دومینوی سقوط بازارهای جهانی به تهران رسید/ کاهش قیمت فلزات اساسی

در حالی که بازارهای جهانی متأثر از جنگ تعرفهای ترامپ شاهد افت و ریزش ارزش کمودیتیها هستند، بورس تهران نیز امروز شاهد ادامه روند منفی شاخص به دلیل افت ارزش نمادهای اثرگذار در بازار بخصوص فلزات اساسی تا ۲۷ هزار واحد بود.
تریبون اقتصاد در پایان معاملات امروز - دوشنبه ۱۸ فروردین - شاخص بورس تهران حدود ۲۷ هزار واحد (۲۶ هزار و ۹۶۱ واحد) کاهش داشت و در تراز ۲ میلیون و ۷۴۶ هزار واحد ایستاد؛ شاخص هموزن هم ۵۴۷۴ واحد منفی شد و به جایگاه حدودا ۸۰۵ هزار واحد برگشت.
به گزارش ایرنا ارزش کل بازار یک کانال دیگر افت کرد و به رقم ۸.۷۵ هزار همت ریزش داشت؛ ارزش معاملات امروز ۶۵.۸ همت و ارزش معاملات خُرد حدود ۴.۸ همت بود.
خروج هزار میلیارد تومانی سرمایهداران خُرد از درآمد ثابتها
حدود ۵۰۰ میلیارد تومان خاص خروج پول حقیقیها از بازار سهام (اعم از بورسهای تهران و فرابورس)، ۱۲۴ میلیارد تومان از صندوقهای سهامی و حدود هزار میلیارد تومان از صندوقهای درآمد ثابت بود؛ اما ۶۶۴ میلیارد تومان پولهای خُرد (سرمایهگذاران حقیقی) به صندوقهای طلا و سکه وارد شد.
دو نماد بانکی وبملت و وبصادر با به ترتیب ۱۲۳ و ۵۱ میلیارد تومان شاهد بیشترین خروج پول حقیقیها و دو نماد بانکی وتجارت و وپاسار به ترتیب با ۷۴ و ۴۶ میلیارد تومان، بیشترین استقبال حقیقیها از سهام خود را داشتند.
غیبت مشهود خودروسازان در بازار
دو نماد غولهای خودروسازی شامل خودرو و خساپا همچنان از بازار سرمایه به دور هستند.
ریزش ارزش بورسهای جهان در پی جنگ تعرفهای ترامپ
ضربه سخت ترامپ، قیمت جهانی فلزات را نرم کرد
امروز نمادهای کمودیتیها شامل محصولات معدنی، فلزات قیمتی، معادن و سایر کالاهای اولیه متأثر از سقوط بازارهای جهانی در پی اعمال جنگ تعرفهای ترامپ با دنیا، ریزش قیمت را تجربه کردند به طوری که تقریباً در همه نمادهای فلزات اساسی (به جز نماد آلومینا که به دلیل عرضه اولیه آن در اواخر سال گذشته، همچنان روزانه در رِنج مثبت ۳ درصد است) منفی بودند و در برخی موارد تا کف دامنه نوسان (منفی ۳ درصد) هم سقوط ارزش سهام را تجربه کردند.
نمادهایی چون فملی با منفی ۱.۱۵ درصد، ذوب با منفی ۳ درصد، فباهنر با منفی ۱.۵ درصد و فرود و فروژ با منفی ۳ درصد از اصلیترین نمادهای کمودیتی (فلزات اساسی شامل روی، مس، فولاد، سرب، آلیاژیها، نَوَردیها و ...) در معاملات امروز بورس تهران بودند که با کاهش ارزش سهام مواجه شده و در افت شاخص جزو نمادهای اثرگذار بودند.
قیمت کمودیتیها تابع نرخهای جهانی بوده و اصطلاحا به محصولاتی اطلاق میشود که در دنیا، صرفا محصول ارزشمند است و خریداران این فلزات کاری به برند یا شرکت تولیدکننده آن ندارند و برند شرکتها در نرخ جهانی این کالاها بیتأثیر است.
فرابورس
شاخص فرابورس نیز امروز ۹۳ واحد منفی شد و به تراز ۲۴ هزار و ۷۴۷ واحد رسید. مجموع ارزش بازارهای اول، دوم و پایه در کانال ۱.۷ هزار همت قرار دارد.
بورس کالا/ رشد صندوقهای طلا با شیب آرام
معاملات صندوقهای طلا و سکه در بورس کالا هم با رشد نسبتا خوبی در ارزش واحدهای سرمایهگذاری مواجه شد و بازدهی روزانه این صندوقها در حالی که در اسفند سال گذشته بعضا تا ۱۰ درصد میرسید، امروز بین یک تا حدود ۳ درصد در نوسان بود. ولی بازدهی یک ماهه این صندوقها (۱۸ اسفند سال قبل تا ۱۸ فروردین امسال) بین ۲۱ تا ۲۵ درصد و بازدهی ۱۸ روز نخست امسال بین ۲۳ تا ۲۷ درصد بوده است.
بورس انرژی
در بازار نفت، گاز و حاملهای انرژی بورس انرژی هم امروز ۵۱ فقره معامله به ارزش بیش از ۷۱۱ میلیارد تومان انجام شد؛ اما همچنان خبری از معامله حاملهای انرژی محبوب از جمله بنزین، گاز طبیعی و گازوئیل در رینگهای صادراتی و وارداتی نیست.
در بازار برق بورس انرژی نیز یک فقره معامله به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان ثبت شد.