجبات استفاده افراد خانواده خود یا اشخاص ثالث را از مزایای مذکور فراهم سازد به پرداخت جزای نقدی معادل دو برابر خسارات وارده به سازمان تأمین خدمات درمانی یا این سازمان و در صورت تکرار به حبس جنحه‌ای از ۶۱ روز تا شش ماه محکوم خواهد شد.

وی تاکید کرد: بنابراین باتوجه به این ماده قانونی ذکر شده رسالت بین النسلی بودن این سازمان با توسل به مواد قانونی نظارت دقیق را به منظور جلوگیری از بهره مندی به غیرحق افراد از تعهدات قانونی به عمل می آورد.

کارفرما باید نسبت به درج روزهای کارکرد و پرداخت "حق تاهل" در لیست ماهانه اقدام کند

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی گفت: در اجرای بخشنامه شماره ۲۷۶۷۱۶ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دستورالعمل اجرایی مربوطه و جدول پیوست درخصوص "مزد پایه سنوات و مزایای حق‌تاهل" مبلغ مزد پایه سنوات به صورت روزانه مشخص و اعلام شده است و کارفرما مکلف است براساس تعداد روزهای کارکرد هر یک از کارگران شاغل (بیش از یکسال و بیشتر از استخدام آنها می‌گذرد) در کارگاه مزبور، نسبت به درج و پرداخت آن به همراه "حق تاهل" در لیست ماهانه کارگاه اقدام کنند.

وی افزود: همچنین حق تاهل نیز به همه بیمه شدگان متاهل شاغل در کارگاه های مشمول قانون کار (اعم از مرد یا زن) تعلق می‌گیرد و مبلغ آن در سال ۱۴۰۳ به میزان ۵ میلیون ریال در ماه است.

 

۲۰ درصد دعاوی تامین اجتماعی مربوط به لیست حق بیمه است/فراربیمه‌ای ۵۵ درصد کارگاه‌ها

عدم تناسب افزایش دستمزد با نرخ تورم یک مشکل است

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی با تاکید براینکه از جمله معضلات کنونی عدم تناسب افزایش دستمزد با نرخ تورم است، گفت: اکثر قریب به اتفاق کارفرمایان نسبت به ارسال لیست و پرداخت حق بیمه کارکنان خود بر مبنای حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار اقدام می کنند که این امر منجر به ارائه تعهدات قانونی بر مبنای حداقل دستمزد به بیمه شدگان می شود.

حق بیمه بیمه‌شدگان بر مبنای دستمزهای واقعی باشد/درج دقیق عنوان شغلی

کشاورز اعلام کرد: شایسته است به منظور احقاق حقوق بیمه شده و ارتقای وضعیت معیشت آنان و همچنین رویکرد عدالت محوری و شفافیت، ترتیبی اتخاذ شود تا کارفرمایان نسبت به ارائه لیست حق بیمه بیمه شدگان بر مبنای دستمزهای واقعی اقدام کنند.

وی اضافه کرد: از دیگر مواردی که کارفرما باید در هنگام تنظیم لیست حق بیمه مدنظر قراردهد درج دقیق عنوان شغلی بیمه شده در لیست حق بیمه است.

سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک سازمان بیمه‌گر در حال حاضر بیش از ۱۶ میلیون و ۳۰۵ هزار بیمه شده اصلی دارد و به بیش از ۸ میلیون و ۵۲۸ هزار نفر مستمری‌بگیر خدمات بیمه‌ای ارائه می‌دهد.

در بهار ۱۴۰۳ شمار بیمه شدگان اصلی و تبعی به ترتیب ۱۶ میلیون و ۵۲۲ هزار و ۹۹۴ نفر و ۲۳ میلیون و ۷۲۱ هزار و ۳۲۵ نفر بوده است که از مجموع بیمه شدگان اصلی ۱۲ میلیون و ۸۱۸ هزار و ۴۸۴ نفر مرد و ۳ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۵۱۰ نفر زن بودند.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین