کد مطلب: ۱۲۰۷۹
لینک کوتاه کپی شد

هشت زن ایرانی مشهور که سرنوشتشان به بهمن ۵۷ گره خورد

این مطلب درباره بازیگرانی‌ست که با وقوع انقلاب در ایران، در اوج جوانی خانه‌نشین شدند.

تریبون اقتصاد_انقلاب‌ها نقطه‌‌ای خاص هستند، مسیر هر حوزه‌ی دیگری را غیرقابل پیش‌بینی می‌کنند، تصور کنید بازیگری هستید که در آستانه موفقیت‌های بی‌شمار قرار دارید، اما ناگهان تمام آن چه تصور داشتید از دست می‌رود. این مطلب درباره بازیگرانی‌ست در اوج جوانی خانه‌نشین شدند.

 

پوری بنایی

file (6)

به گزارش برترین‌ها، پوری بنایی از بازیگران مهم پیش از انقلاب و نقش‌آفرین آثاری، چون قیصر، کوچه مردها، غزل، و میراث، بعد از انقلاب از فعالیت هنری محروم شد. برخی زمزمه‌ها مبنی بر احتمال دادن اجازه کار به او پس از دوم خرداد به واقعیت نپیوست. اگرچه بعد از انقلاب او بازی در مقابل دوربین عباس کیارستمی را تجربه کرد. اما تجربه حضور در فیلم «شیرین» تنها به خاطر درخواست آقای کیارستمی، و دوستی و الفت شکل گرفت. پوری بنایی اصلا از ایران خارج نشد. به قول دوستی پوری بنایی در خداحافظ تهران بازی کرد. اما هرگز با تهران خدا حافظی نکرد!

فرزانه تاییدی

110

فرزانه تاییدی زندگی تلخ و غم‌انگیزی داشت اما او از لحاظ قدرت بازیگری، یکی از درجه یک‌های تاریخ سینمای ایران شناخته می‌شود. او در سال‌های فعالیت خود فیلم‌های مهمی بازی کرده و به بهترین شکل ممکن هم این نقش‌ها را ایفا کرده است.بانویی سخت،پرشور، زخم خورده و خشمگین اما ایستاده و خروشان.  فرزانه تاییدی یکی از زنانی بود که از فعالیتش پس از سال 57 برای همیشه متوقف شد و به خارج از ایران رفت تا به شکلی به فعالیت بپردازد. اتفاقی که برای همه بازیگران زن آن دوران نیفتاد و گروهی سرنوشت متفاوتی داشتند. 

فرشته جنابی

file (1)

فرشته جنابی با فیلم زن یکشبه پا به سینمای ایران گذاشت. او به خاطر زیبایی‌اش زود مورد توجه فیلمسازان قرار گرفت و در مدت کوتاهی در فیلم‌های زیادی ایفای نقش کرد. فرشته جنابی در فیلم «قیامت عشق» در سال ۱۳۵۲ با عزت‌الله انتظامی همبازی شد. فرشته جنابی سال ۱۳۷۷ در ۵۰ سالگی درگذشت.

طوطی سلیمی

file (5)

در سینمای قبل انقلاب در فیلم‌های متعددی از جمله کار‌های وی می‌توان به فیلم‌های صمد آرتیست می‌شود، مرد ناآرام، مرد شرقی و زن فرنگی، کینه، صمد خوشبخت می‌شود، رابطه جوانی، تکیه بر باد و... بازی کرد. پس از انقلاب تنها توانست در سریال تلویزیونی «روزی عقابی» نقش آفرینی کند. او سال ۱۳۹۱ در ۵۷ سالگی، در حالی که به اختلال حواس دچار شده بود و هویتش را به یاد نمی‌آورد، درگذشت.

نوری کسرایی

file (4)

نوری کسرایی، ستاره سینمای دهه پنجاه که آغاز خوبش در نقش «ترانه» در فیلم خوش‌ساخت جلال مقدم، «پنجره»، در کنار بهترین‌های هنر و ادبیات آن روزگار نوید ستاره‌ای متفاوت را داد. او در دوران حضور محدود و مهجور خود بر پرده سینما، از میان ۱۸ فیلمی که بازی کرده، تنها هفت فیلم به سینمای تجاری تعلق دارد و باقی، حضور در مقابل دوربین کارگردانانی بود که به موج نوی سینمای آن روزگار تعلق داشتند. نوری کسرایی در سال‌های پس از انقلاب در ایران ماند و در تنهایی، روزگار را به دور از جنجال و هیاهوی سینما سپری کرد. او سال ۱۳۹۸ در ۶۸ سالگی درگذشت.

فروزان

10

فروزان از مهم‌ترین بازیگران زن سینمای پیش از انقلاب ایران بود که کارش را از ۲۷ سالگی با بازی در فیلم «ساحل انتظار» ساخته سیامک یاسمی آغاز کرد. او ستاره بی‌بدیل سینمای پیش از انقلاب بود که نامش تضمین‌گر فروش هر فیلمی بود. با حضور در تعدادی از شاخص‌ترین آثار، چون قلندر، باباشمل، دشنه و دایره مینا درخشید. او سال ۱۳۹۴ در ۷۸ سالگی در انزوا درگذشت.

ایرن

file (3)

ایرن زازیانس یکی از چهره‌های برجسته سینمای ایران که در ۳۰ فیلم سینمایی نقش‌آفرینی کرد. بسیاری از ایرانیان بازیگری او در سریال تلویزیونی «سلطان صاحبقران» و «تخت ابونصر» را به خاطر دارند. ایرن پس از انقلاب در فیملی از مسعود کیمیایی با نام «خط قرمز» (۱۳۵۹) و در فیلمی دیگر به نام «جایزه» اثر علیرضا داوودنژاد (۱۳۶۱) بازی کرد، اما هر دو فیلم توقیف شدند و اجازه اکران نیافتند او سال ۱۳۹۱ در ۸۵ سالگی درگذشت.

روشنک صدر

file+(2)

و نفر آخر این لیست جوان‌ترین آنهاست. روشنک صدر که با فیلم «اسلحه» وارد دنیای هنر شد و با فیلم‌های «قادر»، «بیدار در شهر» و «بر فراز آسمان‌ها» بود که به شهرت رسید اما در سال ۱۳۶۶ در حالی که تنها ۲۸ سال داشت، بر اثر سکته مغزی درگذشت. روح همه هنرمندان از دست رفته شاد.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین