تریبون اقتصاد بررسی میکند
صفر تا 100 بیمه دختران مجرد و زنان خانهدار
استفاده از خدمات درمانی تامین اجتماعی در بیمه زنان خانهدار اختیاری است و زنانی که تحت تکفل پدر یا همسر خود هستند میتوانند به استفاده از بیمه درمانی ادامه دهند
تریبون اقتصاد - زنان خانهدار و دختران ۱۸ سال تا ۵۰ سال میتوانند زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرند و از خدمات مستمری بازنشستگی و بیمه درمان تامین اجتماعی استفاده کنند. زنان بیش از ۵۰ سال نیز در صورت دارا بودن سوابق بیمه پردازی قبلی، معادل سالهای بیمه پردازی به شرط سنی آنها افزوده میشود. به عنوان مثال اگر دوسال سابقه بیمه داشته باشند میتوانند در خواست بیمه بدهند.
به گزارش تریبون اقتصاد؛ سه نوع نرخ حق بیمه برای بیمه زنان خانه دار و دختران تعریف شده است که متقاضی میتواند یکی از آنها را انتخاب کند. دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه این گروه بین حداقل و حداکثر دستمزد مصوب است. نرخ حق بیمه ۱۲ درصد شامل تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی میشود. نرخ دیگر، ۱۴ درصد است که تعهد بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برای آن تعریف شده است. کاملترین نوع تعهدات بیمهای در نرخ ۱۸ درصد است که شامل بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت است. دو درصد حق بیمه هم سهم دولت است و توسط دولت پرداخت میشود. نیازی نیست متقاضیان به شعب تامین اجتماعی مراجعه کنند و کمک اطلاعات روی سایت این سازمان به نشانی es.tamin.ir با چند کلیک ساده، قرارداد بیمه منعقد خواهد شد. پرداخت حق بیمه ماهانه نیز از طریق همین سامانه امکانپذیر است.
چه کسانی به بیمه زنان خانهدار نیاز دارند؟
هدف بیمه زنان خانهدار، همچون سایر بیمهها، ایجاد اطمینان نسبت به آینده است و با بیمهپردازی در دوره جوانی و زمان تمکن مالی، این اطمینان برای بیمهشده به وجود میآید که در زمان پیری، بیماری و سایر مخاطرات، امکان استفاده از خدمات و حمایتهای سازمان تأمین اجتماعی وجود دارد.
زنانی که تحت تکفل همسر یا پدر خود هستند، تنها از حمایت درمانی سازمان تامین اجتماعی بهرهمند میشوند. ثبتنام و بیمهپردازی در بیمه زنان خانهدار، موقعیت آنها را از بیمهشده تبعی به بیمهشده اصلی تغییر میدهد و با این کار، زنان و دختران از خدمات بازنشستگی و سایر تعهدات بلندمدت و کوتاهمدت تامین اجتماعی برخوردار میشوند. ضمن اینکه این مزیت ویژه برای زنان ایجاد شده که امکان تداوم استفاده از خدمات درمانی بیمه همسر یا پدر نیز برای آنان فراهم است و زنان خانهداری که از بیمه همسر یا پدر خود جهت حمایت درمانی استفاده میکنند، نیازی به پرداخت هزینه برای استفاده از خدمات درمانی نخواهند داشت.
بیمه زنان خانهدار برای همسر فرد متوفی
زنانی که از مستمری بازماندگان استفاده میکنند، میتوانند کنار دریافت مستمری، امکان بیمهپردازی به عنوان بیمه زنان خانهدار را داشته باشند و در زمان احراز شرایط و رسیدن به مرحله بازنشستگی نیز امکان دریافت همزمان مستمری بازماندگان (مربوط به همسر متوفی) و مستمری بازنشستگی برای آنها وجود خواهد داشت.
بیمه زنان خانهدار برای دختران مشمول بیمه درمانی پدر
دخترانی که تحت تکفل پدر خود هستند، تنها از حمایت درمانی سازمان تامین اجتماعی بهرهمند میشوند و در حال استفاده از بیمه خدمات درمانی هستند. ثبتنام و بیمهپردازی در بیمه زنان خانه دار، موقعیت زنان و دختران را از بیمهشده تبعی به بیمهشده اصلی تغییر میدهد و با این کار، آنها از خدمات بازنشستگی و سایر تعهدات بلندمدت تامین اجتماعی شامل بیمه بازنشستگی و مستمری از کارافتادگی برخوردار میکند. ضمن اینکه این مزیت ویژه برای زنان خانهدار ایجاد شده است که امکان تداوم استفاده از خدمات درمانی بیمه همسر یا پدر را داشته باشند. دخترانی که از بیمه پدر خود استفاده میکنند، میتوانند به همان شیوه قدیمی از خدمات درمانی بهره ببرند و موقع ثبتنام بیمه جدید نیازی به پرداخت هزینه بیشتر برای استفاده از خدمات درمانی نخواهند داشت.
آیا بیمه زنان خانهدار، فرزندان را تحت تکفل میگیرد؟
زنان خانهدار بیمه شده تامین اجتماعی میتوانند با احراز شرایط قانونی فرزندان خود را به عنوان بیمهشده تبعی تحت پوشش قرار دهند و در این صورت خدمات درمانی تامین اجتماعی برای فرزندان برقرار میشود. همسر زنان خانهدار بیمهشده نیز در صورتی که بر اساس نظر کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی از کار افتاده کلی باشد یا بیش از ۶۰ سال سن داشته و از نظر مالی تحت تکفل بیمهشده زن باشد، امکان پوشش بیمهای به عنوان بیمه شده تبعی را خواهد داشت.
آیا بیمه زنان خانهدار، والدین را تحت تکفل میگیرد؟
در صورتی که سن پدر از ۶۰ و سن مادر بیش از ۵۵ سال باشد، با شرط اینکه طبق تشخیص کمیسیونهای پزشکی موضوع قانون تامین اجتماعی، از کارافتاده باشند و معاش آنها توسط بیمهشده تامین شده و مستمری دریافت نکنند، امکان تحت پوشش قرار گرفتن به عنوان بیمه شده تبعی را خواهند داشت.
تفاوت بیمه زنان خانهدار با بیمه عمر و سرمایهگذاری
بیمههای عمر و سرمایهگذاری که توسط شرکتهای بیمهگر تجاری ارائه میشوند از نظر ماهیت با بیمههای اجتماعی از جمله بیمه سازمان تامین اجتماعی متفاوت هستند. بیمه تامین اجتماعی پوشش همزمان خدمات بازنشستگی، از کارافتادگی و خدمات درمانی را ارائه میدهد و حقوق مستمریبگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی هرسال متناسب با وضعیت اقتصادی کشور و مصوبه هیئت وزیران افزایش پیدا میکند. فراگیری و گستردگی پوشش از دیگر ویژگیهای منحصر بهفرد سازمان تامین اجتماعی است و در حال حاضر حدود ۵۵ درصد جمعیت کشور زیر چتر بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرند.
تفاوت بیمه زنان خانهدار با پسانداز یا سرمایهگذاری
تامین اجتماعی پوشش ریسک و مخاطرات زندگی بیمهشدگان را برعهده میگیرد. ممکن است برخی افراد با مقایسه حقوق بازنشستگی و میزان حق بیمهای که پرداخت کردهاند اینگونه نتیجهگیری کنند که سرمایهگذاری یا پسانداز نتیجه بهتری میشود، اما پوشش هزینههای ناخواسته و پیشبینی نشده همچون هزینه درمان بیماریها یا پرداخت مستمری به بازماندگان درصورت فوت بیمهشده در بسیاری موارد باعث بهرهمندی از خدمات تامین اجتماعی و تامین هزینه توسط این سازمان به میزان صدها یا هزاران برابر حق بیمههای دریافتی میشود و در موارد بسیاری خدمات تامین اجتماعی باعث نجات زندگی و کانون خانواده افراد میشود.
امکان دریافت مستمری همزمان با مستمری همسر وجود دارد؟
بله! امکان دریافت مستمری جداگانه برای بیمهشدگان خانهدار وجود دارد و مستمریبگیر بودن همسر، تاثیری در برقراری مستمری زنان خانهدار بعد از احراز شرایط قانونی ندارد. همچنین زنان خانهداری که در حال دریافت مستمری بازماندگان ناشی از فوت همسر هستند میتوانند بهصورت همزمان، زیرپوشش بیمه زنان خانهدار تامین اجتماعی قرار بگیرند و در صورت احراز شرایط بازنشستگی، همزمان با مستمری بازنشستگی، مستمری بازماندگان را نیز دریافت کنند.
مستمری افراد که بابت بیمه پدر یا همسر فوتشده خود دریافت میکنند، پس از برقراری و عقد قرارداد بیمه زنان خانهدار قطع نمیشود و با پرداخت حق بیمه مربوط به بیمه زنان خانهدار تا رسیدن به شرایط بازنشستگی، مستمری همچنان پرداخت میشود. هنگام برقراری مستمری بازنشستگی، هر مستمری که مبلغ بیشتری داشته باشد، به فرد تعلق میگیرد.
امکان استفاده همزمان از بیمه خدمات درمانی
استفاده از خدمات درمانی تامین اجتماعی در بیمه زنان خانهدار اختیاری است و زنانی که تحت تکفل پدر یا همسر خود هستند میتوانند به استفاده از بیمه درمانی پدر یا همسر خود ادامه دهند و نیازی به پرداخت سرانه درمان جدید نیست.
بیمه زنان خانهدار، سابقه بیمه محسوب میشود؟
بیمه زنان خانهدار بهعنوان سابقه بیمه تامین اجتماعی تلقی و به سوابق قبلی بیمه تامین اجتماعی اضافه میشود و نیاز به انجام اقدام خاصی برای اضافه کردن سوابق نخواهد بود.