کد مطلب: ۷۸۴۲
لینک کوتاه کپی شد

شیرینی‌های کوچک می‌توانند به سلامت قلب کمک کنند

منبع شکر مصرفی بر سلامت افراد تأثیر قابل‌توجهی دارد. نوشیدنی‌های شیرین بیشترین ضرر را برای سلامت دارند، مصرف گاه‌به‌گاه شیرینی‌هایی مانند شیرینی‌های تازه ممکن است حتی مفید باشد.

منبع شکر مصرفی بر سلامت افراد تأثیر قابل‌توجهی دارد. نوشیدنی‌های شیرین بیشترین ضرر را برای سلامت دارند. مصرف گاه‌به‌گاه شیرینی‌هایی مانند شیرینی‌های تازه ممکن است حتی مفید باشد. 

طبق یک مطالعه جدید، نوع شیرینی مصرفی افراد می‌تواند تأثیر چشمگیری بر سلامت قلب آن‌ها داشته باشد. 

به گزارش هلث دی؛ نتایج این مطالعه نشان داد که نوشیدنی‌های شیرین به‌شکل قابل‌توجهی خطر سکته، نارسایی قلبی، آریتمی (ضربان نامنظم قلب) و سایر مشکلات قلبی را افزایش می‌دهند. 

اما افزودن کمی عسل به کاسه‌ای از بلغور جو دوسر یا خوردن گهگاه یک شیرینی تازه به نظر نمی‌رسد که آسیب زیادی به سلامت قلب وارد کند و حتی در برخی موارد می‌تواند اثرات مثبتی داشته باشد. 

«سوژان جانزی»، محقق و دانشجوی دکتری دانشگاه لوند در سوئد می‌گوید: 

«مهم‌ترین یافته مطالعه ما، رابطه متناقض بین منابع مختلف شکر افزوده و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی است. این تضاد شگفت‌انگیز اهمیت توجه نه‌تنها به میزان شکر مصرفی، بلکه به منبع و شرایط مصرف آن را برجسته می‌کند.» 

روش انجام مطالعه

در این مطالعه، داده‌های حدود ۷۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان دو مطالعه طولانی‌مدت در سوئد بررسی شد. این افراد به پرسش‌نامه‌های غذایی پاسخ داده بودند. 

تیم تحقیقاتی سه منبع اصلی شکر را بررسی کرد: 

  • 1. شکر به‌عنوان افزودنی مانند عسل
  • 2. شیرینی‌ها و خوراکی‌ها مانند شیرینی تازه
  • 3. نوشیدنی‌های شیرین

در طول دوره پیگیری که تا سال ۲۰۱۹ ادامه داشت، نزدیک به ۲۶ هزار نفر از شرکت‌کنندگان به مشکلات قلبی مبتلا شدند. 

مطالعه نشان داد که نوشیدنی‌های شیرین بیشترین آسیب را به سلامت قلب وارد می‌کنند. 

جانزی توضیح داد: «شکرهای مایع که در نوشیدنی‌های شیرین یافت می‌شوند، معمولاً احساس سیری کمتری نسبت به انواع جامد ایجاد می‌کنند و این موضوع می‌تواند منجر به مصرف بیش‌ازحد شود.» 

وی همچنین افزود: «شرایط مصرف شکر نیز اهمیت دارد. شیرینی‌ها معمولاً در مناسبت‌های اجتماعی یا خاص مصرف می‌شوند، درحالی‌که نوشیدنی‌های شیرین ممکن است به‌طور منظم مصرف شوند.» 

تأثیر مصرف متعادل شیرینی‌ها

افزایش مصرف شکر به‌طور کلی، خطر سکته و نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد. با این حال، مصرف گاه‌به‌گاه یک خوراکی شیرین با نتایج سلامتی بهتر نسبت به‌عدم مصرف کامل شکر مرتبط بود. 

جانزی گفت: 

«این مسئله ممکن است نشان‌دهنده رفتارهای غذایی اساسی‌تر باشد. افرادی که شکر بسیار کمی مصرف می‌کنند ممکن است رژیم‌های غذایی بسیار محدودکننده‌ای داشته باشند یا به‌دلیل بیماری‌های پیشین میزان مصرف شکر خود را کاهش داده باشند.» 

وی افزود: «درحالی‌که مطالعه ما یک مطالعه مشاهده‌ای است و نمی‌تواند علت و معلول را مشخص کند، این یافته‌ها نشان می‌دهد که کاهش بسیار شدید مصرف شکر ممکن است برای سلامت قلب ضروری یا مفید نباشد.» 

این یافته‌ها بر اساس داده‌های جمعیت سوئد است که ممکن است عادات غذایی و عوامل سبک زندگی متفاوتی نسبت به سایر کشورها داشته باشند. 

جانزی در بیانیه‌ای خبری گفت: نتایج ممکن است به‌طور مستقیم به جمعیت‌هایی با فرهنگ‌های غذایی متفاوت قابل‌تعمیم نباشد. »

این مطالعه در مجله Frontiers in Public Health منتشر شده است.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین