مواد کپک زده شده دور ریخته شوند

یک متخصص بهداشت مواد غذایی گفت: در صورت مشاهده کپک روی غذاهای کنسروی باز شده، باید کل قوطی دور انداخته شود. الهه عسکری در گفتوگو با ایسنا در خصوص کپک زدگی مواد غذایی بیان کرد: کپکزدگی در مواد غذایی میتواند خطرناک باشد، زیرا برخی کپکها سموم مضری به نام مایکوتوکسین تولید میکنند که حتی در مقادیر کم نیز برای سلامتی مضر هستند.
تریبون اقتصاد توی ادامه داد: بسته به نوع ماده غذایی و میزان نفوذ کپک، تصمیمگیری درباره مصرف، اصلاح یا دور انداختن آن متفاوت است.
به گزارش ایسنا این متخصص بهداشت مواد غذایی اضافه کرد: برخی از مواد غذایی دارای رطوبت بالا هستند و اگر کپک روی آنها رشد کند، احتمال نفوذ سموم در سراسر ماده غذایی زیاد است و این مواد باید به طور کامل دور انداخته شوند.
عسکری با بیان اینکه برای موادی که گفته میشود چنانچه کپک زده باشند باید دور ریخته شوند، اظهار کرد: این مواد شامل مواد غذایی نرم و مرطوب مانند ماست، پنیرهای نرم و خامهای و مربا، میوهها و سبزیجات نرم مانند خیار، گوجهفرنگی، هلو و توتها، آجیل و دانهها، نان و محصولات پختهشده با بافت نرم(اگر کپک روی نان نرم یا کیک باشد، احتمال نفوذ آن به عمق ماده غذایی زیاد است و باید دور انداخته شود) گوشتهای فرآوریشده و پختهشده مانند سوسیس، کالباس، گوشتهای دودی و باقیمانده غذاهای پختهشده و غذاهای کنسروی باز شده(در صورت مشاهده کپک، باید کل قوطی دور انداخته شود).
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به نکات کلی برای پیشگیری از کپکزدگی، گفت: مواد غذایی را در ظروف دربسته و در یخچال نگهداری شود و افراد از خرید یا نگهداری مقدار زیاد مواد غذایی که ممکن است قبل از مصرف کپک بزنند، خودداری کنید.
وی خاطرنشان کرد: قبل از مصرف مواد غذایی، آنها را از نظر وجود کپک بررسی کنید. در صورت شک، بهتر است جانب احتیاط را رعایت کرده و ماده غذایی کپکزده را دور بریزید تا از خطرات احتمالی جلوگیری کنید.