کد مطلب: ۱۴۱۸۲
لینک کوتاه کپی شد

اهمیت وکالت و مشاوره وکیل مالیاتی برای کسب و کارها

وکیل مالیاتی میتواند در جایگاه یک مشاور در کنار کسب و کارهای مختلف حضور داشته و برای رعایت قوانین و مقررات در این حوزه به شما راهنمایی دهد و راهکارهای قانونی برای حضور و دفاع در پرونده های مالیاتی را در اختیار شما قرار دهد.

امروزه با توجه به اهمیت ویژه ای که دولت برای دریافت مالیات قائل شده است، میتوان مالیات را یکی از مهمترین معضلات کسب و کارهای کوچک و بزرگ دانست. عدم پرداخت یا تاخیر در آن ممکن است نتایج بسیار زیان باری را برای صاحبین کسب و کارها در پی داشته باشد بنابراین بهتر است برای رعایت قوانین در این حوزه نهایت دقت را داشته باشند.

بنابراین میتوانند از تمهیداتی که قانونگذار در این زمینه قائل شده است استفاده کرده و مدیریت منابع مالی خود را نحو احسن انجام دهند. همچنین در نتیجه مدیریت منابع مالی که مهترین آنها مالیات میباشد، میتوانند زمینه گسترش و پیشرفت کسب و کار خود را فراهم کرده و رو به جلو حرکت کنند.

 

چه کسب و کارهایی نیاز به مشاوره مالیاتی دارند؟

در گذشته تنها تعداد محدودی از کسب و کارها بودند که شامل قوانین مالیاتی شده و موظف به پرداخت آن بودند. همچنین راهکارهای فرار مالیاتی زیادی پیش روی صاحبین کسب و کار وجود داشت و میتوانستند با انتخاب یکی از آنها از پرداخت مالیات معاف شوند. اما امروزه شاهد سختگیرانه تر شدن قوانین در حوزه مالیات هستیم و نظارت دولت و دستگاه های مربوطه بر روی این مسئله بیشتر شده است.

بنابراین تمامی کسب و کارهای خرد و درشت با مسئله مالیات سر و کار دارند. بهترین راهکار قانونی برای حل مسائل و مشکلات در این زمینه دریافت مشاوره مالیاتی از متخصصین آن میباشد. متخصصین این حوزه دو دسته هستند. دسته اول حسابداران و دسته دوم وکلای مالیاتی میباشند.

وکلای مالیاتی با توجه به اینکه در دعاوی این حوزه نیز دارای تخصص و تجربه میباشد گزینه بهتری برای دریافت مشاوره هستند. بدین ترتیب تمامی کسب و کارها امروزه نیاز دارند برای حل مسائل خود و جلوگیری از مشکلات آینده یک وکیل مالیاتی را به عنوان مشاور خود در اختیار داشته باشند.

 

نقش وکیل در دعاوی مالیاتی

وکیل مالیاتی همانطور که اشاره شد یکی از متخصصین حوزه مالیات است که میتوانید برای حل مسائل و مشکلات خود در این زمینه به وی مراجعه نمایید.

دو نقش اصلی برای وکیل مالیاتی وجود دارد که کسب و کارها با توجه به نیاز خود میتوانند از آن بهرمند شوند.

  • وکیل مالیاتی میتواند در جایگاه یک مشاور در کنار کسب و کارهای مختلف حضور داشته و برای رعایت قوانین و مقررات در این حوزه به شما راهنمایی دهد و راهکارهای قانونی برای حضور و دفاع در پرونده های مالیاتی را در اختیار شما قرار دهد.
  • نقش حیاتی تر وکلای دادگستری در دعاوی مالیاتی حضور به نمایندگی از موکلین خود و دفاع کتبی و شفاهی از حقوق ایشان میباشد.

بدین ترتیب دیگر نیازی به حضور صاحبین کسب و کار در جلسات رسیدگی هیئت های حل اختلاف اداره مالیات یا مراجع قضایی دیگر وجود نخواهد داشت و وکلای ایشان به عنوان نماینده حضور پیدا میکنند.

 

مشورت مالیاتی با وکیل، پیش از مشخص شدن مالیات

بهترین زمان استفاده از مشاوره مالیاتی زمانی هست که هنوز اظهارنامه ای تنظیم نشده و مهلت تسلیم آن باقی مانده است. در واقع بهترین زمان پیش از مشخص شدن مالیاتی هست که اداره مالیات برای کسب و کارها تعیین میکند. اهمیت این موضوع زمانی مشخص میشود که شما میتوانید با استفاده از برخی راهکارهایی که خود قانونگذار در برخی از مواد به آن اشاره کرده است، با انجام برخی اقدامات از معافیت ها و تخفیفات مالیاتی استفاده کرده و با این کار سبب کاهش مالیاتی که در آینده مشخص خواهد شد را فراهم نمایید.

c

مشورت با وکیل برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی کسب و کارها

کسب و کارها اظهارنامه مالیاتی به خصوص خود را دارند که در آن باید به درستی بخشهای مختلف را تنظیم کرده و در موعد مقرر به اداره دارایی تسلیم نمایند. در این اظهارنامه باید با مشورت وکلای مالیاتی به تمامی درآمدها و هزینه های مختلف کسب و کار بر اساس قوانین اشاره نمایید. هرچه این اظهارنامه مالیاتی دقیق تر و هزینه ها در آن با مستندات و مدارک بیشتری تسلیم اداره دارایی شود، صاحبین مشاغل مالیات کمتری و بر اساس توان مالی خود پرداخت خواهند کرد. تجربه در تنظیم اظهارنامه نیز یک ابزار بسیار مفید است که سبب اطلاع شما از سایر موارد گذشته شده و بروز ضرر و خسارت شما جلوگیری خواهد کرد.

 

اعتراض مالیاتی کسب و کارها توسط وکیل دادگستری

بهتر است برای اعتراض های مالیاتی خود از وکلای دادگستری که در این زمینه دارای سابقه فعالیت میباشند کمک بگیرید. وکلای متخصص مالیاتی با دانش تخصصی که نسبت به قوانین این حوزه دارند و همچنین تجربه عملی که از حضور در چنین پرونده هایی کسب کرده اند، از راه های بیشماری برای پذیرش اعتراض نسبت به مالیات مشخص شده برای کسب و کارها اطلاع دارند. این دسته از وکلای دادگستری با استفاده از این دانش خود، میتوانند اعتراض خود را بر اساس قوانین مالیاتی بیان کرده و مستندات و مدارکی ارائه دهند که سبب پذیرش آن توسط مرجع رسیدگی میشود. بنابراین احتمال حصول نتیجه بیشتر میشود.

 

نقش وکیل برای بهرمندی کسب و کارها از معافیت های مالیاتی

یکی از بزرگترین درآمدهای دولت دریافت مالیات از افراد جامعه به خصوص از صاحبین کسب و کارها میباشد. معاف شدن از پرداخت مالیات از سوی کسب و کارها و مشاغل سبب کاهش چشمگیر این درآمد میشود و به همین دلیل بهرمندی از معافیت های مالیاتی محدود به انجام برخی اقدامات میباشد.

برای مثال سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته دلیلی برای معافیت مالیاتی میباشد که میتوانند کسب و کارها با قرار گرفتن در این مناطق از آن استفاده کرده و از پرداخت مالیات معاف شوند. بسیاری از موارد دیگر نیز وجود دارد که میتوان با آگاهی و استفاده از آنها از پرداخت مالیات های سالانه معاف شد و با مدیریت سرمایه، زمینه گسترش کسب و کار خود را فراهم کرد. وکیل دادگستری متخصص مالیات میتواند شما را در طول فعالیت تجاری خود برای بهرمندی از این معافیت ها آگاه سازد.

 

اهمیت حضور وکیل مالیاتی در مرجع هیئت حل اختلاف مالیاتی

پیش از این بیان کردیم که کسب و کارهای مختلف میتوانند نسبت به برگه تشخیص مالیات خود اعتراض نمایند. اعتراض به میزان مالیات تشخیص داده شده در مرجع حل اختلاف مالیاتی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. این مرجع رسیدگی کننده از مراجع اداری بوده و به همین دلیل شیوه رسیدگی و دفاع از خود در آن، با مراجع قضایی متفاوت است.

اهمیت حضور وکیل مالیاتی در مرجع هیئت حل اختلافات مالیاتی این است که وکیل دادگستری به کمک دانش و تجربه خود میتواند روند این قبیل پرونده ها را سمتی که به نفع مودیان است تغییر داده و سبب کاهش مالیات تشخیص داده شده شود. همچنین وکیل متخصص در این  مرجع، در صورتی که به نتیجه مطلوب نرسیده باشید، دادخواستی مبنی بر کاهش مالیات به دیوان عدالت اداری تقدیم کند.

d

مالیات کسب و کارهای اینترنتی

با رشد روزافزون فضای مجازی امروزه یکی از مسائل مهم مربوط به پرداخت مالیات از سوی کسب و کارهای اینترنتی میباشد. قانون مالیات امروزه افرادی که از طریق اینفلوئنسری یا آنلاین شاپ نیز کسب درآمد میکنند را موظف به پرداخت مالیات میداند. این مسئله از سال 1400 در قانون بازتاب داده شده است.

بنابراین کسب و کارهای اینترنتی نیز باید از این سال به بعد، سر موعد مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را ثبت کرده تا با توجه به نرخ تعیین شده، اقدام به پرداخت مالیات نمایند. نرخ پرداخت مالیات از سوی کسب و کارهای مجازی بین 15 الی 25 درصد میباشد که با توجه به درآمد آنها تعیین میشود. توجه داشته باشید که اگر این کسب و کارها به طور خود مختار اقدام به تسلیم اظهارنامه مالیاتی ننمایند، نظارت از سوی مرجع صالح صورت گرفته و علاوه بر مجازاتهای تعیین شده، از معافیت ها و تخفیفهای پیش بینی شده نیز محروم خواهند شد.

 

ثبت اظهارنامه مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی توسط وکلای دادگستری

با توجه به عواقب عدم ثبت اظهارنامه مالیاتی از سوی کسب و کارهای مجازی، بهتر است در اولین فرصت از وکلای مالیاتی در خصوص اینکه شامل قانون مالیات میشوند یا خیر مشورت گرفته و در صورتی که مشمول شده باشند، برای تنظیم اظهارنامه از ایشان کمک بگیرند. به این صورت با مشکل جدی از جهت جریمه های سنگین مواجه نخواهند شد. در غیر این صورت ممکن است پس از کشف مراجع ناظر و تحمیل مجازاتهای قانونی دیگر امکان فعالیت برای این کسب و کارها وجود نداشته باشد.

 

اهمیت مشورت با وکیل مالیاتی توسط کسب و کارهای استارتاپی

از بارزترین نشانه های کسب و کارهای استارتاپی نوپا بودن، کمبود سرمایه و نوآوری یا دانش فنی نوین آنها میباشد. دو مورد ابتدایی سبب میشود تا کسب و کارهای استارتاپی خطری بیشتری را نسبت به مسائل و مشکلاتی مانند مالیات های سنگین که تهدید کننده تمامی مشاغل میباشد را حس کنند.

همچنین بسیاری از کسب و کارهای استارتاپی هستند که میتوانند از معافیت های مالیاتی که دولت در نظر گرفته است استفاده نمایند. برای استفاده از آنها لازم است از وکیل مالیاتی بخواهید شرایط و نحوه این موارد را به طور کامل و دقیق توضیح داده و راه دریافت آن را به شما بیان کند. بنابراین حداقل در چندین سال ابتدایی فعالیت خود میتوانید از آن استفاده نمایید.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین