راهنمای ثبتنام سهام نوزادان 1402
چگونه وارد پنجره ملی خدمات دولت هوشمند شویم، اطلاعات فرزندمان را ثبت کنیم، مدارک موردنیاز را ارائه دهیم و یک حساب بانکی معتبر معرفی نماییم
تریبون اقتصاد – ثبتنام سهام نوزادان 1402، پس از انتشار اطلاعیه وزارت امور اقتصادی و دارایی به شکل رسمی در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانیmy.gov.ir آغاز شده است. همچنین جزئیاتی دقیق درباره اینکه سهام نوزادان به متولدان چه سالی تعلق میگیرد یا والدین میتوانند روی چه مقدار سهم از محل صندوقهای سرمایهگذاری قابلمعامله حساب باز کنند، در دسترس قرار گرفته است.
ثبتنام سهام نوزادان 1402
سهام عدالت نوزادان، دقیقاً یک سال پیش با همین اسم و عنوان سر زبانها افتاد اما برنامهریزی و مقدمهچینی قانونی آن به سال 1400 برمیگردد. پیشنهاددهندگان طرح در راستای قوانین جوانی جمعیت و مشوقهای فرزندآوری قصد دارند از طرف دولت مبلغی برای نوزادان در نظر بگیرند تا آنها بتوانند بعد 24 سالگی از آن استفاده کنند. بله! تا 24 سالگی مبلغ بلوکه میماند و والدین اجازه ندارند به آن دست بزنند.
سهام عدالت نوزادان هم واژه غلطی است و اگر بخواهیم واژه درستش را باید بگوییم باید از سهام نوزادان 1042 استفاده کنیم. شرح ساده و خلاصه داستان هم مشخص است؛ دولت قصد دارد به نوزادان متولد سال 1402، سهم صندوقهای سرمایهگذاری قابلمعامله در بورس یا همان صندوقهای ETF واگذار کند.
مبلغ سهام نوزادان متغیر است و هر سال طبق نظر دولت و مجلس و با عنایت به نرخ تورم یا اقتضای لایحه بودجه دستخوش تغییر میشود. بهعنوانمثال موقع بحث و بررسیهای اولیه حرف از واگذاری 1.5 میلیون تومان سهام صندوقهای قابل معامله وسط آمد و امسال رقم مورد نظر به دو میلیون و 300 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
ثبتنام سهام نوزادان قرار بود برای متولدان سال 1401 آغاز شود اما کار به درازا کشید و حالا مطابق اطلاعیه وزارت اقتصاد، والدین صاحب نوزاد متوسط 1402، میتوانند با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانیmy.gov.ir، برای دریافت سهام صندوقهای سرمایهگذاری قابلمعامله در بورس اقدام کنند.
جزییات واگذاری سهام نوزادان 1402
سهام نوزادان، طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، توسط دولت به کودکان متولد سال ۱۴۰۲ تعلق میگیرد. سهام نوزادان در قالب صندوقهای سرمایهگذاری قابلمعامله در بورس واگذار میشود و تاحدامکان جلوی شیطنت یا سوءاستفاده را گرفتهاند.
ثبتنام سهام نوزادان، غیرحضوری انجام میشود. اسامی نوزادان متولد سال ۱۴۰۲ در سامانه ملی خدمات دولت هوشمند وجود دارد چون ارتباط آن با ثبتاحوال برقرار است پس والدین بهمحض واردکردن کد ملی میتوانند اطلاعات را مشاهده کرده و مراحل ثبتنام را پیش ببرند.
ثبتنام خودکار انجام میشود چون پنجره خدمات الکترونیک به سازمان ثبت احوال متصل است
سهام نوزادان، به طور خودکار تخصیص پیدا میکند اما والدین از همین اول باید خیالپردازی درباره اینکه با این سهام چه کارهایی میتوان انجام داد را فراموش کنند. حتی امکان فروش سهام نوزادان 1402 وجود ندارد. طبق قانون، پس از ثبتنام نوزادان متولد سال ۱۴۰۲ تا وقتی آنها ۲۴ساله شوند، سهام بهاصطلاح بلوکه خواهد شد و تنها اگر زودتر از موعد مقرر ازدواج کنند مجوز برداشت سهام را دارند.
والدین جهت ثبتنام سهام نوزادان 1402، باید از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، سراغ گزینه «پنجره تشویق جوانی جمعیت» بروند. ارائه کدپستی صحیح الزامی است.
امکان افتتاح حساب بانکی برای افراد زیر 18 سال وجود ندارد اما قانون این مورد را استثنا قرار داده و به والدین اجازه میدهد برای فرزند زیر 18 سال خود دو حساب بانکی باز کنند. افرادی که قبلا از این امتیاز استفاده کردهاند، موظف هستند برای ثبتنام سهام نوزادان ۱۴۰۲ ابتدا یکی از حسابهای ببندد و بعد مراحل ثبتنام را انجام دهند. مورد دیگر اینکه حساب معرفی شده باید متعلف به بانک ملی باشد که به عنوان بانک عامل تعیین شود. ثبتنام سهام نوزادان 1402 همچنین به کد سجام نیاز دارد و والدین باید آن را به نام خود بگیرند و موقع ثبتنام بارگذاری کنند اما وقتی به مرحله احراز هویت رسیدند ولی باید مدارک شناسایی خود و نوزاد را به دفاتر پیشخوان ببرند.
ثبتنام سهام نوزادان 1402 وقتی تکمیل می شود که وارد پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در آدرس my.gov.ir شوید و از طریق شماره موبایل خودشان کد یکبار مصرف را دریافت کنید. حالا وارد بخش داشبورد شده و گزینه طرح تشویق جوانی جمعیت را انتخاب کنید.
اطلاعات فرزند متولد 1402 را پیدا کنید و با انتخاب نام فرزند و درج تاریخ تولد، به مرحله نهایی ببروید. در این قسمت نوبت تعیین بانک عامل و انتخاب یکی از سه صندوق سرمایهگذاری قابلمعامله در بورس وجود دارد. به محض تکمیل ثبتنام، مراحل به صورت خودکار برای تخصیص دو میلیون و 300 هزار تومان سهام نوزاد 1402، انجام خواهد شد.
ثبتنام سهام نوزادان 1402، به پایان رسیده اما اگر برای انتخاب نوع صندوق، نیازمند کمک هستید میتوانید با مراجعه به سایت فیپ ایران در آدرس fipiran.com عملکرد صندوقها را از نظر ریسکپذیری و بازدهی مقایسه کرده و بهترین انتخاب را انجام دهید.