تحلیلگران بازار سرمایه توصیه کردند؛ هیجانی نشوید!
یک کارشناس بازار سرمایه، گفت: سهامداران هیجانات خود را کنترل کنند و به سهام اجازه دهند با این رشدها بهجایگاه واقعی خود نزدیک شوند تا زیانهای گذشته جبران شود.
به گزارش دنیای اقتصاد، بازار سرمایه این هفته با رشد شاخصکل و افزایش ارزش معاملات خرد، بار دیگر توجه فعالان را به خود جلب کرد.
دو تحلیلگر بازار سرمایه، حسن حسیننیا و مهدی ساسانی، به بررسی جزئیات روند اخیر بازار و پیشبینی شرایط آینده پرداختند.
حسن حسیننیا تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به رشد 2.6درصدی شاخصکل تا روز سهشنبه گفت: «شاخصکل به محدوده دومیلیون و ۴۸۹هزار واحد رسید و ارزش معاملات خرد سهام و صندوقهای سهامی به بیش از 12هزارمیلیاردتومان افزایشیافت. سرانه خرید و فروش اشخاص حقیقی نیز نزدیک به ۵۱میلیونتومان بود که نشاندهنده تعادل میان خریداران و فروشندگان است.» وی همچنین درباره فشار عرضه در دقایق پایانی بازار اظهار کرد: «انتظار میرود که در ابتدای روز کاری فشار عرضه بالا باشد، اما در ادامه تقاضا نیز افزایش نسبی پیدا کند. تمایل یا عدمتمایل فعالان به نگهداری سهام برای هفته آینده، تحتتاثیر ریسکهای سیستماتیک، نقش تعیینکنندهای در شرایط آخرین روز کاری هفتهجاری خواهدداشت.»
وی ادامهداد: «با توجه به افزایش حجم عرضه در دقایق پایانی بازار انتظار میرود که در ابتدای روزکاری امروز احتمالا فشار عرضه نسبتا بالا باشد ولی میتوان انتظار داشت که در ادامه تقاضا نیز افزایش نسبی داشتهباشد، تمایل یا عدمتمایل فعالان بازار به نگهداری یا داشتن سبد سهام برای هفته آینده که متاثر از نیمنگاهی به ریسکهای سیستماتیک است، میتواند تعیینکننده شرایط آخرین روز کاری هفتهجاری باشد.»
روند صعودی میانمدت و برنامههای دولت
مهدی ساسانی، تحلیلگر بازار سرمایه به شرایط کلی بازار و برنامههای پیشرو اشاره کرد.
وی گفت: «بازار سرمایه در هفتههای گذشته روندی را تجربهکرده که بهنظر میرسد باید خود را برای یک روند صعودی میانمدت آماده کنیم. نگرش دولت و برنامههای آن برای بازار سرمایه نشان میدهد؛ اهداف میانمدت و بلندمدتی در این حوزه درنظر گرفتهشدهاست.»
ساسانی با اشاره به افزایش نقدینگی تزریقشده به بازار افزود: «در ماههای گذشته میانگین رشد ۲۳درصدی در سهام مختلف ثبت شدهاست، اما با توجه به افت قیمتی که از اردیبهشت ۱۴۰۲ به دلیل شرایط نامطلوب تجربه کردند، هنوز فاصله زیادی تا جایگاه واقعی خود دارند، بنابراین پیشبینی میشود که در روند میانمدت، شاهد بهبود بیشتری در وضعیت بازار باشیم.»
وی به سهامداران توصیه کرد: «هیجانات خود را کنترل کنند و به سهام اجازه دهند با این رشدها بهجایگاه واقعی خود نزدیک شوند تا زیانهای گذشته جبران شود.»
ساسانی برنامههای دولت در بودجه۱۴۰۴ را عاملی برای پویایی بازار سرمایه دانست و افزود: «برنامههای مدونی برای بازار تعیینشده که با گذشت تنها یک ماه از اجرای آن، نشانههای مثبتی از تاثیر آن دیده میشود.»
بازار سرمایه در مسیر بهبود قرار گرفته و رشد شاخص و معاملات خرد، نوید روزهای بهتری را میدهد. با وجود این، فاصله قابلتوجه سهام از جایگاه واقعی خود، نشاندهنده نیاز به تداوم روند صعودی است.