کد مطلب: ۲۴۶۹۴
لینک کوتاه کپی شد

اسرار وام سربازان اعلام شد

سردار زاده‌کمند گفت: در حوزه تسهیلات، بیش از ۳۷ هزار نفر از کارکنان وظیفه ماهر منقضی خدمت در سه سال اخیر توانسته‌اند مجموعاً ۵۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه دریافت کنند که خوشبختانه بیش از ۸۸ درصد آن‌ها وارد مشاغل پایدار شده‌اند.

تریبون اقتصاد_سردار محمدجواد زاده‌کمند، فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: از همه خبرنگاران و اصحاب رسانه که در طول این سال‌ها در تبیین، تبلیغ و ترویج امر مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه یاری‌رسان ما بوده‌اند، تشکر می‌کنم. در این نشست قصد دارم گزارشی از عملکرد هفت‌ساله قرارگاه، اقدامات انجام‌شده در سال 1403، برنامه‌های در دست اجرای سال 1404، اولویت‌های سال جاری و همچنین برنامه‌های ویژه از جمله سامانه «سماسو» و مسابقات مهارتی ارائه دهم.

به گزارش تسنیم، وی افزود: قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه از سال 1396 تشکیل شده و طی این سال‌ها، علاوه بر تولید کلیه اسناد راهبردی اعم از اصول، سیاست‌ها، راهبردها و اهداف کلان، موفق به تدوین و ابلاغ بیش از 51 سند مهم و راهگشا در این حوزه شده‌ایم. از جمله این اسناد می‌توانم به سند ملی مهارت‌آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه، آیین‌نامه‌های اجرایی، دستورالعمل‌های گروه کاری استانی، ضوابط مرتبط با مشوق‌های مهارت‌آموزی، استانداردهای مهارت عمومی و تخصصی، و نیز مقررات تسهیل‌گری و حمایت شغلی اشاره کنم.

فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: در حوزه ساختار و هدایت مهارت‌آموزی، تاکنون 7 جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری با ریاست رئیس محترم ستاد کل نیروهای مسلح و حضور فرماندهان عالی، وزرای محترم و معاونان رئیس‌جمهور برگزار شده است. همچنین بیش از 46 جلسه کمیسیون دائمی، بیش از 100 جلسه شورای راهبری در سطح نیروها و سالانه بیش از 150 جلسه گروه کاری مشترک استانی برگزار کرده‌ایم.

زاده‌کمند بیان کرد: در راستای توسعه همکاری‌ها، بیش از 28 تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های اجرایی کشور به امضا رسیده و در حوزه آموزش تخصصی نیز بیش از یک میلیون و 131 هزار نفر از کارکنان وظیفه در بیش از 520 رشته مختلف مهارت دیده‌اند. از این میزان، 54 درصد آموزش‌ها در حوزه فنی‌وحرفه‌ای، 30 درصد در کشاورزی و 16 درصد در فناوری اطلاعات بوده است. همچنین آموزش‌های فرهنگی، هنری، صنایع دستی، ورزشی و گردشگری نیز در این سبد مهارتی لحاظ شده است.

وی ادامه داد: بسته مهارت‌های عمومی نیز برای همه کارکنان وظیفه در نظر گرفته شده که شامل آموزش‌هایی در زمینه سبک زندگی، کارآفرینی و اشتغال، امداد و نجات، سواد رسانه‌ای، مهارت‌های مالی، حقوقی و استفاده صحیح از فضای مجازی است. در همین راستا، بیش از 3900 نفر مربی پایور برای آموزش مهارت به کارکنان وظیفه تربیت شده‌اند. تاکنون بالغ بر 14 هزار کارگاه محیط کار واقعی نیز فعال شده و بیش از 100 هزار نفر به روش استاد-شاگردی آموزش دیده‌اند.

فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: برای پوشش مناطق محروم و یگان‌های عملیاتی، تاکنون 149 مجتمع آموزشی با 1192 کارگاه احداث شده است. همچنین بیش از 120 مرکز آزمون آنلاین نیز برای سنجش مهارت‌ها راه‌اندازی شده است. در حوزه سامانه‌ها نیز سامانه یکپارچه مهارت‌آموزی برای نیروهای مسلح و دستگاه‌های اجرایی و نیز سامانه "سماسو" جهت ارائه خدمات پس از خدمت به کارکنان وظیفه ماهر طراحی و اجرایی شده است.

زاده‌کمند تصریح کرد: سامانه "سماسو" از ابتدای امسال با سه خدمت تسهیلات، مشاوره شغلی و کاریابی آغاز به کار کرده است. سامانه مشوق‌ها نیز طراحی و برای اجرا از سال جاری آماده شده است. در حوزه تسهیلات، بیش از 37 هزار نفر از کارکنان وظیفه ماهر منقضی خدمت در سه سال اخیر توانسته‌اند مجموعاً 5100 میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه دریافت کنند که خوشبختانه بیش از 88 درصد آن‌ها وارد مشاغل پایدار شده‌اند.

فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح افزود: در حوزه نظارت و ارزیابی نیز طی سال‌های گذشته بیش از 194 مورد نظارت میدانی استانی و بیش از 2752 مورد نظارت از یگان‌ها انجام شده و از 1588 نفر از فرماندهان، مربیان و مهارت‌ورزان تقدیر به عمل آمده است.

وی در ادامه با تشریح عملکرد سال 1403 گفت: در سال گذشته، 230498 نفر تحت پوشش آموزش‌های مهارت تخصصی و 242834 نفر تحت آموزش‌های بسته مهارت عمومی قرار گرفتند. همچنین محتوای 34 رشته آموزشی پرتقاضا به‌روز شد، بیش از 1000 نفر مربی پایور آموزش دیدند، 50 مجتمع با 500 کارگاه مهارتی ایجاد شد، 100 مرکز آزمون آنلاین راه‌اندازی شد و 5000 کارگاه محیط کار واقعی استانداردسازی شد. همچنین بیش از 1620 میلیارد تومان تسهیلات به حدود 11 هزار نفر پرداخت شد.

زاده‌کمند درباره مسابقات مهارتی نیز گفت: دومین دوره مسابقات مهارتی کارکنان وظیفه با مشارکت 20 هزار و 500 نفر در 20 رشته برگزار شد. برنامه ما برای سال 1404 برگزاری سومین دوره این مسابقات است.

وی در ادامه به تشریح برنامه‌های سال 1404 پرداخت و گفت: شعار ما در سال آینده، «ارتقای کیفیت، تثبیت و پایدارسازی اجرای مأموریت مهارت‌آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه» خواهد بود. برای تحقق این هدف 7 اولویت اصلی شامل ارتقای کیفیت دوره‌ها، اجرای کامل فرآیندها در سامانه، افزایش هماهنگی بین‌دستگاهی، توسعه مجتمع‌های آموزشی، تثبیت ساختارهای هدایت‌گر، گفتمان‌سازی در سطح ملی و تقویت نظارت‌ها در دستور کار قرار دارد.

فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: طبق برنامه، در سال 1404، آموزش مهارت تخصصی برای 210 هزار نفر، آموزش عمومی برای 300 هزار نفر، تربیت و بازآموزی 2635 مربی، ایجاد 65 مجتمع آموزشی با 750 کارگاه، ارتقای کیفیت 5000 محیط کار واقعی، استقرار کامل سامانه و پرداخت تسهیلات شغلی به 50 هزار نفر در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان به برنامه ویژه سال آینده اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای سه‌جانبه با وزارت ورزش و جوانان و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور امضا شده که بر اساس آن، مهارت‌آموزی و اشتغال‌آفرینی برای 50 هزار نفر از کارکنان وظیفه هدف‌گذاری شده و به‌صورت پایلوت در استان‌های منتخب اجرا خواهد شد. امیدواریم با هم‌افزایی بین نیروهای مسلح و دستگاه‌های اجرایی، بتوانیم در مسیر توانمندسازی و اشتغال جوانان گام‌های مؤثری برداریم.

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین