کد مطلب: ۸۰۱۳
لینک کوتاه کپی شد

بازار ارز کشور واحد خواهد شد

معاون ارزی بانک مرکزی، گفت: در بازار ارز بازرگانی فعلا تمرکز بر صادرات و واردات غیرنفتی است و معادلات ارز در سه دسته جای می‌گیرند.

تریبون اقتصاد، محمد آرام، اظهار داشت: انشالله در آینده تنها یک بازار برای ارز به نام بازار ارز مرکز مبادله خواهیم داشت، در این بازار کشف قیمت به صورت مچینگ و بدون دخالت انسانی انجام می‌شود و در نهایت عملیات تسویه به صورت پایاپای صورت می‌گیرد.

به گزارش ایلنا، وی در نشست آشنایی فعالان اقتصادی با سامانه بازار ارز تجاری گفت: هدف از ایجاد بازار ارز و طلا قابل پیش بینی کردن بازار این دو کالا است، تالار شمش طلا در مرکز مبادله مبتنی بر ارز و تقاضا ایجاد شد و در مدت زمان کوتاهی مورد استقبال قرار گرفت و بازار بزرگی در مورد شمش طلا ایجاد شد و پس از آن سکه های قدیم و جدید در این بازار ایجاد شد، در این بازار سه روز در هفته با کشف قیمت معامله صورت می گیرد.

وی در ادامه به بازار ارز پرداخت و افزود: در بازار ارز بازرگانی فعلا تمرکز بر صادرات و واردات غیرنفتی است و  معادلات ارز در سه دسته جای می‌گیرند، ۲۵ درصد ارز ترجیحی، ۵۰ درصد ارز نیما و ۲۵ درصد ارز اشخاص است، ارز اشخاص نیمی مربوط به خود بنگاه برای مصارف جاری می شود و باقی به واگذاری به غیر مربوط و به بازار وارد می شود.

آرام تصریح کرد: انشالله در آینده تنها یک بازار برای ارز به نام بازار ارز مرکز مبادله خواهیم داشت، در این بازار کشف قیمت اتفاق می افتد، جورسازی و مچینگ به صورت ماشینی و بدون دخالت افراد انجام می شود و در نهایت عملیات تسویه به صورت پایاپای صورت می گیرد و نرم افزارهای معاملاتی این بازار هم براساس این سه موضوع طراحی شده است.

وی خاطرنشان کرد: در مرحله اول بانک ها را به عنوان کارگزاران قرار دادیم و همه شعب بانک‌ها به سامانه وصل هستند، ارز دریافتی یا مورد تایید بانک وارد سامانه می شود و پس از انجام معامله تسویه حساب ریالی و ارزی انجام می شود. همچنین هر ارز نماد مشخص دارد و براساس کارگزار و محل این نماد تغییر می‌کند.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین