کد مطلب: ۲۱۷۳۹
لینک کوتاه کپی شد

رواج سبک جدید گردشگری در کشور؛ چه خودروهایی را می‌توان به کمپر تبدیل کرد؟/ بیش از ۳ هزار خودروی کمپر در ایران وجود دارد

سخنگوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران: کمپر و کاروان را به عنوان ابزاری برای ترویج سبکی جدید از گردشگری در کشور می‌دانیم و به دنبال آن هستیم تا این سبک از گردشگری را بیشتر از گذشته ترویج دهیم.

تریبون اقتصاد_یکی از فانتزی‌ترین انواع سفرهای زمینی در کشور، سفر با خودروهای کمپر است که این روزها تصویر نادرستی از آن‌ها در رسانه ملی و فضای مجازی در حال انعکاس است و کسی از چالش‌های پیش روی دارندگان کمپرها کمتر چیزی می‌گوید.

به گزارش خبر آنلاین، برای بررسی وضعیت خودروهای کمپر در ایران با شهاب مالمیر سخنگو و مدیر روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران، گفتگو کرده‌ایم.

تعداد خودروهای کمپر در ایران

مالمیر در این گفتگو می‌گوید: آمار دقیقی از خودروهای کمپر در کشور نداریم اما به طور حدودی می‌توان گفت که بیش از ۳ هزار خودروی کمپر در ایران وجود دارد.

او تصریح می‌کند: خودروهای کمپر در کشور ما معمولا ۲ دسته هستند؛ یک سری خودروهای «پلاک سفید» که در کارت و سند آن‌ها بحث کمپر و کاروان قید شده است و مشکلی ندارند و عنوان آن‌ها کمپر است؛ یک سری دیگر هم «پلاک زردها» هستند که تعدادشان بیش از ۲ هزار خودرو است و مسائل خاص خودشان را دارند.

سخنگوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران، در خصوص تفاوت خودروهای کمپر پلاک سفید و پلاک زرد با یکدیگر، می‌گوید: در سند و کارت کمپرهای پلاک سفید عنوان کمپر و اینکه کاربری‌شان همین است، درج شده است و کمپرهای پلاک زرد، خودروهایی هستند که تغییر کاربری داده شده‌اند؛ کاربری خودروهای کمپر پلاک زرد در ابتدا چیز دیگری بوده و بعد از دوره‌ای تغییراتی در آن‌ها ایجاد شده و به شکل کمپر در آمده‌اند.

کمپرهای پلاک زرد مشکل تردد دارند

مالمیر در پاسخ به اینکه آیا خودروهای کمپر پلاک زرد محدودیتی در فعالیت دارند، می‌گوید: در مواردی محدودیت دارند و در کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران و کلوپی که برای این موضوع داریم، سعی‌مان بر این است که این مسئله را ساماندهی کنیم.

او اضافه می‌کند: کمپرهای پلاک سفید کشور مشکلی ندارند و تعدادشان هم زیاد نیست و حدود ۱ سوم کمپرهای کشور را شامل می‌شوند.

سخنگوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: کمپرهای پلاک زرد، یک سری محدودیت در دریافت معاینه فنی، تعویض پلاک، نقل و انتقال، ترددهای خارج از کشور و مسائل این چنینی دارند و بعضی از این مشکلات را ما در کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با هماهنگی‌هایی که با پلیس و سایر نهادها داشتیم، مرتفع می‌کنیم و در مواقع خاص مثل برگزاری رویدادها، رالی‌ها، تورها و همایش‌ها برای این کمپرها مجوز موقت می‌گیریم که مشکلاتشان حل شود و رویدادهای مربوطه هم به خوبی برگزار شوند.

مالمیر یادآور می‌شود: تمام مسائل مربوط به کمپرهای پلاک زرد توسط کلوپ ملی کمپینگ و کاروانینگ در حوزه اتومبیلرانی و وسایل نقلیه گردشگری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی کشور با هماهنگی سایر نهادها و دستگاه‌ها مثل وزارت میراث فرهنگی، پلیس راهور فراجا و ... در حال پیگیری و مرتفع شدن است.

به دنبال سبک جدیدی از گردشگری در کشور هستیم

او می‌گوید: کمپر و کاروان را به عنوان ابزاری برای ترویج سبکی جدید از گردشگری در کشور می‌دانیم و به دنبال آن هستیم تا این سبک از گردشگری را بیشتر از گذشته ترویج دهیم و نگاه خود وزارت میراث هم در این زمینه نگاه مثبتی است و خودشان پیگیر این موضوع هستند که به اتفاق وزارت میراث فرهنگی، کانون جهانگردی و اتومبیلرانی کشور و پلیس راهور فراجا مشکلات فعلی در خصوص کمپرها را مرتفع کنیم.

هر خودرویی را نمی‌شود کمپر کرد

سخنگوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی کشور در پاسخ به اینکه آیا هر خودرویی در کشور می‌تواند به کمپر تبدیل شود، تصریح می‌کند: قاعدتا نه، اینطور نیست و کمپر باید شرایط خاصی به لحاظ فنی و کارکردی داشته باشد و در واقع خودرویی است که غیر از جابجایی افراد و سرنشینان باید امکان ایجاد فضای استراحت، خواب، پخت و پز غذا و چیزهای دیگر را داشته باشد و هر خودرویی ممکن است امکان تجهیز به این امکانات را نداشته باشد و یا اگر داشته باشد محدود است.

مالمیر می‌گوید: تا پیش از این به موضوع کمپرها در ایران کمتر پرداخته می‌شد و اکنون این یک موضوع ملی است و باید کاری کرد که کمپرها هم بتوانند در بحث گردشگری نقش خود را داشته باشند.

 

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین