کد مطلب: ۱۶۴۲۶
لینک کوتاه کپی شد

بازی دلال‌ها با سفره مردم در بازار برنج مازندران+فیلم

در حالی قیمت های برنج ایرانی هر روز در حال ثبت رکوردهای جدید است که همزمان با آغاز فصل زراعی جدید، این محصول از دست شالیکاران مازندرانی خارج و خریداران و دلالان این محصول راهبردی را در انبارها و شالیکوبی ها انباشت کردند و با قیمت های کاذب آن را به بازار و تقاضا به صورت قطره چکانی تزریق می کنند.

تریبون اقتصاد_شالیکاران مازندرانی که در اوایل برداشت محصول برنج در مرداماه سال جاری به سختی برنج تولیدی خود را برای هر کیلوگرم حدود ۸۰۰ هزار ریال به خریدار عرضه می کردند در هفته جاری شاهد ثبت قیمت های جدید یک میلیون و ۶۰۰ هزار ریالی برای هر کیلوگرم در این خطه از شمال بودند.

به گزارش ایرنا، هر چند فروش این محصول راهبردی در چند سال اخیر به یک چالش جدی برای کشاورزان، و مدیران استانی و حتی ملی تبدیل شده بود نوسانات قیمت ارزی و خرید عمده چند شرکت سرمایه گذر سبب شد که انبارها و برخی از شالیکوبی های این استان مملو از برنج ایرانی باشد.

در حالی رکوردشکنی قیمت های برنج ایرانی در سراسر کشور بر مدار افزایش قرار گرفته بود که این محصول از دست کشاورز خارج و این افزایش قیمت هیچ آورده ای برای تولید کننده نخواهد داشت.

مسوولان جهاد کشاورزی استان به همراه دستگاه های نظارتی بازدیدهای را از انبارهای بزرگ برنج در مازندران آغاز کردند و بر این اصل مهم تاکید دارند که همه برنج های موجود در انبار باید در سامانه به ثبت برسد.

برخی از این شرکت ها که برنج را در بسته های ۹۰۰ گرمی بسته بندی کرده بودند با درج قیمت یک میلیون ۶۲۹ هزار ریال برای هر بسته ۹۰۰ گرمی قرار است آن را به بازار مصرف کننده ارسال کنند.

هر چند درج چنین قیمت های با انتقاد مسولان جهاد کشاورزی مازندران مواجه شد اما شرکت های سرمایه گذار مدعی هستند که هزینه تمام شده برای آنها گران تمام شد.

برخی از شالیکوبی داران مدعی هستند که بخشی از برنج های موجود برای کشاورز است و آنها فقط حق انبار داری خود را دریافت می کنند اما جمع بندی کارشناسان جهاد کشاورزی این ادعا را رد کرده و بیشتر برنج های دپو شده را از آن خریداران کلان و سرمایه گذاران بخش خصوصی می دانند.

بازی دلال‌ها با سفره مردم ایران در بازار برنج مازندران

در این پیوند رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران روند عرضه برنج استان به بازار عرضه و تقاضای کشور را نامطلوب توصیف کرد و گفت: انبار شالیکوبی داران باجدیت رصد می‌شود.

بابک مومنی پس از بازدید چند شالیکوبی در شهرستان های آمل و بابل اظهار کرد: برنجی که در شالیکوبی موجود است و میزان آن در سامانه به ثبت نرسد، احتکار کالا محسوب می شود.

وی گفت: برخی از شالیکوبی داران اعلام می کنند برنج های انباشت شده در شالیکوبی برای کشاورزان است و آنها فقط حق انبار داری دریافت می کنند اما برای جهاد کشاورزی این مطلب قابل قبول نیست.

مومنی با اشاره به این مطلب که حتی برنج موجود در شالیکوبی ها اگر برای کشاورز هم باشد باید در سامانه به ثبت برسد، اظهار کرد: هر شالیکوبی یا انبارداری که از این قانون تخطی کند طبق قانون به عنوان دارنده کالای احتکار شده با آن برخورد می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: هیچ کسی حق ندارد به بهانه افزایش قیمت مانع از عرضه این محصول راهبردی در بازار شود چراکه این امر زمینه ای برای افزایش قیمت کاذب محصول خواهد شد.

وی با بیان این نکته که بازار مصرف به برنج مازندران نیاز دارد و روزانه این محصول باید به بازار تزریق شود، ادامه داد: نظارت ها در روند عرضه برنج به بازار شدت خواهد گرفت.

مومنی ادامه داد: همکاران جهاد کشاورزی در همه شهرهای مازندران به صورت مستمر از انبارها و شالیکوبی های این خطه از شمال کشور بازدید و در روند عرضه این محصول نظارت دقیق دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: همه تلاش ها برآن است تا برنج مازندران به صورت مستقیم در بازار میوه و تره بار به دست مصرف کننده برسد.

بازی دلال‌ها با سفره مردم ایران در بازار برنج مازندران

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین