کد مطلب: ۵۸۴۰

بازار دلار در حالت آماده باش؛ بوی برجام دوباره به بازار ارز رسید

بر اساس ادعاهای برخی از بازیگران بازار ارز، قیمت دلار و درهم در روز دوشنبه افزایش یافته است. این در حالی است که تعدادی از معامله‌گران منتظر از سرگیری مذاکرات هسته‌ای در ژنو هستند. در این وضعیت، فعالان بازار چه پیش‌بینی‌هایی درباره روند حرکتی قیمت ارز دارند؟

همزمان با آغاز شمارش معکوس برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای ایران با نمایندگان اتحادیه اروپا، بریتانیا، فرانسه و آلمان پس از دو سال وقفه در ژنو، گمانه‌زنی‌ها در میان برخی معامله‌گران و تحلیلگران بازار ارز ایران شدت گرفته است. 

به گزارش خبرآنلاین، در این راستا، برخی بر این باورند که کف قیمت دلار در حال حاضر ۶۸ هزار تومان است و ممکن است تا زمان مشخص شدن وضعیت و دریافت اخبار جدید، دلار بین ۶۸ هزار تومان تا سقف ۷۰ هزار تومان در نوسان رفت و برگشتی باشد. 

در این میان، برخی تحلیلگران می‌گویند در صورت دستیابی به توافق، احتمال کاهش قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان وجود دارد. اما اگر نهاد مرکزی بازارساز به طور مؤثر وارد عمل نشود، احتمال ادامه روند صعودی قیمت دلار به پله‌های بالاتر نیز محتمل است. 

در همین راستا، امروز گزارشی از یکی از روزنامه‌های اقتصادی با تیتر «احتمال دلار ۸۰ هزار تومانی با آغاز سال نو میلادی» منتشر شده بود که توجه برخی از فعالان بازار را به خود معطوف کرد. 

خوش‌بینی به ژنو

اما به طور کلی می‌توان گفت که در شرایط کنونی، عده‌ای نسبت به نشست ژنو خوشبین هستند و سیگنال‌هایی برای فروش دلار ارسال می‌کنند. در مقابل، گروهی بدبین به بازار معتقدند که این مذاکرات نیز به نتیجه‌ای نخواهد رسید و به مذاکرات سال‌های گذشته اشاره می‌کنند که تنها جنبه خبر درمانی داشتند. این گروه با مقایسه نمودار قیمت دلار در سال جاری و سال ۱۳۹۹، بر این باورند که نوسانات فعلی به نوعی برنامه‌ریزی شده است و آینده قیمت دلار نیز از پیش مشخص است. 

نکته قابل توجه دیگری که در بازار مطرح شد، مربوط به راه‌اندازی سانترفیوژهای جدید است. این خبر در حالی منتشر شده که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آخرین ساعات نشست روز پنجشنبه، اول آذر ۱۴۰۳، تحت فشار آمریکا و تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) قطعنامه‌ای علیه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به تصویب رساند. 

در این وضعیت روند حرکتی قیمت دلار در سومین روز هفته به چه صورت بود؟ 

بر این اساس طبق آنچه که عده‌ای از معامله گران مدعی بودند بازار ارز تهران امروز دوشنبه ۵ آذر ماه برخلاف روز قبل مسیر نوسان صعودی را دنبال کرد و نرخ دلار با ۶۸ هزارو ۶۵۰ تومان بازگشایی شد و در ادامه به سمت محدوده ۶۹ هزار تومان حرکت کرد. 

فارغ از بازار فردوسی، دلار در هرات نیز با ۶۸ هزارو ۶۰۰ تومان آغاز به کار کرد و در نیمه دوم معاملات نقدی به مرز ۶۹ هزار تومان رسید. 

فنی‌های بازار در خصوص روند حرکتی دلار هرات می‌گویند که سطح حمایتی کلیدی مرز ۶۸ هزار تومان است. اگر این عدد حفظ شود، بازار می‌تواند تا مرز ۷۰ هزار تومان نوسان کند تا وضعیت مذاکرات روشن‌تر گردد. 

به عقیده آن‌ها در صورتی که قیمت به زیر ۶۸ کاهش یابد، حمایت‌های بعدی در سطوح ۶۷۵۰۰ و ۶۷۰۰۰ قرار خواهند گرفت. همچنین، سطح ۶۹۰۰۰ به عنوان یک مقاومت شناخته می‌شود. 

نگاهی به وضعیت درهم 

همچنین امروز قیمت درهم امارات با کاهش ۱۴۰ تومانی به ۱۸ هزار و ۸۴۰ تومان شروع شد و در نیمه اول معاملات به ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. در نیمه دوم، روند صعودی ادامه پیدا کرد و قیمت به ۱۹ هزار و ۲۰ تومان افزایش یافت. 

طبقه آنچه که عده‌ای از تکنیکالیست‌ها ادعا کردند سطوح حمایتی مهم برای قیمت درهم امارات در ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان و ۱۸ هزار و ۷۰۰ تومان قرار دارند که می‌توانند به عنوان نقاط ورود برای خریداران محسوب شوند. 

از سوی دیگر، سطوح مقاومتی کلیدی در ۱۹ هزار و ۲۰۰ و ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان است و عبور از این سطوح می‌تواند منجر به تداوم روند صعودی و فشار خریداران به بازار شود. 

از بازار دلار که بگذریم، البته قیمت تتر هم در کانال ۷۰ هزار تومان قرار دارد و همین موضوع می‌تواند سیگنالی برای صعود دلار در روز سه شنبه محسوب شود. 

دلار نیمایی بالا رفت 

امروز بازار رسمی ارز همچنان شاهد افزایش نرخ دلار نیمایی بود. قیمت دلار نیما که در آغاز فعالیت دولت چهاردهم در محدوده ۴۵ هزار تومان قرار داشت، همچنان در حال رشد است و امروز به ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان رسید. 

طلا ۱۸ عیار امروز تا ۴ میلیون و ۵۷۰ هزارو ۵۰۰ تومان بالا رفت و عصر با ۴ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان فروخته شد. 

همچنین قیمت سکه امامی با ۵۱ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان آغاز شد و به ۵۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان کاهش یافت، اما سپس به ۵۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید. قیمت نیم سکه و ربع سکه به ترتیب ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین شد، در حالی که سکه گرمی ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری گردید. معامله‌گران فنی اعلام کردند که سکه فردایی نتوانسته از سقف تاریخی ۵۳ میلیون تومان عبور کند و با کاهش دو میلیون تومانی روبرو شده است. سطوح حمایتی کلیدی سکه در ۵۱ و ۵۰ میلیون تومان و مقاومت اولیه در ۵۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار دارد.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین