کد مطلب: ۱۷۹۴۲
لینک کوتاه کپی شد

ارزهای دیجیتال ؛ مار خوش خط و خال کلاهبرداری نوین

کلاهبرداری با ارز دیجیتال به یکی از روش‌های شایع کلاهبرداری از کاربران تبدیل شده و این امر باعث شده تا تازه‌کارها با وعده‌ کسب درآمد سودهای نجومی وارد این روش کلاهبرداری شوند.

تریبون اقتصاد- در زمان حاضر کلاهبرداران روش‌های مختلفی را برای فریب کاربران به کار می‌گیرند. از آن‌جایی که تراکنش‌ها با ارز دیجیتال در خیلی از مواقع قابل پیگیری توسط نهادهای قانونی نیست، اسفاده از این روش‌ها برای کلاهبرداران امن‌تر از دیگر روش‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، همچنین کلاهبرداران در این حوزه کاربران و سرمایه گذاران را با تبلیغات اغوا کننده فریب داده و به دارایی آنها را دستبرد می زنند و با این روش که انتقال سود سهام به پلتفرم دلخواه آنها یک سود کلان دارد از کاربران کلاهبرداری می کنند.

171708951

متاسفانه کاربران نیز با تصمیم هیجانی تن به خواسته های آنها داده و فوری درخواست های اغوا کننده کلاهبرداران را تایید کرده و سبب می شود کلاهبرداران دارایی های آنان را به چپاول ببرند.

به هرحال ارزهای دیجیتال، یکی از بازارهای جدید است که امروزه متقاضیان زیادی نیز به دنبال دارد و به دلیل نوسانات شدید و ریسک بالایی که دارند به یکی از حوزه‌های پرخطر برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده‌اند.

برای استفاده از این ارزها باید دقت کرد که ممکن است عده‌ای از این بازارها سود کرده و درآمد خوبی کسب کنند؛ اما متاسفانه بسیاری از افراد نیز در معرض خطرات ناشی از کلاهبرداری و سوءاستفاده‌های مالی قرار می‌گیرند و دارایی‌های خود را از دست می‌دهند.

رییس پلیس فتا البرز در این خصوص چه می گوید؟

رییس پلیس فتا البرز دراین زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: کاربران در برابر فریب تبلیغات اغوا کننده ارزهای دیجیتال هوشیار باشند و بدون شناخت و آگاهی در این زمینه فعالیت نکنند.

سرهنگ "رسول جلیلیان" اظهار کرد: کاربران هیچ گاه به عنوان حساب های واسط در ارزهای دیجیتال فعالیت نکنند چرا که موجب واریز پول های سرقتی به حساب آنها می شود.

وی به تبلیغات گسترده صرافی های برخط (آنلاین) در فضای مجازی به کاربران در خصوص فعالیت این صرافی ها هشدار داد وگفت: کلاهبرداران با سوء استفاده از عناوین صرافی های آنلاین بزرگ دنیا و با تبلیغات فریبنده در فضای مجازی اقدام به ترویج نرم افزارهای جعلی کرده و ضمن دسترسی به حساب بانکی اقدام به کلاهبرداری می کنند.

وی اضافه کرد: کاربران مجازی قبل از خرید از صرافی های آنلاین از اصالت آن اطمینان و سپس اقدام به پرداخت کنند چرا که در حوزه ارزهای دیجیتال تعدادی صرافی های آنلاین معتبر فعالیت و اعتماد مردم را جلب کردند اما تاکنون بانک مرکزی به هیچ یک از این صرافی ها مجوز نداده است .

رییس پلیس فتا البرز افزود: در زمان حاضر سایت ها، صرافی های معتبر و کیف پول های دیجیتال معتبری در دنیا وجود دارد که بسیاری از معاملات ارزهای دیجیتال از این طریق انجام می‌شود.
وی بیان کرد: کلاهبرداران با مراجعه به این صرافی ها طعمه های خود را شناسایی و با مهندسی اجتماعی اقدام به اخذ رمز ۱۲ کاراکتری کیف دیجیتال می کنند.

171708955

جلیلیان یادآور شد: مجرمان سایبری با استفاده از تبلیغات اغوا کننده در فضای مجازی با عنوان فعالیت در صرافی های آنلاین و تبلیغات غیرواقعی، کاربران مورد نظر خود را ترغیب و اقدام به کلاهبرداری می کنند.

وی اظهار کرد: مردم قبل از خرید مجازی از صرافی های برخط باید از اصلی بودن صفحه سایت و نشانی اینترنتی مطمئن شوند تا در دام درگاه های جعلی قرار نگیرند، در غیر این صورت کلاهبرداران با ترفندهای خاص مانند ایجاد صفحات جعلی از حساب های بانکی مردم برداشت خواهند کرد.

ارزهای دیجتیال دارای ریسک بالا و پرخطر

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز نیز پیش تر دراین زمینه گفت: ارزهای دیجیتال از جمله بازارهای جدید و جذابی هستند که به خاطر نوسانات شدید و ریسک بسیار بالا، یکی از حوزه‌های پرخطر برای سرمایه‌گذاری به شمار می روند.

نجف نیا با اشاره به چالش‌های فعالیت در بازار رمزارزها و شیوع سرمایه‌گذاری در این عرصه،گفت: در ایران خرید و فروش رمز ارز رسمی و قانونی نیست و ویژگی‌هایی مانند گمنامی کاربران در فضای معاملات رمز ارزی، جابه جایی مبالغ هنگفت بدون نظارت، امکان ارتکاب اعمال مجرمانه و وجود خلا قانونی در این زمینه باعث شده تا این فضا برای مجرمان بسیار جذاب باشد و بتوانند با استفاده از ناآگاهی مردم، آن‌ها را قربانی منافع خود کنند.

171708952

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان البرز با تأکید بر اینکه هنوز قوانین صریح و روشنی برای معاملات رمز ارز در ایران وجود ندارد ،گفت: همین موضوع، دغدغه‌ بروز معضلات حقوقی را برای مردم بیشتر می‌کند .

نجف نیا سرمایه گذاری در حوزه رمزارزها و تبلیغات و سیگنال‌دهی برای خرید رمز ارزها را از چالش‌های حال حاضر فضای مجازی در استان البرز و کشور عنوان کرد و افزود: کاربران به تبلیغات برای خرید رمز ارزها در شبکه‌های اجتماعی توجه نکنند و اصول ایمنی و محافظتی را در سرمایه‌گذاری‌های خود در نظر بگیرند.

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین