کد مطلب: ۴۲۶۴
لینک کوتاه کپی شد

فروش مدرک «مهارت» فاقد اصالت است

آگهی‌های فروش مدرک فنی و حرفه‌ای به قدری زیاد شده است که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در پی تبلیغات غیرواقعی فروش گواهینامه‌های مهارتی در فضای مجازی به ویژه در نرم‌افزار دیوار از فاقد اصالت این گواهینامه‌ها خبر داد.

به گزارش تسنیم، اهمیت امر مهارت آموزی در یافتن شغل تا حدی زیاد است که اخیرا آگهی هایی با عنوان «صدور مدرک فنی حرفه ای گواهی نامه مهارت» در فضای مجازی به چشم می خورد که در اصل سوء استفاده از مدرک مهارت آموزی است.

اخیراً‌ در دیوار آگهی‌هایی با عنوان «صدور مدرک فنی حرفه‌ای گواهی نامه مهارت» به چشم می‌خورد که در توضحیات آن مواردی مانند معتبرترین مجموعه با سابقه 17 سال گواهی شرکت در دوره آموزشی سازمان صدور گواهینامه مهارت فنی حرفه ای، صدور انواع مدرک در تمام رشته‌های فنی و حرفه‌ای در تمام رشته‌های آموزشی، خدماتی، ثبت نام همه شهرها، آماده همکاری با مدرسین، مربیان، سالن‌ها و... مزایا مدرک فنی و حرفه‌ای دریافت وام از بانک مهاجرت و اقامت دریافت بیمه و جواز کسب با قابلیت ترجمه و تایید رسمی جهت مصاحبه و استخدام به چشم می‌خورد.

این موضوع بیانگر اهمیت امر مهارت در یافتن شغل است. با توجه به مشکلات عدیده در حوزه اشتغال و همچنین وجود نیروهای کار فراوان و آموزش ندیده و البته فارغ التحصیل دانشگاهی، نیاز جدی کشور به بحث آموزش های تخصصی که منجر به ایجاد شغل شود از مهمترین مسایل است. مسئله ای که وجود دارد این است که مطابق آمار سازمان فنی و حرفه ای تقریباً 70 درصد مهارت آموزان جذب بازار کار می شوند.

به استناد ماده 16 قانون اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور مبنی بر «جعل گواهینامه مهارت و استفاده از آن جرم است و مرتکب به یکی از مجازات‌های تعزیری درجه 6 موضوع ماده (19) قانون مجازات اسلامی مصوب 1391/2/1 محکوم می‌شود» و از طریق پلیس فتا و سایر مراجع قانونی پیگیری می‌شود تا از درج تبلیغات غیرقانونی در فضای مجازی ممانعت و استعلام الکترونیکی گواهینامه‌های مهارت از طریق پورتال جامع سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای انجام پذیرد.

گفتنی است،  مهارت آموزی حلقه گمشده اشتغالزایی است؛ چرا که این روزها مهمترین مشکل بیکاران در جامعه نداشتن مهارت لازم متناسب با نیازهای بازار است. نیازهای بازار کار امروز با مدارک دانشگاهی اکثر دانشجویان فرق دارد و همین مسئله باعث سردرگمی جوانان در بازار کار و جستجوی شغل میان طرح های اشتغالی دولت باشد. در صورتی که اگر مهارت آموزی محور کار جویندگان کار باشد, جستجوی شغل برای آنها راحت تر خواهد شد.

 در دنیای امروز، با توجه به تغییرات سریع فناوری و افزایش رقابت در بازار کار، اهمیت مهارت آموزی بیش از پیش بر همگان آشکار شده است. مهارت آموزی، به افراد کمک می‌کند تا دانش و توانایی‌های خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهند و برای ورود به بازار کار و کسب موفقیت در آن، آمادگی‌های لازم را کسب کنند.

غلامحسین محمدی، سرپرست سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اهمیت مهارت آموزی می گوید: براساس برنامه هفتم، 50 درصد مشاغل باید مهارتی باشند. زیست بوم آموزش های مهارتی به سمت تعریف دوره‌های دوگانه آموزش‌های عملی و نظری در جوار کارگاهی خواهد بود و مناطق آزاد با توجه به ظرفیت‌های خوبی که دارند براساس زیست بوم منطقه به نیروی کار، آموزش‌های مهارت داده می‌شود.

وی با اشاره به بیش از 11700 استاندارد مهارتی عنوان استاندارد در قالب شغل و شایستگی، سند حرفه و ایران مهارت در سازمان، اظهار داشت: بیش از یک میلیون نفر در شش ماه نخست سال جاری در 657 مرکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و بیش از 22 هزار آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد فعال موفق به کسب آموزش های مهارتی شده اند و براساس پایش‌های انجام شده 50درصد کسانی که مهارت آموزی می‌شوند، وارد بازار کار می‌شوند.

مهارت آموزی در کنار یافتن شغل  می‌تواند موجب پیشرفت افراد در حیطه شغلی و ارتقای آنها به سطوح بالاتر شود. کارفرمایان عمدتاً افراد مهارت دیده را برای ارتقای شغلی در اولویت قرار می‌دهند. این امر به وضوح اهمیت مهارت آموزی را حتی برای افراد تحصیل‌کرده نشان می‌دهد. برخی از افراد تصور می‌کنند که داشتن تحصیلات دانشگاهی برای حضور موفق در بازار کار کافی است و نیازی به مهارت آموزی نیست اما، این تصور کاملاً اشتباه است. حتی افراد تحصیل‌کرده نیز برای موفقیت در بازار کار، به کسب انواع تخصص‌ها و مهارت‌های لازم نیاز دارند.

دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین