کد مطلب: ۱۷۰۶۵
لینک کوتاه کپی شد

خط تولید این خودروی پرطرفدار کُند شد/ سایپا متقاضیان را غافلگیر کرد

خودروسازی سایپا در بازه فروردین تا آذر ۱۴۰۳ در بهترین شرایط نزدیک به پنج هزار و ۶۰۰ دستگاه شاهین را در بازه یک ماهه تولید کرده است. این رکورد در اردیبهشت امسال از سوی سایپایی‌ها در تولید شاهین ثبت شده است.

تریبون اقتصاد- سایپا برای سال جاری تولید نزدیک به ۸۹ هزار و ۹۰۰ دستگاه شاهین را هدف‌گذاری کرده بود؛ اما اطلاعات منتشر شده در سایت کدال سازمان بورس نشان می‌دهد این خودروساز در بهترین حالت می‌تواند حدود ۵۷ هزار دستگاه شاهین را در خطوط تولید خود تکمیل کند. بنابراین سایپایی‌ها حول و حوش ۳۶ درصد از هدف‌گذاری خود برای تولید این محصول پُرطرفدار عقب می‌مانند.

به گزارش اقتصادنیوز، به نظر می‌رسد برنامه تولید سایپا برای شاهین تا حدودی بهم ریخته و این خودروسازی در سه ماهه پایانی سال جاری هم انگیزه‌ای برای جبران عقب ماندگی در تولید این خودرو ندارد.

تولید شاهین در پایان آذر ۱۴۰۳ به نسبت مدت مشابه سال گذشته افت بیش از چهار درصد را به خود دیده است. نارنجی‌های جاده مخصوص در پایان فصل پاییز در مجموع حدود ۳۶ هزار دستگاه انواع شاهین را در خطوط تولید خود تکمیل کرده است. سایپایی در مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۳۷ هزار و ۶۵۰ دستگاه شاهین تولید کردند.

صورت‌های مالی تلفیقی سایپا مربوط به ۹ ماهه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد این خودروسازی تا پایان فصل پاییز امسال تولید حدود ۳۶ هزار دستگاهی را در کارنامه خود ثبت کرده است. آنطور که نارنجی‌های جاده مخصوص برنامه‌ریزی کردند، به دنبال این هستند تا طی فصل زمستان ۲۱ هزار دستگاه شاهین را در خطوط تولید خود تکمیل کنند.

اما همان طور که اشاره شد چنانچه این برنامه‌ریزی عملیاتی شود جمع تیراژ شاهین به حوالی ۵۷ هزار دستگاه خواهد رسید که این تیراژ تولید همچنان از افت ۳۶ درصدی به نسبت هدف‌گذاری صورت گرفته در ابتدای سال جاری برای تولید شاهین حکاتی دارد.

روند تولید این محصول پُرطرفدار خودروسازی سایپا طی ۹ ماه بر ابهامات دیگری در زمینه امکان تولید ۲۱ هزار دستگاه شاهین طی سه ماه پایانی ۱۴۰۳ دامن می‌زند.

آن طور که صورت‌های مالی نارنجی‌های جاده مخصوص نشان می‌دهد این خودروسازی در بازه فروردین تا آذر ۱۴۰۳ در بهترین شرایط نزدیک به پنج هزار و ۶۰۰ دستگاه شاهین را در بازه یک ماهه تولید کرده است. این رکورد در اردیبهشت امسال از سوی سایپایی‌ها در تولید شاهین ثبت شده است.

خودروساز ساکن کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص، علاوه بر اردیبهشت تنها در ماه‌های مهر و خرداد سال جاری توانسته تیراژ بالای پنج هزار دستگاه را در کارنامه خود ثبت کند.

مسئله دیگری که سبب می‌شود تا مشتریان شاهین به برآورد خودروسازی سایپا برای تولید ۲۱ هزار دستگاه شاهین در بازه زمانی سه ماهه چهارم امسال تردید کنند به تیراژ تولید شاهین در زمستان ۱۴۰۲ مربوط می‌شود.

خودروساز ساکن کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص فصل زمستان سال گذشته در مجموع حدود ۱۳ هزار و ۱۵۰ دستگاه انواع شاهین را در خطوط تولید خود تکمیل کرد. به طور متوسط سایپایی‌ها در بازه سه ماهه، حول و حوش چهار هزار و ۴۰۰ دستگاه شاهین تولید کردند.

این خودروسازی به صورت میانگین در ۹ ماهه امسال، ماهانه نزدیک به چهار هزار دستگاه شاهین را در خطوط تولید خود تکمیل کرده است. به نظر می‌رسد تردید درباره تولید ۲۱ هزار دستگاه شاهین در سه ماهه پایانی ۱۴۰۳ منطقی باشد؛ زیرا آمار‌ها نشان می‌دهد این خودروسازی نه در سه ماهه زمستان سال گذشته به طور میانگین تیراژ تولید هفت هزار دستگاهی را در کارنامه خود ثبت کرده، نه در بازه فروردین تا آذر سال جاری میانگین تولید شاهین حتی به تیراژ ماهانه هفت هزار دستگاه نزدیک شده است. بنابراین در این شرایط چگونه ممکن است این خودروسازی بتواند پیش‌بینی تیراژ ۲۱ هزار دستگاهی برای فصل زمستان امسال را در کارنامه شاهین ثبت کند.

کاهش تیراژ تولید همواره یکی از آیتم‌های اثرگذار روی قیمت بازاری محصولات تولیدی شرکت‌های خودرؤساز بوده است؛بنابراین با توجه به روند تولید شاهین در سال جاری و عقب ماندگی این خودروسازی از هدف‌گذاری اعلام شده، این احتمال وجود دارد که شاهد افزایش قیمت بازاری اعضای خانواده شاهین در بازار خودرو باشیم.

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین