نسخه طب سنتی برای آلرژی؛ راهکار مقابله با حساسیت بهاری چیست؟

به گفته عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی ارتش، در خصوص اینکه آلرژی در کدام مزاج بیشتر بروز میکند تحقیقاتی صورت نگرفته اما به نظر می رسد در مزاجهای گرم و تر و سرد و تر بیشتر بروز کند.
تریبون اقتصاد_سیستم ایمنی به گونه ای تنظیم شده که با ورود عوامل خارجی همچون انواع میکروبها و ذرات ناشناخته به بدن اقدام به سرکوب آنها میکند، اما برخی مواقع سیستم ایمنی نسبت به عوامل خارجی، واکنش بیشتری نشان می دهد و علایمی تظاهر میکند که تحت عنوان حساسیت یا آلرژی نام برده میشود.
آلرژی از دیدگاه طب سنتی
به گزارش خبرآنلاین، دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک متخصص فیزیولوژی و عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی ارتش در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید: در طب سنتی آلرژی با تظاهر علایمی تعریف میشود و اغلب نوعی نقص در سیستم ایمنی یا همان قوه مدبره بدن است که به دلیل اختلال در اخلاط و مزاج بروز میکند و در برخی فصول همچون بهار که مواد و اخلاط بدن تمایل به حرکت دارند بیشتر از سایر فصول رخ می دهد. عقیده بر این است که با بروز علایم حساسیت، قوه مدبره بدن سعی بر پاکسازی و خروج مواد زاید و اخلاط نامطلوب دارد که برای حفظ سلامت، مفید و علایم آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در خصوص اینکه آلرژی در کدام مزاج بیشتر بروز میکند تحقیقاتی صورت نگرفته اما به نظر می رسد در مزاجهای گرم و تر و سرد و تر بیشتر بروز کند. در این مکتب، هدف از پیشگیری یا درمان آلرژیها جلوگیری از آزاد شدن یا تجمع مواد آلرژن در بدن و دفع مواد زاید است. آلرژی در مزاجهای گرم و سرد علایم مختلفی دارد و نسخه هر مزاج با دیگری متفاوت است.
آلرژی در گرم مزاجان چه علائم و تدابیری دارد؟
عامل محرک سیستم ایمنی در مزاجهای گرم صفراست که ماده ای سوزاننده و خورنده است و سبب بروز علایمی چون کهیر، آبریزش و التهاب بینی، سرخی چشمها، خونریزی بینی، دمل و... میشود. پرهیز از چربیها و شیرینیها، مصرف خنکی جاتی چون سکنجبین، سرکه، آبغوره، اسفرزه، خرفه، تخم کتان، به دانه، چغاله بادام، گوجه سبز، کاهو، کرفس، ریواس، آش گشنیز، خورش سبزیجات، مصرف مسهلها و ملینها نظیر آلو میتواند صفرا و حرارت خون را مهار و سبب بهبود علایم حساسیت شود. فصد و حجامت در کنار ورزش و پرهیز غذایی، تحت نظر متخصص میتواند مفید باشد.
در سرد مزاجان چطور؟
حساسیت در سرد مزاجان همراه با ترشحات آبکی گاهی غلیظ به رنگ سفید یا سبز و سنگینی در سر و صورت و پف آلودگی است که در اثر مصرف مواد رطوبی وخیم تر میشود و هر چه علایم آبریزش بیشتر باشد ناشی از رطوبت مغز و معده است. باد سرد برای این مزاج تشدید کننده است و باید مصرف خنکیها و تری افزاهایی چون ماست، دوغ و انواع غذاهای آبکی را محدود کنند.