کد مطلب: ۱۶۲۱۰
لینک کوتاه کپی شد

ماجرای افزایش سهمیه شیرخشک چه بود؟

«تولید شیر خشک به مرز ۷۰ میلیون قوطی در سال رسیده است؛ بیان کرد: ماهانه حدود ۶.۵ تا ۷ میلیون قوطی تولید می‌شود، ولی مصرف واقعی بازار حدود ۵.۵ تا ۶.۵ میلیون قوطی است. شرکت‌های پخش باید شیرخشک را به داروخانه‌ها به صورت بسته‌بندی شده و با تعداد مشخص تحویل دهند و از تحمیل محصولات اضافی در کنار شیرخشک به داروخانه‌ها خودداری کنند. همچنین، زمان پرداخت وجه شیرخشک‌های خریداری شده برای داروخانه‌ها از یک‌ماه تا سه‌ماه است.»

تریبون اقتصاد- مدیرکل فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو با بیان این که هیچ تغییری در ضوابط عرضه شیرخشک‌های یارانه‌ای ایجاد نشده، گفت: تولید شیر خشک به مرز ۷۰ میلیون قوطی در سال رسیده است.

به گزارش تسنیم، علی صفا درباره تأمین شیرخشک در کشور اظهار کرد: در نظام تامین شیرخشک، دو نوع ارز برای فرآورده‌های سلامت وجود دارد؛ یکی ارز ترجیحی که به کالاها تعلق می‌گیرد که از سال ۱۴۰۲ نرخ آن به ۲۸۵.۰۰۰ ریال تبدیل شد. دیگری ارز نیمایی یا تجاری بود که بانک مرکزی آن را حذف کرد و ارز تجاری یا توافقی را جایگزین نمود که اکنون تقریباً ۷۰۰.۰۰۰ ریال است. 

وی افزود: شیر خشک‌هایی که در بازار عرضه می‌شوند، دو دسته هستند؛ یکی شیر خشک‌های رگولار یا معمولی که در داخل کشور تولید می‌شوند و قیمت‌گذاری آن‌ها با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان انجام می‌شود و دسته دیگر شیرخشک‌های رگولار وارداتی که میزان آن‌ها بسیار محدود بوده و در سال جاری مجوز جدید واردات داده نشده و تمامی مجوزها مربوط به سال گذشته است که این شیرخشک‌ها با ارز نیمایی یا ارز تجاری وارد شده‌اند. شیرخشک‌های وارداتی به دلیل نرخ بالاتر ارز، قیمت‌های بیشتری نسبت به تولید داخل دارند. 

صفا درباره انتشار مطالبی مبنی بر توزیع بدون محدودیت شیرخشک در داروخانه‌ها نیز توضیح داد: گزارش‌های واصله حاکی از آن بود که افرادی مانند کودکان بالای دو سال، دارای مشکلات خاص و اتباع خارجی نیازمند مصرف شیر خشک هستند، اما دسترسی به شیر یارانه‌ای برای آن‌ها ممکن نبوده است. در همین راستا این پیشنهاد مطرح شد که برای این مصرف کنندگان، شیرخشک‌های وارداتی ارائه شود و محدودیت‌های سنی و تعدادی برای دریافت شیرخشک‌های وارداتی حذف شود.

بنابراین این دو مقوله جدا از یکدیگر هستند یعنی داروخانه‌ها می‌توانند شیرخشک‌های یارانه‌ای را بدون محدودیت در تعداد دریافت کنند. به همین دلیل برخی از افراد ممکن است این اخبار را به اشتباه تفسیر کرده باشند که تجویز و مصرف شیرخشک آزاد شده یا محدودیت‌ها برداشته شده است. 

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در واقع، هیچ تغییری در ضوابط عرضه شیرخشک‌های یارانه‌ای (مشمول پرداخت مابه التفاوت ناشی از ارز) ایجاد نشده است اما به دلیل نیاز داروخانه‌ها، شرکت‌های پخش می‌توانند شیر خشک را بدون محدودیت تعدادی در اختیار داروخانه‌ها قرار دهند. البته این موضوع از بُعد نظارتی در اختیار معاونت‌های غذا و دارو است و داروخانه‌هایی که توسط معاونت‌ها قطع سهمیه شده‌اند، از این بخشنامه معاف هستند. در خصوص شیرخشک‌هایی که مشمول پرداخت مابه التفاوت ناشی از تغییر نرخ ارز توسط بیمه سلامت در داروخانه‌ها نیز، باید تاکید کرد که طلب داروخانه‌ها تا پایان مهر ماه سال جاری پرداخت شده است. 

صفا با بیان این که تولید شیر خشک به مرز ۷۰ میلیون قوطی در سال رسیده است؛ بیان کرد: ماهانه حدود ۶.۵ تا ۷ میلیون قوطی تولید می‌شود، ولی مصرف واقعی بازار حدود ۵.۵ تا ۶.۵ میلیون قوطی است. 

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: شرکت‌های پخش باید شیرخشک را به داروخانه‌ها به صورت بسته‌بندی شده و با تعداد مشخص تحویل دهند و از تحمیل محصولات اضافی در کنار شیرخشک به داروخانه‌ها خودداری کنند. همچنین، زمان پرداخت وجه شیرخشک‌های خریداری شده برای داروخانه‌ها از یک‌ماه تا سه‌ماه است. 

گفتنی است براساس اعلام قبلی سازمان غذا و دارو ارائه ۱۰ قوطی شیرخشک یارانه‌ای به خانواده‌های دارای فرزند زیر ۲ سال با ثبت کدملی نوزاد در داروخانه‌ها به هر کودک امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین