کد مطلب: ۷۳۱۹
لینک کوتاه کپی شد

علت عقب‌افتادن ایرانی‌ها از سود میلیاردی بیت‌کوین

فعالان ایرانی بازار رمز ارز به دلیل آنکه ترندهای این حوزه را به درستی دنبال نمی‌کنند، ضرر می‌کنند. کارشناسان دلایل مختلفی برای این رفتار متصور هستند

تریبون اقتصاد - بازار رمزارزها در ایران مشابه سایر بازارهای کشور با خریدهای هیجانی روبرو است، در حالی که فعالان این حوزه در سطح بین‌المللی برای گام‌های خود برنامه دارند. عموما کنشگران این بازار از ترندها جا می‌مانند و وقتی نام یک ارز دیجیتال بر سر زبان‌ها می‌افتد، به دنبال خرید آن می‌روند. چرا رفتار فعالان بازار رمزارزهای ایران به این شکل است؟

به گزارش تریبون اقتصاد؛ کارشناسان حوزه رمز ارز، مسایل موجود در بازار رمزارزهای ایران را ناشی از معضلات بین‌المللی موجود در این بازار و مسایل خاص ایران اعلام کرد. به گفته او در داخل ایران در کنار اینکه معضلات در سطح بین‌المللی وجود دارد، یکسری معضلات تحریمی هم هست. مثلا در ایران روی صرافی‌های خوب، نمی‌توان ثبت نام کرد. اشتباه محاسباتی در تحلیل و پیش‌بینی وضعیت بازار و توجه به اخبار که موجب رفتن سرمایه‌گذاران تازه‌کار سراغ گزینه‌هایی با رشد ناگهانی است، از دیگر دلایل شکست محسوب می‌شود.

تیغ تحریم بالای سر بازار ارز دیجیتال ایران

تحریم به طور مداوم بازار ارز دیجیتال ایران را تهدید می‌کند. فعالان حوزه رمز ارز اعتقاد دارند برای حضور در صرافی‌های خوب نیاز به کی وای سی داریم. اگر بفهمند آی دی (شناسه) شما متعلق به ایران است، آن را بلاک می‌کنند. در حال حاضر مبالغ زیادی از کریپتو‌های فعالان ایران را بلاک کرده‌اند و آنها چندین هزار دلار ضرر کرده‌اند.

داخل خود ایران هم ممکن است صرافی‌ها یک باره اقداماتی انجام دهند و نگذارند پول را از حسابتان خارج کنید. به این ترتیب یک دیدگاه سخت‌تری برای تریدر کریپتوکارنسی ایرانی در مقایسه با کریپتوکارنسی جهانی وجود دارد.

حسین مهتدی، کارشناس حوزه رمز ارز می‌گوید: وقتی یک تریدر ایرانی بخواهد فعالیت کند و شرایط برایش سخت باشد، باعث ایجاد بی‌انگیزگی در این فرد می‌شود و ادامه راه برایش سخت می‌شود. به همین خاطر خیلی از ایرانی‌ها سراغ داستان‌های کریپتویی نمی‌روند زیرا اگر بخواهند حساب راه‌اندازی کنند و وارد بازار شوند، کلی زمان و انرژی نیاز داشته و دانش می‌خواهد، بنابراین سراغش نمی‌روند.

شکست در پیش‌بینی بازار ارز دیجیتال

کنشگران بازار رمز ارز ایران با مشکلاتی که همه دنیا با آن روبرو هستند، مواجه‌اند اما مشکلات تخصصی خود را هم دارند. در کریپتو کارنسی دو مدل تریدر داریم؛ چون خیلی تحولات بازار زیاد است، اکثرا مردم احساس می‌کنند به جای اینکه رمز ارز را خریداری کرده و بگذارند که باقی بماند، بهتر است که مارکت تایمینگ را به دست بیاورند و بر اساس پیش‌بینی قیمت در آینده، اقدام به خرید یا فروش کنند.

حسین مهتدی، فعال بازار ارز دیجیتال می‌گوید: وقتی که در این حوزه قیمت‌ها می‌ریزد، فعالان ایرانی خرید می‌کنند و زمانی که قیمت‌ها بالا می‌رود، اقدام به فروش می‌کنند. یعنی آنها می‌خواهند از بالا و پایین رفتن نرخ‌ها بیشترین استفاده را بکنند. وقتی این کار را می‌کنید، طبیعتا بیشتر به جای سود، ضرر می‌کنید. در حالی که بررسی نمودارهای مختلف نشان می‌دهد، کسانی که از 2010 کریپتو خریده‌اند و همین‌طور در بالا و پایین‌های بازار هم باقی مانده‌اند، از کسی که به یکباره در نوسانات قیمتی، رمز ارز خود را می‌فروشد و بعد می‌خرد، سود بیشتری برده است.

این فعال حوزه رمز ارز گفت: تصمیم‌گیری بر اساس پیش‌بینی حرکت قیمت در آینده باعث می‌شود به همان اندازه که شانس بالا رفتن دارید، امکان پایین آمدن هم داشته باشید. در موضوع رمز ارزها، صرافی‌ها هم مهم هستند. اگر با صرافی خوبی کار نکنید، صرافی از روی خباثت می‌تواند حوزه‌ای که باز می‌کنید را برای شما ببندد. کاری که صرافی می‌تواند انجام دهد این است که وقتی شما یک جهتی را پیش‌بینی می‌کنید و به آن سمت می‌روید، در شرایطی که بازار هم به همان جهت می‌رود، اگر صرافی خوبی ثبت نام نکرده باشید و حرکت شما به ضرر صراف باشد، این صرافی می‌تواند بر خلاف جهت حوزه‌ای که شما حرکت می‌کنید، دستور بگذارد تا اقدام شما را خنثی کند.

ضرر ناشی از جوگیری در بازار ارز دیجیتال

یک کارشناس بازار ارز دیجیتال می‌گوید در طول روز درصد سودهای بسیار زیادی در بازار رمز ارز بالا و پایین می‌شود. مردم می‌خواهند از این سودها استفاده کنند اما گاهی پیش‌بینی جهت برایشان سخت می‌شود. در چنین شرایطی گاهی آدم‌ها از روی جوگیری وارد محیط می‌شوند و به همان سرعتی که وارد می‌شوند، محدود خواهند شد.

در جهان کریپتو کارنسی اگر بخواهید به سبک ایران و در زمان کوتاه برای خرید پولدار شوید، این امکان وجود ندارد. این‌گونه نیست که طرف ارز را بخرد و در یک پیک قیمتی بفروشد، بعد صبر کند و روی یک قیمت پایین دوباره بخرد تا در زمان اوج قیمت بفروشد. خیلی وقت‌ها افراد در زمان اوج قیمت‌ها رمز ارز خود را می‌فروشند و صبر می‌کنند که قیمت‌ها پایین بیاید اما این اتفاق رخ نمی‌دهد. موارد به این شکل زیاد است.

به گفته حسین مهتدی، خباثت، زمان اشتباه ورود به بازار، زمان خروج اشتباه از بازار و جوگیری، مشکلاتی است که در سطح جهانی دنیای کریپتوکارنسی را تهدید می‌کند اما از سوی دیگر مسایلی هم داریم که به ایرانی بودن ربط پیدا می‌کند و منجر می‌شود که فعالان بازار رمز ارز، تصمیم درست نگیرند.

تحقیقات نادرست؛ عامل ناکامی ایرانی‌ها در بازار ارز دیجیتال

جستجویی در فضای مجازی، ترندهای متنوعی از بازار رمز ارزها را پیش روی مخاطب ایرانی قرار می‌دهد. آیا این اطلاعات درست است و فعالان بازار ایران می‌توانند از آن استفاده کنند؟ حسین مهتدی، در این رابطه گفت: در داخل ایران درباره بازارها تحقیقات درستی انجام نمی‌شود. قبل از خرید توکن یا کوین باید حداقل 11 قدم را طی کنید تا تصمیم بگیرید. اینجا یک نفر می‌گوید که فلان توکن خیلی خفن است و همه می‌روند نمودارها را فقط نگاه کرده و اقدام به خرید می‌کنند.

نمودارها بیانگر وضعیت خریدارها و فروشنده‌هاست. اینکه قرار است پروژه چه مسیری را طی کند و چه کسی پشت پروژه است، چه کسی به این رمز ارز پول داده و پس زمینه آن به چه شکلی است، اصلا مورد توجه فعالان ایرانی بازار رمز ارز قرار نمی‌گیرد.

این کارشناس حوزه رمز ارز اضافه کرد: دلیل این رفتار آن است که یا زبان فعالان بازار ضعیف است یا حوصله‌اش را ندارند. بیشتر ذهنیت در ایران به جایی رسیده است که خریداران خرد با جوگیری شدید وارد بازار می‌شوند و اکثرا هم زیان می‌دهند.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین