دلار بر مدار پیشبینیها؛ بخشی از رشد قیمتهای بازار ارز جبران شد
تحلیلگران بازار ارز معتقد هستند که در صورت پاسخگویی رژیم صهیونیستی به عملیات نظامی ایران مجددا سطح ریسکهای موجود در بازار ارز افزایش یابد.
تریبون اقتصاد- بازار ارز در معاملات نخستین روز کاری هفته دچار افت دما شد.
به گزارش دنیای اقتصاد، در حالی که نرخ شاخصهای ارزی در معاملات انتهایی هفته گذشته در جریان یک روند افزایشی نسبتا تند قرار گرفته بودند، روند بازار در روز شنبه کاهشی بود. تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که سخنان رهبری در نماز جمعه ۱۳ مهر بخشی از ریسکهای بازار را تخلیه خواهد کرد.
بازار هفته جدید را با ریزش آغاز کرد. بررسیهای بهعمل آمده از هسته مرکزی معاملات ارزی غیررسمی تهران (میدان فردوسی و سبزهمیدان) گویای آن است که بازار از شرایط فشار تقاضا خارج شده است. بسیاری از تحلیلگران این مساله را در راستای رویکرد حاکمیت نسبت به مناقشات منطقهای میدانند.
پس از ترور دبیرکل حزبالله لبنان و اظهارنظر مقامات رسمی کشور مبنی بر واکنش نظامی ایران نسبت به این ترور، سطح ریسکهای سیاسی موجود در معاملات ارزی افزایش یافت. این ریسکها با تاثیر بر انتظارات تورمی فعالان بازار زمینهساز رشد سطح تقاضا و بهتبع آن رشد ارزش شاخصهای ارزی شد.
با صورت گرفتن عملیات «وعده صادق ۲» و احتمال پاسخ متقابل رژیم صهیونیستی روند افزایشی شاخصها شیب تندتری به خود گرفت.
اما به عقیده تحلیلگران رویکرد حاکمیت بهگونهای نیست که سیگنال وقوع جنگ را به بازار مخابره کند. پس از سخنرانی رهبری در نماز جمعه، تتر دچار افت قیمت شد. در ادامه پیشبینی میشد افت قیمت تتر به معاملات نقدی بازار روز شنبه نیز سرایت کند که دلار برمدار پیشبینیها جلو رفت و این اتفاق صورت گرفت. قیمت هر یک از شاخصهای ارزی در معاملات بازار روز گذشته حدود یک تا دو هزار تومان کاهش یافت.
تحلیلگران معتقدند که در صورت پاسخگویی رژیم صهیونیستی به عملیات نظامی ایران مجددا سطح ریسکهای موجود در بازار افزایش یابد. البته باید خاطرنشان کرد که مقامات رژیم صهیونیستی در اظهارات اخیر خود از عدم تمایل نسبت به رویارویی مستقیم با ایران سخن بهمیان آورده و در نتیجه احتمال دارد پاسخ مذکور در مقیاس کوچک و کماهمیت باشد.
ریزش همگانی شاخصها
دیروز شنبه ۱۴ مهرماه روند نرخ شاخصهای ارزی در معاملات غیررسمی بازار تهران کاهشی بود. قیمت دلار آزاد که در معاملات روز پنجشنبه هفته گذشته در رقم ۶۳ هزار و ۵۵۰ تومان معامله میشد. در بازار صبح روز گذشته فعالیت خود را در مرز کانالهای ۶۲ و ۶۳ هزار تومانی آغاز کرد.
این ارز تا ساعات پایانی معاملات دیروز افت ۶۰۰ تومانی دیگری را نیز تجربه کرد تا در نهایت با هزار و ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۲ هزار و ۴۰۰ تومان ثبت شود. یورو آزاد نیز در روز گذشته با افت ارزش قابل توجه هزار و ۷۰۰ تومانی از کانال ۷۰ هزار تومانی خارج و در رقم ۶۸ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد.
همچنین پوند انگلستان در بازار روز گذشته هزار و ۵۰۰ تومان ارزانتر از روز پنجشنبه هفته گذشته در رقم ۸۲ هزار و ۱۰۰ تومان به فروش رسید. اما در معاملات ارزی رسمی روز گذشته فعالیت شاخصها افزایشی بود. نرخ دلار حواله مرکز مبادله (نیما سابق) در روز گذشته حدود ۱۴۴۳ تومان رشد کرد و به رقم ۴۷ هزار و ۱۴۶ تومان رسید.
همراهی کمرمق بازار سکه
افت نرخها در معاملات بازار سکه بهشدت بازار ارز نبود. قیمت سکه با پشتوانه دو موتور افزایشی دلار و طلای جهانی در روزهای اخیر وارد کانال ۴۸ میلیون تومانی شد. روز گذشته ارزش این کالای سرمایهای حدود ۵۸۰ هزار تومان افت کرد و به رقم ۴۸ میلیون و ۱۶۵ هزار تومان رسید. نیم و ربعسکه نیز بهترتیب با افت نرخهای ۲۵۰ و ۱۵۰ هزار تومانی در ارقام ۲۶ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان معامله شدند.