کد مطلب: ۷۱۰۷
لینک کوتاه کپی شد

اعضای بریکس دلار را از مبادلات تجاری خود حذف می‌کنند

نماینده اتاق بازرگانی روسیه در ایران گفت: اعضای بریکس صاحب ۴۰ درصد مبادلات تجاری جهان هستند و یکی از دغدغه‌های بریکس ایجاد ارز واحد است، ایران به همراه دیگر اعضا به دنبال رقم خوردن این اتفاق است و انشالله به زودی به از دلار صرفه نظر خواهیم کرد.

ولادیمیر عابدینوف، نماینده اتاق بازرگانی روسیه در ایران در نخستین جلسه اتاق تعاون تهران و اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه گفت: چند سال بود که شرکت‌های روسی نمی‌توانستند با شرکت‌های ایرانی به دلیل مشکلات مالی و انتقالات پول همکاری مستقیم داشته باشند و شرکت‌های زیادی هم از همکاری با شرکت‌های ایرانی ترس دارند چون تجربه‌ای ندارند با این حال مبادله کالا میان ایران و روسیه درسال ‌های اخیر توسعه یافته و ظرفیت‌هایی برای توسعه بیشتر وجود دارد. 

به گزارش ایلنا، وی افزود: ایران به عضویت بریکس درآمده و رییس جمهور ایران در نشست بریکس حضور داشته و در سال ۲۰۲۳ بین ایران و اوراسیا قراردادی برای منطقه آزاد تجاری منعقد شده است، این اتفاقات چشم اندازهای جدیدی از همکاری را تعریف می‌کند. 

عابدینوف اظهار کرد: دولت روسیه در تلاش برای تسهیل سفرهای دوطرفه است، نماینده افتخاری اتاق بازرگانی روسیه در ایران برای توسعه همکاری فعالان کسب و کار بین کشورها تلاش می‌کند و طرفین در رویدادهای مشترک شرکت می‌کنند، دفتر ما در ارتباط با اتاق‌های بازرگانی سراسر روسیه است و به نظر من در ایران اتاق بازرگانی کمک‌های زیادی می‌کند و نه فقط اتاق بازرگانی بلکه در دیگر بخش‌ها هم این کمک وجود دارد. 

نماینده اتاق بازرگانی روسیه در ایران خاطرنشان کرد: شرکت‌های روس گاه با شرکای ایرانی به مشکل برمی خورند چون شرکت‌های ایرانی از اعتبار برخوردار نبودند و این سبب سلب اعتماد شرکت‌های روسی می‌شود. پیشنهاد می‌کنم گروهی برای اشتراک‌گذاری پیشنهادات و تصمیمات ایجاد شود تا از شدت و میزان مشکلات برای شرکت‌های روسی و ایرانی کاسته شود با توجه به اینکه در اتاق بازرگانی روسیه بخش داوری وجود دارد و دعاوی تجاری را بررسی می‌کند. 

وی تصریح کرد: تمام هم و غم ما این است که حجم تجارت دو کشور افزایش پیدا کند. درخواست برای فرش ایرانی در روسیه است و تفاوت قیمت برای فرش ایرانی در ایران و روسیه بسیار بالاست و البته گمرک روسیه برای ورود فرش ایرانی عوارض سنگینی وضع می‌کند. پسته ایران هم به قزاقستان صادر می‌شود اما بازار مصرف نهایی آن روسیه است. 

عابدینوف گفت: میوه و سبزی ایران در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ترکیه عرضه می‌شود و این فروشگاه‌های روسی استانداردها را دیکته می‌کنند و بر ظاهر و ماندگاری کالا تاکید دارند. ایران در صادرات محصولات کشاورزی به روسیه در آغاز راه است و ترکیه و مصر و آفریقای جنوبی و آرژانتین براساس استانداردهای روسیه فعال هستند و مطابق استانداردهای روسیه کارارا تولید و صادر می‌کنند. ایران عضو همیشگی بریکس است و طبق توافقنامه تعرفه گمرکی صفر است با این حال ما مرز مشترک نداریم و این زمان ارسال کالا را سخت می‌کند. آذربایجان یکی از رقبای ایران و مانع رسیدن کالاهای ایرانی به روسیه است. روسیه از کیوی ایران استقبال می‌کند. فلفل دلمه‌ای ایران نسبت به کشورهای دیگر کیفیت بهتری دارد اما جایگاه خود را از سال ۲۰۲۲ به بعد از دست داده است. 

درباره امکان حذف دلار از تجارت دو کشور گفت: این بیشتر سیاسی است تا اقتصادی، ایران عضو دائم بریکس است و اعضای بریکس صاحب ۴۰ درصد مبادلات تجاری جهان هستند و اکنون یکی از دغدغه‌های بریکس ایجاد ارز واحد است، ایران به همراه دیگر اعضا به دنبال رقم خوردن این اتفاق است، دو سال است ما با ایران به صورت رسمی با ریال و روبل مبادله می‌کند و پرداخت‌ها از طریق شبکه میر انجام می‌شود و به انشالله زودی به از دلار صرفه نظر خواهیم کرد. 

عابدینوف اضافه کرد: در سال ۲۰۲۴ حمل و نقل ایران و روسیه ۳۶ درصد از طریق بندر آستاراخان افزایش پیدا کرد و این رقم به طور روزافزون در حال افزایش است.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین