رکوردشکنی صادرات کشاورزی ایران؛ اجرای طرح جدید برای همکاری با کشاورزان

براساس آمار منتشر شده، صادرات محصولات کشاورزی ایران از فروردین تا پایان بهمن ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۵ درصد رشد داشته است.
تریبون اقتصاد طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، صادرات محصولات کشاورزی ایران از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۵ درصد افزایش داشته است.
به گزارش اکوایران روحالله لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت، گفت: در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳، ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصولات دامی، کشاورزی، زراعی و غذایی به ارزش ۷ میلیارد و ۵۶۶ میلیون دلار از ایران به کشورهای مختلف صادر شده است.
او افزود: از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ۱۴۰۳، ۹۰ درصد از وزن و ۷۷ درصد از ارزش صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ایران به ۱۵ کشور همسایه اختصاص داشته است.
چالشها و موانع صادرات
هادی کریمی، عضو اتاق بازرگانی ایران و قزاقستان، درباره موانع صادرات گفت: برای تسهیل روند ورود کالا به کشورهای مقصد، باید اطلاعات دقیقی از مزرعه تولیدکننده، زمان برداشت و نوع کودهای مصرفی ثبت شود. این اطلاعات به تسریع فرآیند صادرات کمک میکند.
محمدعلی رضایی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، نیز اظهار کرد: صادرکنندگانی که به بازارهای خارجی تعهد دادهاند، باید قادر باشند نیاز مشتری را تأمین کنند، اما برخی از قوانین جدید باعث از دست رفتن اعتماد مشتریان به بازار ایران شده است.
برنامههای دولت برای تسهیل صادرات
دولت برنامههایی برای تسهیل صادرات و کاهش مقررات محدودکننده تدوین کرده است. غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، تأکید کرد که برخی از کالاهای ضروری در داخل کشور دارای محدودیتهایی هستند که این موارد در زمان مناسب اعلام خواهد شد.
در همین راستا، شناسنامهدار کردن باغات کشور به عنوان یکی از برنامههای کلیدی در دستور کار است. اکبر فتحی، معاون امور اقتصادی و برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی، از اجرای طرح جدیدی خبر داد که در آن تجار با کشاورزان قرارداد امضا کرده و استانداردهای مورد نظر خود را برای تولید محصولات مشخص میکنند.
بر اساس اهداف برنامه هفتم توسعه، پیشبینی میشود که صادرات محصولات کشاورزی ایران تا پایان این برنامه، ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یابد.