کد مطلب: ۱۴۷۸

فرشاد مومنی: سهم ایران از صادرات جهان، ۰.۲۳ درصد شده است!

«بر اساس گزارش بانک جهانی، سهم ایران از صادرات جهان، ۰.۲۳ درصد شده است. این رقم کمتر از یک چهارم یک درصد است، آن‌ها که «عمق استراتژیک» را متوجه می‌شوند، در اینجا‌ها باید واکنش نشان دهند نه اینکه بگیر و ببند راه بیندازند!»

تریبون اقتصاد- فرشاد مومنی، اقتصاددان، با بیان انتقاداتی نسبت به اظهارات رئیس جمهور درخصوص قیمت بنزین، از ایشان خواست نظرات اقتصاددان‌ها درباره این موضوع را بشنود، با بیان اینکه اظهارات رئیس جمهور درباره قیمت بنزین، بسیار خطرناک و بی‌پایه بود، گفت: بانک جهانی، رشد متوسط قیمت‌ها را از ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۳ برای یک دوره ۳۴ساله مطالعه کرده است، این دوره از همان سالی است که برنامه تعدیل ساختاری در ایران اجرا شده و آمار آن خجالت‌آور است.

به گزارش جماران، وی در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری اینکه در سال ۶۷ که سال پایان جنگ بوده و ایران بدترین وضعیت اقتصادی را داشته، سهم ایران از صادرات جهان، در آن شرایط، با سهم جمعیتی ایران، کاملا متناسب بوده، ادامه داد: یک درصد جمعیت دنیا را داشتیم و یک درصد هم از صادرات دنیا سهم داشتیم، اما اکنون در سال ۲۰۲۳، بر اساس گزارش بانک جهانی، سهم ایران از صادرات جهان، ۰.۲۳درصد شده است. این رقم کمتر از یک چهارم یک درصد است، آن‌ها که «عمق استراتژیک» را متوجه می‌شوند، در اینجاها باید واکنش نشان دهند نه اینکه بگیر و ببند راه بیندازند!

این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه دولت برای حمایت حداقلی از عائله خود و حقوق کارکنان خود دچار مشکل شده است، گفت: کتاب «نهادها، تغییرات نهادی و عملکرد اقتصادی» داگلاس نورث، را ببینید، می‌گوید حکومتی که با سیاستهای بی‌ثبات ساز، مانند سیاستهای تورم زا، ضربه‌های مهلک به تولیدکنندگان و مردمش می‌زند و پست به تولیدفناورانه می‌کند، چند چیز چیز را دور خواهد کرد؛ به جای شعور دینی، تعصب و جاهلیت مذهبی رشد می‌کند. در کنار چالش کم‌یابی حاد، دستیابی به منابعی که بقا را امکان‌پذیر می‌کند، به چالش شکنندگی‌آور تبدیل می‌شود در نتیجه خشونت و حذف رویه مسلط می‌شود.

بعد از آن، نظامی‌ها در سیاست و اقتصاد همه کاره می‌شوند و بعد باید فاتحه تولید و رفاه را خواند و رسیدگی به مردم فقط از طریق رویه‌های تحقیرآمیز و سفله پرورانه محقق می‌شود و عزت نفس و مشارکت مردم در سرنوشت سیاسی و اقتصادی و ایجاد اعتبار اجتماعی به واسطه تولید همراه با خلاقیت، قربانی می‌شود.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین