انتشار شایعه سهمیهبندی کره
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی ایران، گفت: سهمیهبندی کره صرفاً یک شایعه است و صحت ندارد.
به گزارش تجارت نیوز، کمبود کره به یکی از معضلات اساسی شهروندان در ماه جاری تبدیل شده است. این کمبود موجبات جهش حدود دو برابری قیمت این محصول لبنی را در پی داشته و حالا اخبار ضد و نقیضی از احتمال سهمیهبندی آن به گوش میرسد.
به دنبال تحریم روسیه از سوی اروپا، منع صادرات کره به این کشور و عدم پاسخگویی نیازها از سوی ترکیه، روسها برای تامین کره مصرفی خود به ایران روی آوردند و همین موضوع زمینهساز افزایش صادرات کره از ایران به روسیه شده است.
نگاهی به هشتماهه گمرک ایران از رشد 186 درصدی صادرات کره به روسیه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حکایت دارد.
دولت نیز این بار دیواری کوتاهتر از صادرکنندگان پیدا نکرده و توپ گرانی و کمبود کره را به زمین آنها میاندازد. بهرغم ادعاهایی مبنی بر توزیع گسترده این محصول در بازار، همچنان بسیاری از خردهفروشیها یا کره ندارند یا آن را با قیمت حدود دو برابر نسبت به مهر ماه عرضه میکنند.
اما ماجرا به همین جا ختم نمیشود و از گوشه و کنار شایعاتی مبنی بر احتمال سهمیهبندی کره در آیندهای نهچندان دور به گوش میرسد.
البته پیش از سهمیهبندی، بسیاری از متقاضیان، در مواجهه با جهش ناگهانی و چند برابری قیمت این محصول لبنی عادت نکردهاند و با مشاهده قیمتهای نجومی این کالا از خرید آن منصرف میشوند و ترجیح میدهند آن را هم مانند بسیاری از کالاهای دیگر از سبد مصرفی خود حذف کنند.
علی احسانظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی ایران، بیان کرد: سهمیهبندی کره صرفاً یک شایعه است و صحت ندارد؛ با افزایش تعرفه مابهالتفاوت صادرات پیشبینی میشود که چالش بازار کره تا 10 روز آینده رفع شود.
او نیز دلیل کمبود کره در بازار را به صادرات ارتباط داد و تشریح کرد: سالانه ۸۰ هزار تن کره در داخل تولید میشود و محدودیتی نسبت به تقاضا وجود ندارد. در حال حاضر نیز با توجه به عوارض و ارزش گمرکی صادرات کره از سه دلار به 6 دلار، عملا از خروج این محصول جلوگیری میشود و قیمتها به روال طبیعی خود بازمیگردد.
به گفته وی تعرفههای گمرکی جدیدی در نظر گرفته شده تا هزینه خروج کالا افزایش یابد. بدین شکل میتوان تا حدی مشکلات بازار داخلی را برطرف کرد.