کد مطلب: ۴۸۱۵

قیمت سکه در نقطه تصمیم گیری؛ آغاز مسیر نزولی برای بازار ارز

بازار طلا و ارز امروز شاهد نوسانات محدود در بازه‌های کوتاه و حرکت‌های رفت‌وبرگشتی قیمت‌ها بود؛ روندی که از احتیاط معامله‌گران و انتظار برای روشن‌تر شدن شرایط اقتصادی در روزهای آینده حکایت داشت.

بازار طلا، ارز و سکه این روزها در آرامش نسبی به سر می‌برد و حجم معاملات در پی نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه کاهش یافته است؛ وضعیتی که به گفته معامله‌گران ناشی از تسویه‌حساب‌های مالی و انتظار فعالان بازار برای شفافیت بیشتر شرایط اقتصادی و سیاسی است. 

به گزارش اقتصادنیوز، قیمت‌ها نیز امروز در بازه‌های کوتاه مدت دچار نوسانات نسبی و رفت و برگشتی شدند؛ رفتاری که نشان‌دهنده احتیاط بیشتر معامله‌گران و نبود تقاضای جدی برای خرید یا فروش بود. 

قیمت دلار محدود شد

با این حال، قیمت دلار امروز معاملات را با گپ مثبت ۵۰ تومانی بازگشایی کرد و در ادامه معاملات در بازه کوتاهی نوسان رفت و برگشتی به ثبت رساند. 

بازار رسمی نیز همچون روزهای گذشته روندی متفاوت از بازار غیررسمی را طی کرد و معاملات با افزایش قیمت دلار و یورو همراه بود. طبق اعلام مرکز مبادله ایران، نرخ دلار رسمی با رشد نسبت به روز گذشته به ۵۱ هزار و ۹۱۲ تومان رسید و نرخ حواله دلار (دلار نیما) نیز با صعود به ۵۰ هزار و ۴۹۸ تومان معامله شد. در مورد یورو، نرخ رسمی آن بدون تغییر نسبت به روز پنج‌شنبه در ۵۴ هزار و ۷۱۹ تومان ثابت ماند، اما نرخ حواله یورو با افزایش به ۵۳ هزار و ۲۲۹ تومان رسید. همچنین، قیمت درهم امارات در مرکز مبادله ۱۴ هزار و ۱۳۵ تومان و نرخ حواله درهم ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان اعلام شد. 

قیمت درهم امارات نیز معاملات را با گپ مثبت ۵۰ تومانی در قیمت ۱۸ هزار و ۷۵۰ تومان بازگشایی کرد و با روند صعودی به ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. درهم در ادامه معاملات تا سطح ۱۸ هزار و ۷۲۰ تومان عقب نشست. 

معامله‌گران فنی معتقدند بر اساس تحلیل‌های فنی، محدوده حمایتی درهم در حوالی ۱۸ هزار و ۷۰۰ تومان قرار دارد و شکستن این سطح می‌تواند قیمت را به سمت سطوح پایین‌تر سوق دهد و به محدوده‌های ۱۸ هزار و ۶۵۰ تومان برساند. در مقابل، محدوده مقاومتی درهم امارات نیز در ۱۸ هزار و ۸۵۰ تومان تخمین زده شده است و عبور از این سطح می‌تواند درهم را به سمت اهداف بالاتری مانند ۱۹ هزار تومان هدایت کند. 

نوسانات اخیر نشان می‌دهد که درهم همچنان در بازه فشرده‌ای معامله می‌شود و تصمیم‌گیری بازار در مرزهای حمایتی و مقاومتی ذکر شده، جهت حرکت بعدی را مشخص خواهد کرد. معامله‌گران توصیه می‌کنند در صورت تثبیت قیمت بالای ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان، موقعیت‌های خرید مدنظر قرار گیرد و در صورت شکست حمایت، احتیاط بیشتری در معاملات لحاظ شود. 

براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از معامله گران، اگر عامل تازه‌ای طی روزهای آینده با اثر افزایشی یا کاهشی وارد بازار نشود، انتظار می‌رود نرخ دلار به نوسان در محدوده کنونی ادامه دهد. تحلیلگران بر این باورند که بازه قیمتی فعلی مورد قبول نهادهای بازارساز است؛ چرا که طی روزهای اخیر، رئیس‌کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد ضمن اظهار رضایت از شرایط بازار ارز، به ثبات نسبی آن اشاره کرده‌اند. 

آغاز مسیر نزولی برای بازار ارز

از سوی دیگر، با شروع تخلیه ریسک‌های سیاسی مرتبط با انتخابات آمریکا و کاهش تنش‌های منطقه‌ای، شاخص‌های ارزی مسیر نزولی جدیدی را آغاز کردند. در این روند، نرخ دلار از سقف مقاومتی فاصله گرفت و با رسیدن به محدوده حمایتی، تغییر فاز داد و بار دیگر روند افزایشی را تجربه کرد. این رفتار قیمتی نشان‌دهنده شکل‌گیری کریدور جدید برای نرخ دلار است. تحلیلگران معتقدند تا زمان ظهور عوامل جدید اقتصادی یا سیاسی، دلار در همین چارچوب مشخص به نوسان ادامه خواهد داد و رفتار آن تحت تأثیر چشم‌انداز مثبت نهادهای نظارتی باقی خواهد ماند. 

به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها نیز به مانند روز گذشته شاهد نوسان محسوس قیمت بیت کوین و تتر بود. قیمت تتر که در ۲۴ ساعت گذشته تا سقف کانال ۶۹ هزار تومان صعود کرده بود، امروز نیز در همین کانال باقی ماند و با نرخ ۶۹ هزار و ۳۳۰ تومان معامله شد. این نرخ که بالاتر از قیمت دلار در بازار آزاد است، بازتاب‌دهنده تقاضای پایدار برای تتر در بازار رمزارزها است. 

از سوی دیگر، بیت‌کوین با ثبت رکوردی بالاتر از ۹۳ هزار دلار در روزهای اخیر، همچنان در محدوده ۹۰ هزار و ۷۴۱ دلار معامله می‌شود. این عملکرد، در کنار عبور بیت‌کوین از سطوح مقاومتی، نقش مهمی در افزایش تقاضا برای تتر به‌عنوان ابزاری برای مدیریت نقدینگی و پوشش ریسک داشته است. تحلیل‌گران بر این باورند که رشد بیت‌کوین و تثبیت آن در سطوح قیمتی بالاتر، همچنان بر جذابیت تتر در میان معامله‌گران افزوده است و حرکت بازار را به سمت نوسانات بیشتری هدایت خواهد کرد. 

قیمت طلای آبشده به کف رسید

بازار طلا و سکه نیز امروز در غیاب طلای جهانی از قیمت دلار خط گرفت. قیمت طلای جهانی امروز در پی تعطیلات پایان هفته، ۲۵۶۲ دلار قیمت خورد. قیمت طلای آبشده نیز امروز را با گپ مثبت در ۱۸ میلیون و ۷۰۰ تومان بازگشایی کرد و با کاهش به ۱۸ میلیون و ۶۱۱ هزار تومان رسید. طلای ۱۸ عیار نیز چهار میلیون و ۲۹۶ هزار تومان نرخ‌گذاری شد. 

بر اساس تحلیل تکنیکالیست‌های بازار طلا، قیمت طلای آبشده در روزهای اخیر نوسانات محدودی را تجربه کرده است و روند هفتگی آن نشان می‌دهد که کف قیمتی در محدوده‌های فعلی رویت شده است. بر این اساس، تمام کاهش‌های اخیر به عنوان اصلاحات قیمتی، دستوری یا پولبک ارزیابی می‌شود. 

در حال حاضر، محدوده حمایتی طلای آبشده حوالی ۱۸ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان تخمین زده شده است. این سطح می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از افت بیشتر قیمت ایفا کند. از سوی دیگر، محدوده مقاومتی طلای آبشده در ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار دارد که شکستن این سطح می‌تواند طلای آبشده را وارد مسیر صعودی کند. در این صورت، هدف قیمتی بعدی ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان الی ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خواهد بود. 

قیمت سکه در نقطه تصمیم گیری

همچنین قیمت سکه امامی امروز معاملات را با گپ مثبت ۱۰۰ هزار تومانی در ۵۰ میلیون تومان آغاز کرد و با افزایش به ۵۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید. قیمت سکه امامی در ادامه به کانال ۴۹ میلیون تومان عقب نشست و ۴۹ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان ارزش‌گذاری شد. این پایان کار سکه امامی نبود و قیمت آن دوباره به مرز ۵۰ میلیون تومان بازگشت. 

نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب با قیمت ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در معامله بودند و سکه گرمی نیز هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نرخ‌گذاری شد. 

براساس پیگیری خبرنگار ما، معامله‌گران فنی معتقدند که محدوده حمایتی سکه در حال حاضر حوالی ۴۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار دارد و شکستن این مرز می‌تواند منجر به افت بیشتر قیمت شود. در مقابل، محدوده مقاومتی سکه در ۵۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پیش‌بینی شده است، که عبور از این سطح می‌تواند سیگنال صعودی قوی‌تری را به بازار ارسال کند. 

همچنین شصت‌ونهمین و آخرین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران، سه‌شنبه ۲۹ آبان‌ماه برگزار خواهد شد. در ۳۵ جلسه حراج برخط سکه طلای مرکز مبادله ایران، بیش از ۴۷۸ هزار قطعه سکه به متقاضیان تخصیص داده شده است.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین