کد مطلب: ۴۱۴۹

چگونه از شر دردسرهای چک صیادی خلاص شویم؟

اگر چک‌های صیادی در وجه شما صادر نشده باشد یا نامتان در سامانه اشتباه ثبت شده باشد، قابلیت وصول شدن یا حتی برگشت خوردن را ندارد

تریبون اقتصاد - چک‌ صیادی تحول بزرگی در جریان مبادلات غیرنقدی ایجاد کرده اما این شیوه جدید در عین‌حال دردسرهای خاص خودش را دارد.

به‌ گزارش تریبون اقتصاد؛ درج اشتباه اطلاعات، سهل‌انگاری در ثبت برگه چک و قطع‌ووصل شدن مداوم سیستم به تنهایی قادر هستند شیرینی استفاده از چک صیادی و بستر الکترونیک صدور چک را زهر کند اما یادتان باشد هیچ اشتباهی غیرقابل جبران نیست، پس عوض اینکه اعصابتان را خرد کنید، بهتر است دنبال راه‌حلش بگردید.

اطلاعات را در سامانه صیاد اشتباه وارد کرده‌ام

اگر اطلاعات چک در سامانه صیاد اشتباه ثبت شده باشد و گیرنده چک پس از تطبیق، اطلاعات را تایید کرده باشد امکان اصلاح اطلاعات به دلیل جلوگیری از کلاهبرداری وجود ندارد. اصلاح تنها قبل از تایید دریافت‌کننده چک در سامانه امکان‌پذیر است. برای این کار لازم است صادرکننده چک لاشه آن را به بانکی که دسته چک خود را از آنجا دریافت کرده ببرد تا اطلاعات اشتباه از سامانه حذف‌ شود.

هنگام قطعی شبکه و نبود اینترنت چکار کنم

ثبت یا نقل‌وانتقال چک در سامانه صیاد با کمک ابزارهای مختلف شامل موبایل یا اینترنت بانــک، برنامه‌های موبایل و شعب بانک‌های عامل امکان‌پذیر است؛ در صورت قطع موقت موبایل بانک یا در دسترس نبودن برنامه‌های موبایلی، صادرکننده دسته‌چک می‌تواند با مراجعه حضوری به بانک‌های عامل، چک خود را ثبت کند. همچنین در حال حاضر خودپرداز برخی از بانک‌ها به سامانه صیاد متصل شده و امکان ثبت چک از طریق آنها امکان‌پذیر است. ابزارهای دیگری مانند پیامک، کدهای دستوری و غیره هم به‌ مرور برای این کار قابل استفاده خواهند بود.

چک برگشت‌خورده را چطوری نقد کنم

در صورت برگشت خوردن چک، سریع‌ترین راه برای مطالبه وجه آن، دریافت گواهی «عدم پرداخت» است. شما باید این گواهی را از بانک بگیرید و با پیش مراجع ثبت اسناد ببرید تا برایتان اجراییه صادر شود. مطابق با قانون اصلاحی، پس از برگشت خوردن چک، به اندازه ارزش آن در سایر حساب‌های فرد صادرکننده چک بلوکه خوهد شد و پس از صدور اجرائیه، گیرنده چک می‌تواند وجه خود را دریافت کند. به‌همین دلیل قبل از دریافت و تایید دریافت چک، حتما اطلاعات خود را بررسی کنید. اگر چک‌های صیادی در وجه شما صادر نشده باشد یا نامتان در سامانه اشتباه ثبت شده باشد، قابلیت وصول شدن یا حتی برگشت خوردن را ندارد.

تله‌های پیش‌روی اصناف و چک ثبت نشده

برخی صنوف و کسبه دنبال راه‌ فرار از ثبت اطلاعات در سامانه صیاد هستند. به همین دلیل مشاهده شده عوض درج اطلاعات چک در سامانه، شماره موبایل خود را جهت هماهنگی در پشت برگه چک نوشته و نام گیرنده چک را تا زمانی که چک دست به‌دست می‌شود در سامانه ثبت نمی‌کنند. به این ترتیب آخرین نفری که قصد دارد برای وصول چک اقدام کند با شماره موبایل نوشته شده در پشت برگه جهت ثبت در سامانه تماس می‌گیرد. با این کار زنجیره نقل و انتقالات قبلی در سامانه ثبت نخوهاد شد اما دریافت‌کنندگان چک را با ریسک‌های زیادی روبرو می‌کند. به‌عنوان مثال اگر به هر دلیلی صادرکننده چک تلفن خود را جواب ندهد یا شماره تلفن خود را واگذار کرده باشد یا به هر علت دیگری گیرنده چک صادرکننده آن را پیدا نکند، آن برگ چک قابلیت وصول نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین