کد مطلب: ۱۵۲۸۳
لینک کوتاه کپی شد

ذخایر ۵ میلیارد تنی سنگ آهن ایران / صادرات غیرمستقیم کاتد مس به دلیل تحریم‌ها

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: ایران ۵ میلیارد تن ذخایر احتمالی سنگ آهن و ۲۱ میلیارد تن ذخایر احتمالی مس دارد، همچنین میزان ذخایر قابل بهره‌برداری سنگ آهن کشور به بیش از ۳ میلیارد تن می‌رسد.

تریبون اقتصاد_بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران درباره صادرات مس ایران گفت: صادرات کاتد مس از ایران به دلیل تحریم‌ها به طور مستقیم صورت نمی‌گیرد و به واسطه دیگر کشورها انجام می‌شود، این امر هزینه تجارت را بالا می‌برد و از حاشیه سود بازرگانان ایرانی می‌کاهد و همین موضوع سبب می‌شود دیگر کشورهای مصرف‌کننده مس که می‌توانند مشتری ایران باشند از معامله با ایران اجتناب کنند. اما در حال حاضر کره جنوبی، اروپایی‌ها، ترک‌ها و چینی‌ها خریدار کاتد مس ایران هستند. 

به گزارش ایلنا، وی میزان ذخایر شناسایی شده سنگ آهن کشور را بیش از ۳ میلیارد تن عنوان کرد و گفت: این رقم مربوط به ذخایر قابل بهره‌برداری است و اگر ذخایر احتمالی را هم در نظر بگیریم حجم ذخایر سنگ آهن ایران به بیش از ۵ میلیارد تن می‌رسد و در همین حال ارزش ذخایر احتمالی مس کشور ۲۱ میلیارد تن است. 

شکوری در پاسخ به اینکه صنعت فولاد ایران با مشکل کمبود مواد اولیه روبه‌رو نیست، اظهار کرد: صنعت، بیش از اینکه مشکل کمبود منابع اولیه تولید را داشته باشد مشکل مدیریت منابع را دارد؛ اکنون چشم‌انداز تولید ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ برای صنعت فولاد ترسیم شده و در یک نظام مدیریتی درست ۱۷ میلیون تن از این حجم از تولید باید در امتداد سواحل مستقر شود تا محصولات مازاد بر نیاز داخل با حداقل هزینه حمل و نقل صادر شود نه اینکه واحدهای فولادی در بخش‌های مرکزی کشور توسعه یابد و بحران آب را برای کشور بیافریند. 

وی تصریح کرد: ذخایر کنونی سنگ آهن کشور تا ۳۰ سال آینده نیز پاسخگوی نیاز کشور است و در صورتی که اکتشافات وسیع انجام و به ذخایر عمیق دسترسی پیدا شود بر تعداد این سال‌ها اضافه می‌شود، بنابراین صنعت فولاد از نظر تامین مواد اولیه تولید مشکلی ندارد ضمن اینکه اکنون هماتیت‌هایی داریم که می‌توانیم از آنها هم استفاده کنیم اما چون دانش فنی لازم را در اختیار نداریم این ذخایر دست‌نخورده مانده است. 

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: صنعت فولاد ایران حتی می‌تواند از سنگ آهن وارداتی استفاده کند همین اتفاقی که الان دارد در چین در جایگاه بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد جهان صورت می‌گیرد نمونه دیگر صنعت فولاد ژاپن است که هم انرژی و هم ماده اولیه را وارد می‌کند اما همچنان فولاد آن سودآور است پس وارداتی بودن ماده اولیه تولید صرفا نمی‌تواند به ضرر تولیدکننده باشد و عوامل ضرردهی را باید در جاهایی دیگر جست‌وجو کرد. 

شکوری خاطرنشان کرد: مشکلاتی که بر سر راه تولید در ایران وجو دارد ایران را از جهان متمایز کرده و تولیدکننده ایرانی خواهان این است که با دنیا هم‌وزن شود.

وی درباره آخرین وضعیت واردات ماشین‌آلات معدنی بیان کرد: معدنکاران در واردات ماشین‌های معدنی همچنان با محدودیت‌های پیشین مواجه هستند از جمله اینکه برای واردات ماشین‌های خارجی باید محصول مشابه ایرانی را بخرند حتی اگر محصول ایرانی کارکرد کافی را برای معدنکار نداشته باشد.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین