فروش نفت ایران به چین با کمترین تخفیف
تخفیف هر بشکه نفت خام صادراتی ایران به چین در سال ۲۰۲۳ حدود ۵ تا ۶ دلار بود که در ماه اکتبر امسال به رقمی بین ۳ تا ۴ دلار رسیده است.
تریبون اقتصاد- قیمت نفت فروشی ایران به چین به بالاترین حد چند ساله اخیر خود رسیده است.
به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، منابع تجاری گفتند، تخفیف نفت خام ایران که به چین فروخته میشود در کمترین حد خود در حدود ۵ سال گذشته قرار دارد، زیرا کاهش صادرات باعث افزایش قیمتها شده و همزمان نگرانیها مبنی بر اینکه "تنشهای خاورمیانه" ممکن است عرضه نفت را مختل کند، افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش: از سال ۲۰۱۹ که پالایشگاههای مستقل چینی موسوم به "قوری" به عنوان خریدار عمده نفت خام ایران وارد عمل شده و خلاء پالایشگاههای دولتی این کشور را پر کردند، تخفیفهای کنونی ایران به کمترین حد خود رسیده است.
۱۰ درصد نفت خام مصرفی چین از ایران تامین میشود.
۴ منبع آگاه یا دخیل در معاملات نفتی ایران گفتند که مابهالتفاوت نفت خام سبک ایران به کمتر از ۴ دلار در هر بشکه تخفیف نسبت به شاخص جهانی" ICE برنت" رسیده است.
وزارت نفت ایران اظهار نظر رسمی در این باره نکرده است.
۲ منبع مطلع گفتند که در نیمه اول ماه اکتبر امسال، تخفیف هر بشکه نفتی ایران زیر ۳.۸ دلار در هر بشکه برای تحویل با کشتی در ماه نوامبر بوده است.
یکی از این افراد که یک مدیر بازرگانی مستقر در شاندونگ با یک کارخانه مستقل است، گفت که حتی یک محموله در هفته گذشته برای تحویل در ماه دسامبر با تخفیف کمتر از ۳ دلار عرضه شد.
مدیر این "قوری" گفت: " پیشنهادهای بسیار کمی برای تحویل نوامبر یا دسامبر وجود دارد، زیرا ما خبرهایی در مورد مشکلات بارگیری از طرف ایرانی شنیده ایم. "
معامله گران گفتند که تخفیف نفت خام ایران در اواخر سال گذشته میلادی در حدود بین ۵ و ۶ دلار در هر بشکه بوده است.
مدیر بازرگانی یک پالایشگاه دیگر در شاندونگ چین نیز گفت که فروشندگان با کاهش بارگیریها و همچنین با افزایش قیمت نفت عربستان سعودی در ماه اکتبر، قیمتها را بالا بردند.
بارگیری در پایانههای صادراتی از جمله "هاب" جزیره خارک ایران در ماه اکتبر نسبت به سپتامبر به میزان قابل توجهی کاهش یافت، زیرا کشتیها نگران حملات احتمالی اسرائیل به تاسیسات نفتی ایران بودند که البته این حملات اتفاق نیفتاد.
"مویو خو" تحلیلگر شرکت کپلر که تخمین میزند صادرات نفت اکتبر ایران ۳۴۰ هزار بشکه در روز نسبت به ماه قبل کاهش داشته است، گفت: ترس از انتقامجویی اسرائیل نقش داشت، اما تاثیر آن کمتر از آنچه بازار انتظار داشت، بود.
تحلیلگران "ورتکسا"نیز گفتند که بارگیری نفت ایران به مقصد چین بیشتر در نیمه اول اکتبر تحت تاثیر قرار گرفت و حجم آن با یک سوم کاهش به ۱۶ میلیون بشکه از نرخ عادی حدود ۲۴ میلیون بشکه رسید.
یک منبع دیگر، آشنا به تاسیسات صادرات نفت ایران، گفت که نشت خط لوله در منطقه لنگرگاه جزیره خارک نیز در کاهش سرعت بارگیری نقش داشته است. این منبع نگفت که آیا این نشت رفع شده است یا خیر.
به گفته تاجران، قوریها یکی از بدترین دورههای خود را از زمان آغاز واردات نفت خام در سال ۲۰۱۶ تجربه میکنند، و با کمی بالاتر از ۵۰ درصد ظرفیت خود کار میکنند و برخی از آنها به مرحله زیان دهی رسیده اند.
منبع پالایشگاه شاندونگ گفت: "ما در مجموع به سختی درآمد داریم و ضرر زیادی در تولید دیزل داریم. "
نفت ایران اغلب برای دور زدن تحریمهای ایالات متحده، توسط دلالان به عنوان نفت عرضه شده از مالزی، عمان یا جاهای دیگر تغییر نام داده میشود. پکن بارها از تجارت نفت خود با ایران به عنوان مشروع و مطابق با قوانین بین المللی دفاع کرده است.
چین هم اینک عمدهترین خریدار نفت خام صادراتی ایران است و برآوردها نشان میدهد صادرات نفت خام ایران به چین در ماههای اخیر به بالاترین حد خود طی ۵ سال گذشته رسیده است.
صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر امسال به حدود میانگین ۲.۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.