کد مطلب: ۲۰۶۲۱
لینک کوتاه کپی شد

قیمت انواع پسته و آجیل شب عید

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اتاق اصناف ایران از تأمین بودن آجیل شب عید خبر داد و گفت: قیمت آجیل تابعی از نرخ ارز است، اما صادرات غیرتخصصی نیز بازار داخلی را تحت‌تأثیر قرار داده است.

تریبون اقتصاد- رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اتاق اصناف ایران ضمن اشاره به تأمین بودن آجیل شب عید، تاثیر نرخ ارز بر این بازار را مدنظر قرار داد و گفت که قیمت آجیل تابعی از نرخ ارز است، اما صادرات غیرتخصصی نیز بازار داخلی را تحت‌ تأثیر قرار داده است.

به گزارش ایسنا، علیرضا ارزانی ممقانی –  رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اتاق اصناف ایران درباره وضعیت بازار آجیل و خشکبار عید در روزهای پایانی سال اظهار کرد: ما هیچ کمبودی در تأمین آجیل شب عید نداریم و تنها مشکل ما کاهش مشتریان است. وضعیت اقتصادی مردم مناسب نیست و این مسئله تأثیر مستقیمی بر میزان خرید گذاشته است. ما پیش‌بینی کرده بودیم که امسال استقبال کمتری از خرید آجیل شود، اما نه تا این حد. این شرایط صنعت آجیل را با چالش جدی مواجه کرده است.

وی درباره تأثیر نرخ ارز بر قیمت آجیل گفت: قیمت آجیل تابعی از نرخ ارز است. به‌عنوان مثال، قیمت جهانی پسته ۱۰ دلار است؛ بنابراین زمانی که نرخ دلار ۵۰ هزار تومان باشد، قیمت پسته نیز ۵۰۰ هزار تومان خواهد شد. این روند همیشه به همین شکل بوده است.

ارزانی ممقانی در خصوص تأثیر کمبود آب و انرژی بر کیفیت آجیل افزود: وضعیت آب بحرانی است و کمبود آن روی کیفیت محصولات تأثیر گذاشته است. البته آجیل و خشکبار کالاهای آسیب‌پذیری نیستند، اما کاهش منابع آبی و قطعی آب در برخی مناطق مشکلاتی را ایجاد کرده است.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش قیمت آجیل فقط به دلیل نوسانات نرخ ارز است یا عوامل دیگری نیز در آن دخیل هستند؟ توضیح داد: علاوه بر تأثیر نرخ ارز، صادرات غیرتخصصی نیز بازار داخلی را تحت‌ تأثیر قرار داده است.

در برخی موارد، افراد غیرمتخصص به‌دلیل کمبود ارز و نیاز به واردات قطعات خودرو، اقدام به صادرات پسته و خشکبار کرده‌اند که این موضوع به بازار جهانی ما لطمه زده است. تجار و صادرکنندگان تخصصی سال‌ها برای ایجاد سهم بازار ایران در جهان تلاش کرده بودند، اما این اقدامات غیرکارشناسی باعث از بین رفتن آن شده است.

نوع محصول قیمت (تومان)
پسته اکبری ۸۰۰,۰۰۰ – ۱,۳۰۰,۰۰۰
پسته احمدآقایی ۷۰۰,۰۰۰ – ۱,۲۰۰,۰۰۰
پسته بادامی ۷۰۰,۰۰۰ – ۹۲۰,۰۰۰
پسته فندقی ۶۰۰,۰۰۰ – ۸۵۰,۰۰۰
پسته کله قوچی ۷۷۰,۰۰۰ – ۱,۱۸۰,۰۰۰
مغز پسته ۱,۱۰۰,۰۰۰ – ۱,۵۰۰,۰۰۰
مغز بادام درختی ۷۴۰,۰۰۰ – ۹۸۰,۰۰۰
بادام کاغذی ۶۵۰,۰۰۰ – ۸۵۰,۰۰۰
فندق با پوست ۵۶۰,۰۰۰ – ۸۳۰,۰۰۰
مغز فندق ۱,۲۰۰,۰۰۰ – ۱,۶۰۰,۰۰۰
گردو ۲۷۵,۰۰۰ – ۴۰۰,۰۰۰
بادام هندی ۹۰۰,۰۰۰ – ۱,۵۰۰,۰۰۰
مغز بادام زمینی ۱۴۵,۰۰۰ – ۲۹۰,۰۰۰
تخمه کدو ۲۷۵,۰۰۰ – ۳۷۵,۰۰۰
تخمه آفتابگردان ۱۵۰,۰۰۰ – ۲۵۰,۰۰۰
نخودچی ۱۵۸,۰۰۰ – ۲۳۰,۰۰۰
کشمش ۱۳۰,۰۰۰ – ۳۸۰,۰۰۰
مویز ۳۲۵,۰۰۰ – ۱,۰۰۰,۰۰۰
انجیر خشک ۲۵۰,۰۰۰ – ۹۵۰,۰۰۰
آجیل لوکس ۱,۲۰۰,۰۰۰ – ۱,۶۰۰,۰۰۰
آجیل درجه یک ۷۵۰,۰۰۰ – ۱,۲۰۰,۰۰۰
آجیل چهار مغز ۱,۱۵۰,۰۰۰ – ۱,۶۰۰,۰۰۰
آجیل اقتصادی ۳۸۰,۰۰۰ – ۷۵۰,۰۰۰
آجیل شیرین ۶۵۰,۰۰۰ – ۱,۲۰۰,۰۰۰
خرمای رطب ۱۶۰,۰۰۰ – ۲۸۵,۰۰۰

رئیس کارگروه آجیل و خشکبار درباره قیمت آجیل شب عید نیز گفت: آجیل شب عید شامل آجیل شور و شیرین است که ترکیب آن تعیین‌کننده قیمت خواهد بود. اقلامی مانند پسته، بادام‌هندی و مغز فندق جزو کالاهای گران‌قیمت هستند، درحالی‌که بادام‌زمینی، تخمه و نخودچی قیمت پایین‌تری دارند. در حال حاضر، قیمت آجیل از ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان متغیر است.

ارزانی  ادامه داد: در حال حاضر قیمت هر کیلو پسته بر اساس کیفیت پسته اکبری از ۸۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، پسته احمدآقایی از ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، پسته بادامی از ۷۰۰ تا ۹۲۰ هزار تومان، پسته فندقی از ۶۰۰ تا ۸۵۰ هزار تومان، پسته کله قوچی از ۷۷۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومان و مغز پسته از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارند.

وی افزود: همچنین مغز بادام درختی از ۷۴۰ تا ۹۸۰ هزار تومان، مغز بادام درختی لوکی ایرانی از ۸۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۸۰ هزار تومان، بادام کاغذی از ۶۵۰ تا ۸۵۰ هزار تومان، فندق با پوست از ۵۶۰ تا ۸۳۰ هزار تومان، مغز فندق از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، گردو از ۲۷۵ تا ۴۰۰ هزار تومان، بادام هندی از ۹۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، مغز بادام زمینی از ۱۴۵ تا ۲۹۰ هزار تومان، تخمه کدو گوشتی از ۲۷۵ تا ۳۷۵ هزار تومان، تخمه آفتابگردان دور سفید از ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان نرخ گذاری شده است.

به گفته رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اتاق اصناف ایران، نخودچی از ۱۵۸ تا ۲۳۰ هزار تومان، کشمش از ۱۳۰ تا ۳۸۰ هزار تومان، مویز از ۳۲۵ هزار تومان تا یک میلیون تومان، انجیر خشک از ۲۵۰ تا ۹۵۰ هزار تومان، آجیل لوکس از یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان تا یک میلیون و ۶۰۰ هزارتومان، آجیل درجه یک از ۷۵۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان، آجیل چهار مغز از یک میلیون و ۱۵۰ هزارتومان تا یک میلیون و ۶۰۰ هزارتومان، آجیل اقتصادی از ۳۸۰ تا ۷۵۰ هزارتومان، آجیل شیرین از ۶۵۰ هزارتومان تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و خرمای رطب از ۱۶۰ هزار تومان تا ۲۸۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

وی در پایان با اشاره به اهمیت آجیل در فرهنگ پذیرایی نوروزی اظهار کرد: مردم ایران به مهمان‌نوازی و آیین‌های سنتی نوروز اهمیت زیادی می‌دهند. آجیل بخش مهمی از این سنت است، اما متأسفانه شرایط اقتصادی باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است. ما نیز برای حفظ مشتریان خود از سود قانونی‌مان کاسته‌ایم تا بتوانیم محصولاتمان را به فروش برسانیم. امیدواریم وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد و مردم بتوانند مانند گذشته، سفره‌های نوروزی خود را با بهترین اقلام تزئین کنند.

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین