چرا سهامداران بورس محتاط شدند؟
در معاملات روز گذشته (شنبه) بورس تهران، برای هشتمین روز متوالی، ارزش معاملات خُرد در ارقام بیش از ۸ هزار میلیارد تومان بهثبت رسید.
به گزارش دنیای اقتصاد، معاملات بورس تهران روز گذشته با افت نماگرهای سهامی پیگیری شد. در جریان دادوستدهای روز گذشته بورس تهران، شاخصکل با افت ۱.۳۲ درصدی همراه شد و به سطح ۲میلیون و ۴۶۸ هزار واحدی رسید.
به اینترتیب، دیری نپایید که نماگر اصلی بازار سهام کانال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی را از دست داد. شاخص هموزن نیز در معاملات دیروز افت ۰.۹۸درصدی را تجربه کرد. افت ۱.۳۲ درصدی شاخصکل در روز گذشته، بیشترین افت شاخصکل در یک ماه اخیر بود و چنین افتی در نماگر اصلی بازار سهام در مقیاس روزانه، از ۱۳ آبان تجربه نشدهبود.
با توجه به اینکه قله تاریخی شاخصکل بورس تهران که در اردیبهشت ماه سالگذشته تجربهشده، در کانال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی قرار دارد، طبیعی بود که با نزدیکشدن به این سطح روانی بر شدت عرضهها در تالار شیشهای افزوده شود.
افزون بر این، در یک ماه اخیر اکثر سهام موجود در بازار و بهخصوص سهام شاخصساز، رشدهای قابلتوجهی را تجربه کردهاند و طبیعتا برخی از سرمایهگذاران ترجیح میدهند تا با شناسایی سود در نمادهای مختلف، بازنگری جامعی در چینش پرتفوی خود داشته باشند و پول خود را به سمت و سوی سهمها و صنایعی ببرند که در روند صعودی اخیر تالار شیشهای از قافله رشد قیمتها جا مانده یا رشد قیمت کمتری را تجربه کردهاند.
توجه پول به سهام کوچک
بررسیهای آماری گویای این نکته است که در روزهای اخیر سهام بزرگ و شاخصساز بازار در کانون توجه بازار قرار گرفتهاند و نسبت به سهام بزرگ بازار خواهان بیشتری دارند. با توجه به رشدهایی که در سهام بزرگ بازار تجربهشده، این سهام به محدوده اشباع خرید رسیدهاست و معاملهگران ترجیح میدهند تا پیدا شدن محرک بنیادی جدید، نوسانات سهام بزرگ بازار را نظارهگر باشند.
ورود نیما به کانال ۵۳ هزار تومان
در معاملات دیروز دلار نیمایی وارد کانال ۵۳ هزار تومان شد. بررسی روند دلار نیمایی در سالجاری گویای این نکته است که دلار نیمایی از ابتدای سالرشد ۳۱درصدی را بهثبت رساندهاست.
از ابتدای روی کار آمدن دولت چهاردهم در مردادماه، روند افزایش قیمت دلار نیمایی شتاب بیشتری به خود گرفته و دلار نیمایی رشد ۲۰درصدی را تجربه کردهاست. رشد این نرخ از ابتدای پاییز نیز ۱۵درصد بودهاست.
افزایش این نرخ را میتوان بهعنوان یکی از عوامل استقبال از بازار سهام در یک ماه و نیم اخیر قلمداد کرد. با توجه به اینکه افزایش این نرخ تاثیر شگرفی بر وضعیت سودآوری سهام دلاری و صادراتمحور بازار میگذارد، اثر مثبت این موضوع بر جریان معاملات این سهمها نیز بهوضوح قابلردیابی است.
افزایش ارزش معاملات
در معاملات روز گذشته بورس تهران، برای هشتمین روز متوالی، ارزش معاملات خرد (سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی) در ارقام بیش از ۸ هزار میلیارد تومان بهثبت رسید. همچنین برای سومین روز متوالی بیش از ۱۰ همت سهام، حقتقدم و واحد صندوق سهامی میان خریداران و فروشندگان دست بهدست شد.
ارزش معاملات ۱۴ هزار و ۲۵۶ میلیارد تومانی روز گذشته، سومین رکورد ارزش معاملات خرد در ۱۹ ماه گذشته بود. افزایش ارزش معاملات خرد بازار از ارقام نازلی مثل ۲ هزار میلیارد تومان تا ارقام بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان، نشانی از رونق در معاملات بازار سهام در یک ماه اخیر است.